Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 24. oktober 2024

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Crumpets med asparges og stenbiderrogn til Paul Cunningham.

Crumpets med asparges og stenbiderrogn til Paul Cunningham.
Høvding

Der er jo så mange gode kokke i Danmark. Og vi har så meget at sige tak for gastronomisk. Så vi starter fra en ende med at sige tak til vores gastronomiske forbilleder. Vi gør det med en ret, som vi synes afspejler dem, men også (forhåbentligt) er lidt sig selv. Vi lægger os i selen for at yde disse helte bare en smule retfærdighed. Og hvis du ikke synes det står mål med kokken, så er det i hvert fald givet med kærlighed.

Vi runder idag Paul Cunningham. Idag kokkererer han på Henne Kirkeby Kro, som er stedet, hvor vi gerne vil spise igen og igen.

Når man skal hædre en britisk kok, så må man jo også hive op i noget ganske britisk. Her blev en crumpet som egentlig er en morgenmadsting, som de på kroen har rognificeret. Det gjorde vi også. Jeg røg en smule creme fraiche, pocherede asparges og marinerede dem i en blodappelsinvinaigrette. Toppede selvfølgelig med stenbiderrogn og lidt urter. Virkelig dejlig bid. Specielt med et lille glas hvid bourgogne med.

Der bliver lidt ekstra crumpets ud af dejen, men brug dem til morgenmad dagen efter. Men resten er portioneret til 4 personer.

Hvis du ikke har tid til at lave dem over natten, kan du selvfølgelig bare lave dem på dagen. Surdejen kan undlades, men giver lidt ekstra til smagen. Ellers rører du bare alle ingredienser sammen og lad lader den hæve i cirka 45 minutter og steger.

Crumpets med stenbiderrogn og hvide asparges.

4.75 fra 4 stemmer
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

Crumpets

  • 2 dl sødmælk
  • 1 dl kogende vand
  • 50 g surdej
  • 1 strøget tsk tørgær eller 10g normalt gær
  • 250 g mel
  • 1 tsk sukker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 strøget tsk bagepulver.
  • Evt lidt vand til at justere konsistensen.

Asparges

  • 4 stk fede hvide asparges
  • 2 dl hvidvin
  • 4 dl vand
  • 100 g smør
  • 1 stk blodappelsin
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 spsk finthakket purløg
  • 0,5 spsk finthakket estragon
  • 1 tsk sennep

Herudover

  • 100 g creme fraiche 38%
  • 100 g stenbiderrogn
  • Appelsintagetes Hvis du kan opdrive det
  • Broncefennikel Hvis du kan opdrive det

Sådan gør du

  • Rør mælk, vand, surdej, tørgær, sukker, mel og salt sammen. Rør til det er forholdsvist fri for klumper. Sæt på køl natten over.
  • Rør bagepulver og eventuelt en smule vand i. Det skal være i konsistens som en ret tyk pandekagedej. Lad det stå 20 minutters tid.
  • Varm en pande op til medium varme og kom smurte bageringe herpå.
  • Læg cirka 1cm dej i hver ring og bag/steg 6-7 minutter til det har sat sig. Vend hurtigt om så toppen ristes.

Asparges

  • Pres en halv blodappelsin. Rør en vinaigrette sammen med saften, lidt skal, olivenolie, sennep, purløg og estragon.
  • skræl dine asparges. Kom aspargesskrællerne i en gryde sammen med vand, vin, salt, peber, den pressede blodappelsin.. Bring i kog.
  • Kom asparges i og lad dem pochere meget let mellem 5 og 10 minutter. Du kan bare slukke for varmen.
  • Skær dine asparges i små stykker og vend dem i vinaigretten.

Resten.

  • Kom creme fraiche i en skål og ryg den let. Eventuelt kan du blot røre den med en smule rygeost, hvis du ikke har et røg agregat.
  • Smag stenbiderrognen til med salt, peber og citron eller blodappelsin skal.
  • Smør din varme crumpet med creme fraiche.
    Top med asparges og en smule vinaigrette. Rogn og urter.
  • Nyd med det samme.

Video

Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Stik os en kommentar

Smid en kommentar

4.75 from 4 votes (4 ratings without comment)

Opskrift Vurdering