Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 26. marts 2019

Scroll to top

Top

12 kommentarer

Langtidsstegt påskelam i stegeso

Langtidsstegt påskelam i stegeso
Eksilsønderjyden

Der var tømmermændsdag hos Eksilsønderjyden dagen efter Webmasterens fødselsdag. det skulle dog ikke afholde 2 gastromænd fra at gennemføre operation påskelam!

Lam i passende omgivelser...

Lam i stegeso på fars nye spisebord…

Lammet havde naturligvis gået og hygget sig hjemme på marsken i Sønderjylland, hvor blæst og saltvand vælter ind over digerne – har du mulighed for at skaffe et marsklam så slå til! Og det fik lov at hygge sig endnu mere gjorde det – 4 timer i en stegeso fyldt med gode sager.

5.0 from 1 reviews
Langtidsstegt påskelam
Forfatter: 
Kategori: Hovedret
Køkken: Dansk
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 6
 
Ingredienser
  • 1 stk. lammekølle - i dette tilfælde 2,6 kg marsklammekølle
  • 1 bajer
  • Et par dl æblemost
  • En håndfuld rodfrugter - i dette tilfælde gulerod, persillerod, pastinak
  • Et par løg
  • 1 helt hvidløg
  • Friske krydderurter - f.eks. timian, rosmarin, salvie
  • Salt
  • Peber
Tilberedning
Forberedelse
  1. Skær enden af lammekøllen, hvis den ligesom i vores tilfælde ikke kan være i stegesoen
  2. Rids lammekøllen let
  3. Hak krydderurter
  4. Gnid køllen ind i salt, peber og krydderurter
  5. Smid køllen i soen
  6. Vask rodfrugter, løg og krydderurter
  7. Skær rodfrugter og løg i grove stykker - nej du behøver ikke skrælle dem - juhuu
  8. Smid rodfrugter og løg ned til køllen
  9. Hæld bajer og æblemost ved
Stegning
  1. Læg låg på og smid soen i ovnen i 4 timer ved 130 grader
Efterbehandling
  1. Efter ca. 4 timer tager du soen ud af ovnen, tager køllen op og hælder væden gennem en si over i en gryde
  2. Kog væden ind til du synes den har en konsistens du kan servere til lammet (det tager noget tid)
  3. Skru ovnen op på fuld skrald evt. med grill
  4. Læg lammet tilbage i soen og smid den i ovnen uden låg indtil fedtet er blevet sprødt
Noter og anretning
Kører du old school, serverer du lammekøllen med en go' gang flødekartofler.

Opskriften kan naturligvis også bruges til lammeskank og lammeculotte – her bør du nok reducere stegetiden til henholdsvis 3 og 1,5-2 timer.

Så' der serveret...

Så’ der serveret…

Velbekomme og go’ påske! :-)

Kommentarer

  1. Ingelise Thomsen

    Lækker Lammekølle….. den opskrift skal prøves på søndag :-) Go`Påske

    • Jeg glæder mig til at høre om resultatet:)

  2. Det skal prøves i dag. Er spændt på resultatet.

  3. Jette

    Prøvede med godt resultat her i weekenden. Da der ikke var andet inden for rækkevidde, hældte vi en Leffe Blonde i gryden, og det var ikke helt skidt. Men er der andre øl, der måske var bedre?

  4. Kristine

    Lyder lækkert! Hvilken øl vil du anbefale?

  5. Lotte

    Godaften

  6. Niels Christensen

    Hej Søren
    Lammekøllen kommer i oven langfredag – og vi glæder os. Vi drikker naturligvis et par flasker af det bedste Vinklubben kan fremskaffe.

    Venlig hilsen

    Niels C fra Vinklubben

  7. Anne Rode

    Hej. Jeg er ny her og har det klassiske spørgsmål: varmluft eller alm. ovn??
    Vh Anne, Højbjerg

Smid en kommentar

Hvad synes du om opskriften: