Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 28. september 2023

Scroll to top

Top

3 kommentarer

Weekendtesten: Havana Club Seleccion De Maestro

Weekendtesten: Havana Club Seleccion De Maestro

Selvom Eksilsønderjyden for nylig er blevet far igen betyder det bestemt ikke, at han holder sig væk fra diverse selskaber, smagninger og events. Seneste havde han lovet, at vi da nok skulle teste noget rom inden nytår. Sådan fik jeg det i hvert fald præsenteret da en pakke med rom, glas og en lille cubaner gjorde sin entré

Jeg skrev rundt til mine gode Gastromænd kollegaer og spurgte hvad hensigten var. Først ville ingen kendes ved det, men efter noget tid kom svaret så: “Ja, det var vist nok mig som lige lovede at vi kunne klare det” lød fra Eksilsønderjyden.

Lets get startet...

Lets get startet… 

Læs også:En 4-dobbelt dansk rom tak

Med Havana Club har jeg nok altid tænkt fest og sene nætter i byen. Jeg forbinder det lidt med en rom, som gerne vil være noget mere end den egentlig er. I princippet lidt som Johnny Walker Whisky. De fleste af kender jo sikkert den 7 års, som både kan drikkes rent og i drinks, her falder kæden altså også af for mig – det er sgu enten eller!

Men man kan selvfølgelig ændre mening…

 

Havana Club Seleccion De Maestro...

Havana Club Seleccion De Maestro…

Historie

Jeg konstaterer hurtigt at Selección de Maestros har  høstet stor international anerkendelse som en absolut premium rom. Den har vundet adskillige guldmedaljer og andre priser. Den fremstilles efter sigende ved, at der udvælges den fineste lagrede rom fra Havana Clubs kældre, derefter lagres rommen i udvalgte tønder. Til sidst udvælges den rom, som skal udgøre den endelige blanding, der aftappes direkte fra fad. Denne proces kalds også “Cuban Barrel Proof” – lidt ala straight from cask på whisky sprog.

 

Flot farve, og helt uden tilsætning...

Flot farve, og helt uden tilsætning…

Udseende og førstehåndsindtryk

Flasken kommer i et træhylster. Jeg vender og drejer flasken for at se om det er farvejusteret med karamel, heldigvis finder jeg intet tegn på denne blasfemi. Lige umiddelbart kan jeg ikke helt lade være med at tænke på Rom og Cola når jeg ser Havana Club, men overbeviser mig selv om, at det hører fortiden til, og nu må jeg komme videre.

 

Cubaer...

Cubaer…

Smagsindtryk og nuancer

Nå, jeg vil ombord i skuden. Jeg tænker, at jeg lige så godt kan bruge de medfølgende glas, som faktisk er meget fede. Jeg slynger glasset rundt, dufter – den har en dejlig nødde-agtig duft som også er let krydret. Vi kommer naturligvis ikke uden om vanilje og lidt tobak, som sikkert kommer fra fadene. Dog er det slet ikke så “oversødet” som jeg havde frygtet. Den har noget bund i sig – 45 % alkohol, så du kan godt smage den, men den er rund og fyldig med smag af svesker, blommer og tørrede frugter. Den slutter af med en lille smule røg, dog ikke voldsomt på nogen måde. Jeg må sige, at den overrasker mig meget – flot balance og point for, at den ikke er så sød som jeg frygtede.

 

Det er sgu i orden det her...

Det er sgu i orden det her…

Dommen

Ja, det var pokkers, jeg må lægge min fortid på hylden, Havana Club er mere end bare drinks med cola og citron. Havana Club Seleccion De Maestro leverer et flot stykke arbejde. Jeg må sige, at jeg faktisk hellere vil drikke denne end fx Ron Zacapa 23, som for mig er langt sødere. There I said it!

Hvis du står og skal have byttet en flaske fra dine julegaver, så ville jeg overveje denne. Som overvejende whisky-drikker er jeg tiltrukket af det faktum, at den ikke er oversød. Prisen på ca. 375 kr. er absolut fair for denne rom – Skål!

Forhandler: Allover
Pris: 450 kr.
Du kan læse mere om Havana Club her

 

 

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Kan være jeg skal have prøvet den igen. Sidst jeg prøvede den, så må jeg indrømme at jeg fandt den lidt småkedelig. Det var dog også i en rom-smagning med andre rigtigt gode rom.

    • Tjo Kim, det kan man også godt argumentere for, men når den “stands alone” er det en fin dram!

Smid en kommentar