Simon smager på den danske Brunello

Den danske winemaker Hans Vinding Diers har siden 2003 lavet vine hos Tenuta di Argiano i Toscana. Hos Tenuta produceres tre vine, men de er nok mest kendt for deres brunello (i hvert fald i Danmark hvor den omtales som den danske brunello). De to andre vine er supertoscanerne Solengo og i toppen Suolo, som skulle være utrolig flotte og komplekse vine.
Denne gang smager Simon på Brunelloen fra 2005 som pt er på tilbud hos Phillipson Wine til 129,-
One man, one take – take it away!
Simons noter
Rubinrød og med en næse af røg, slukket ildebrand, egetræ efterfulgt af mørke kirsebær. Den smager ung og frisk og fortæller dermed, at den gerne vil hvile et par år i kælderen. Smagen af mokka og chokolade og fin frugt kommer frem. I finalen sætter tanninerne ind og tørrer munden helt ud. Et godt glas og en rigtig madvin.
Du kan møde Simon på hans hjemmebane på Winelover.dk
Skål!
Stik os en kommentar-
Og ønsker man lignende fornøjelse kan man være heldig, at finde årgang 2003 fra samme hus til ca. 99,-. Det skyldes, at den officielt ikke hedder Brunello grundet en valgt deklassificering fra huset selv. Men det er en og samme vin. Den smager også godt, og til 99,- så smager den faktisk rigtig godt!
Kommentarer