Retour Steak – proteiner, smør og god stemning!
København bugner efterhånden med restauranter, der slår sig an på at servere den bedste bøf bearnaise med fritter. Jeg skal ærligt indrømme at denne ret, trods dens efterhånden klichee-status, er en af mine favoritter. Jeg så det derfor nærmest som min pligt aflægge visit på Rasmus Oubæks seneste skud på stammen: Retour Steak.
Vi ankom i ro og mag til den propfyldte restaurant og måtte hurtigt erkende at akustikken kunne være bedre – meget bedre. Vi lod os dog ikke slå ud og blev placeret af den venlige, men travle, tjener ved et bord i middagen. Champagnen blev i dagens anledning udskiftet med et glas afkølet Ale no. 16 fra Refsvindinge Bryggeri på fyn.
For at holde i den maskuline afdeling lagde vi ud med sortfodsskinke og en glimrende charcuteri tallerken bestående af samme skinke, vagtel æg røget andebryst, rillette, saltmandler og cornichoner. Ganske glimrende!
En af vores god bloggervenner har i øvrigt lige været forbi Oubæks nye restaurant Pluto
Vinkortet er ikke så prangende som på MASH, men udvalget af bearnaise-venlige vin er skam ganske tilfredsstillende. Vi endte derfor med en flaske Angelo Negro Barbera d’Alba, der med god tyngde og tannin passede fint til maden.
Vi besluttede os for at forsøge os ud i både bøf bearnaise og hummer bearnaise. Førstnævnte skuffede ikke, om end pommes fritterne godt kunne være mere sprøde (prøv i øvrigt Un Mercatos pommes fritter ved torvehallerne!). Hummeren var dog virkelig overbevisende. Mangen mad
Velbekomme!
Har du været på Retour, Retour Steak eller Oubæks nyeste skud på stammen Pluto?
Stik os en kommentar
Kommentarer