Langtidsstegt Lammekølle i stegeso
Påskelam tænker du?! Naturligvis, her har vi trukket en lækker opskrift op af hatten, Eksilsønderjyden gennemfører her operation påskelam!
Lammet havde naturligvis gået og hygget sig hjemme på marsken i Sønderjylland, hvor blæst og saltvand vælter ind over digerne – har du mulighed for at skaffe et marsklam så slå til! Og det fik lov at hygge sig endnu mere gjorde det – 4 timer i en stegeso fyldt med gode sager.
Ingredienser
- 1 stk. lammekølle - i dette tilfælde 2 6 kg marsklammekølle
- 1 bajer
- Et par dl æblemost
- En håndfuld rodfrugter - i dette tilfælde gulerod persillerod, pastinak
- Et par løg
- 1 helt hvidløg
- Friske krydderurter - f.eks. timian rosmarin, salvie
- Salt
- Peber
Sådan gør du
Forberedelse
- Skær enden af lammekøllen, hvis den ligesom i vores tilfælde ikke kan være i stegesoen
- Rids lammekøllen let
- Hak krydderurter
- Gnid køllen ind i salt, peber og krydderurter
- Smid køllen i soen
- Vask rodfrugter, løg og krydderurter
- Skær rodfrugter og løg i grove stykker - nej du behøver ikke skrælle dem - juhuu
- Smid rodfrugter og løg ned til køllen
- Hæld bajer og æblemost ved
Stegning
- Læg låg på og smid soen i ovnen i 4 timer ved 130 grader
Efterbehandling
- Efter ca. 4 timer tager du soen ud af ovnen, tager køllen op og hælder væden gennem en si over i en gryde
- Kog væden ind til du synes den har en konsistens du kan servere til lammet (det tager noget tid)
- Skru ovnen op på fuld skrald evt. med grill
- Læg lammet tilbage i soen og smid den i ovnen uden låg indtil fedtet er blevet sprødt
Noter
Opskriften kan naturligvis også bruges til lammeskank og lammeculotte – her bør du nok reducere stegetiden til henholdsvis 3 og 1,5-2 timer.
Velbekomme og go’ påske! :-)
Stik os en kommentar-
To spg.
1) Er det 130 grad i alm. ovn eller varmluft?
2) Kan en stegeso virkelig godt tåle fuld skrald for varme og grill? -
Prøver lige her😊 Er køllen udbenet?
-
Kan en lammekølle ikke hvile i 30 min, så de færdigkøbte flødekartofler kan nå at blive godt varme?
Vh Jane
-
-
:) -
Hej. Et hurtigt spørgsmål.
Er det en udbennet lammekølle? Eller har I skæret enden af knoglen?
-
Fik du svar😄
-
-
Lyder godt. Hvor lang tid vil du give en lammekølle på 1,6 kg?
-
Hej Gastromand, tak for endnu en dejlig og vellykket opskrift.
Køllen blev pivmør, saftig og lækker…
Væden skulle bare jævnes og bingo banko, gæsterne dansede tango ;0)
Obs: apropos øl valgte jeg en frokostpilsner med 2,6 promille for, at dæmpe en evt. overdrevet humlesmag i smovsen… enjoy -
Hej. Jeg er ny her og har det klassiske spørgsmål: varmluft eller alm. ovn??
Vh Anne, Højbjerg -
Hej Søren
Lammekøllen kommer i oven langfredag – og vi glæder os. Vi drikker naturligvis et par flasker af det bedste Vinklubben kan fremskaffe.Venlig hilsen
Niels C fra Vinklubben
-
Godaften
-
Lyder lækkert! Hvilken øl vil du anbefale?
-
Prøvede med godt resultat her i weekenden. Da der ikke var andet inden for rækkevidde, hældte vi en Leffe Blonde i gryden, og det var ikke helt skidt. Men er der andre øl, der måske var bedre?
-
Det skal prøves i dag. Er spændt på resultatet.
-
Og det blev en succes.
-
-
Lækker Lammekølle….. den opskrift skal prøves på søndag :-) Go`Påske
Comments