Gæsteindlæg: Pigerne har ordet!
Efter at have eksisteret i nu over to år, hvor vores bedre halvdele gang på gang har måtte skulle fortære maskuline retter, hvor smør, fløde og kød i alle afskygninger har været afprøvet og smagt, går den vist ikke længere – Gastromand træder for en meget kort bemærkning til side og lader kvinderne komme til fadet, og nej vi ved ikke helt hvordan de fik os overtalt, men de ville slå et slag for, at mad også kunne være lækkert uden for meget fedt og kød! Men nej, der må sgu være grænser, men vedholdende som de var (og er) måtte vi til sidst indgå et kompromis – enten så skulle der være fedt eller kød – de valgte så at kødet skulle ude gå for en kort bemærkning og flækkede lidt vegetarretter sammen. Ja – ved vi det godt, det er noget underligt noget – men vi valgte at give dem en chance og ja vi må vel også hellere tilstå, at det faktisk blev ganske udmærket (hvad vi ikke fortalte dem var, at vi dagen efter hver konsumerede intet mindre end en 600 g. T-bone hver for at kompensere – men hold den sidste del for jer selv ikke?)
Take it away girls!
Ingredienser
Gulerødder ala Creme
- 600 g gulerødder - gerne økologiske det er ved at være sæson
- 50 g smør
- Sukker salt, peber
- 250 ml liter fløde
- 1 bundt kruspersille/bredbladet persille/timian du vælger selv, dog skal du holde igen hvis du bruger timian under et halvt bundt skal bruges
Saltbagt selleri
- 1 selleriknold
- 3 kg af det billigste salt du kan opdrive
Relish af æble, selleri og løg
- 2 stængler blegselleri
- 2 skalotteløg
- 1 håndfuld spansk kørvel/persille/basilikum du vælger selv
- Revet skal af 1 økologisk citron
- 1 æble
- Rapsolie
- Æblecidereddike
- Peber
- Salt
Sådan gør du
Gulerødder ala Creme
- Rens gulerødderne og hvis de er store, skæres de i mindre stykker på skrå – husk at de skal være ensartede!
- Smelt smørret i en sauterpande eller gryde og kom gulerødderne ved. Krydr dem med salt, peber og lidt sukker.
- Sauter dem et par minutter. Tilsæt lidt vand og lad gulerødderne simre til de er halvmøre og vandet næsten er kogt væk. Hæld derpå fløde ved og lad dem koge ind til den er cremet og gulerødderne er al dente.
- Tilsæt rigeligt med finthakket persille eller timian og smag til med salt og peber.
Saltbagt selleri
- Skræl sellerien og indstøb den i fugtig køkkensalt i en passende størrelse gryde af en type, der kan tåle at gå i ovnen! Og på nu på, vi skulle nødigt ødelægge noget.
- Tør bordet af efter salt og skræller, det skulle jo nødig hedde sig!
- Bag den derefter i 2,5 timer ved 200 grader.
- Tag derefter sellerien ud og bank den forsigtigt fri salten.
- Skær den sellerien ud i ottende-dele og steg dem forsigtigt i rapsolie på en varm pande til de har fået lidt farve, et par minutter på hver side.
Relish af æble, selleri og løg
- Snit blegselleri, løg, æble og citronskal – vær omhyggelig – det skal være smukt og ensartet at se på!
- Hak nu din valgte krydderurt fint og bland det hele nænsomt sammen med olie, eddike, salt og peber.
Så drenge, nu håber vi absolut, at retterne kunne bruges, vores mænd synes i hvert fald, at de smagte overraskende godt (det var i hvert fald kommentarerne efterfølgende). Vi synes, at vi har slået et slag for, at feminine retter også godt kan vinde indpas hos alle jer Gastromænd – husk på, at vi kvinder også skal forkæles lidt ik’?
Vi takker pænt for pigernes indlæg om “De feminine retter” – egentlig var det jo nogle lækre og smagsfulde retter, men vi manglede alligevel lidt kød. Man sidder lidt med følelse af, at der mangler noget – så vi forslag, at man sætter en god økologisk kylling til retterne eller bruger dem som tilbehør individuelt! Det ville spille.
Tak til Brødrene Price for inspiration
Stik os en kommentar-
Tak til tøserne!. Super lækker Relish. For at give den et ekstra gastropift, tilføjede vi en finhakket fennikel. Kan varmt anbefales. Er god som tilbehør… til kød selvfølgelig :)
-
Hej Simon – takker – godt med lidt roser, som du kan se var der nogen som synes vores lille “sjove indslag” næsten var en fornærmelse overfor os Gastromænd :-) Men alting med måde ikke – og godt tip med fennikel, en grøntsag som jeg simpelthen bare bruger alt for lidt, det skal huskes – og ja, retterne er fine som tilbehør!
-
-
4 stjerner. -
Lækkert med gulerødderne. Den går rent hjem hos den bedre halvdel. Relish er for en gangs skyld en salat, jeg selv syntes scorer kassen. Simpelt, let og godt. Lad nu være med at kønspylre over hvem der stod bag gryden. Om end ikke andet, kan dette i mine øjne, pinlige kønsfordelte ramaskrig, jo fjernes ved at smække en god bøf på panden. lad disse opskrifter fungere som tilbehør. De slår trods alt en stor mængde af andre opskrifter derude. Fair and square bedømmelse herfra!-
Ja bestemt – gulerødder er faktisk lidt overset, jeg ser frem til, at mine skyder op i haven, så skal retten gentages – og måske må jeg hellere smide lidt kød til, for ja det mangler lidt – meget godt forslag med at bruge dem til tilbehør – så bliver alle tilfredse :-)
-
-
Hmm, forstår ikke helt opdelingen i feminine og maskuline retter. På trods af mit alias, så vil jeg nu mene at der skal kød til. Okay – ikke hver dag, men for det meste.
At grøntsager er feminine og kød, smør og fedt er maskulint – Hmm den må i sg* længere ud på landet med ;-)-
Lige meget hvor meget vi bestræber os på at udviske de stereotype roller mellem mand og kvinde, så vil de altid eksistere, og det er jo netop det som gør tingene interessante også med mad. Men når de så er sagt giver jeg dig såmænd også ret, mand eller kvinde så skal der kød til :-)
-
-
Dejligt med lidt kvindelige gæster, og spændende og endda sunde opskrifter ;) !-
Ja, og vi skammer os meget – men de er faktisk ikke helt dumme, hvad gør vi ikke for at behage vores kvinder?
-
-
Det ser nu super godt ud! -
Ja, selv om vi er lidt kede af, at må erkende det, så er det faktisk ikke helt dumt, godt du synes om det….
-
Hatten af for damerne, dejligt med femini islæt! Super god idé med den saltbagte selleriknold, uhm, det skal afprøves! Og hvilken lækker relish!!! Lækkert noget mere af det!
Comments