Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. november 2024

Scroll to top

Top

9 Comments

CANblau – Når en Danmarksmester goes Tapas

CANblau – Når en Danmarksmester goes Tapas

Forventningerne har været høje hos undertegnede – rigtig høje!

For efterhånden en del uger siden bød Familifaren indenfor på El Celler de Can Roca i anledningen af kåringen til verdens bedste restaurant. Stifteren af CANblau, Jimmy Holm har som bekendt arbejdet på både El Celler de Can Roca og den nu lukkede elBulli og kan med rette siges at have bragt et lille stykke Catalonien med hjem til Danmark. CANblau er ofte blevet kaldt Danmarks bedste Tapas-restaurant og ofte har vi måttet lægge øre til vores Aarhusianske bloggerkolleger på Gastropassion og Feinschmeckerens ros af CANblau, Aarhus.

Det er derfor med spænding, at jeg har set frem til resultatet af at Jimmy Holm er teamet up med Danmarks bedste kok anno 2013 Michael ”Miv” Pedersen og åbnet CANblau Aalborg.

Torsdag før Store Bededag skulle Miv & Co så stå sin prøve og med kæresten under armen indfandt jeg mig Ved Stranden, hvor CANblau lyser op blandt de mange tvivlsomme turistfælder der bogstaveligt talt omringer CANblau – ingen nævnt, ingen glemt. Lad os håbe der er tale om en tendens – jeg savner i hvert fald ikke “restaurant” Romeo & Julie!

Canblau Aalborg (3)

Det første man lægger mærke til, når man træder indenfor, er det hævede anretterkøkken, hvor Miv, som en kaptajn på broen har overblik over sit skib. Det næste der fanger min opmærksomhed er det meget lyse restaurantlokale – godt for en fotograferende madblogger, knap så godt for hyggen i restauranten.

Canblau Aalborg (12)

Jeg har som bekendt aldrig spist på CANblau, Aarhus men jeg antager at store dele af indretningen er en del af konceptet. Og der er i høj grad tale om et uformelt koncept – papirsdug og dækserviet, bestillingsseddel og blyant. Højdepunktet på bordet er klart den fremragende olivenolie, som står og lokker.

Efter at have modtaget en kort intro af konceptet og sendt en bestilling af et glas Cava den anden vej, kaster vi os over menuen. Et kort øjeblik overvejer vi dagens menu, som ser ud til at være super value for money, men vender efter lidt betænkningstid tilbage til bestillingssedlen.

Canblau Aalborg (2)

Miv & Co. bør i øvrigt overveje at smide et ekstra menukort på bordet, da vi i hvert fald hurtig blev trætte af at sidde og række bestillingssedlen frem og tilbage over bordet. På trods af udfordringen fik vi dog bestilt; Brød, salt og olivenolie, Tatar af røget laks, Pan y tomate con jamon serrano, Patatas bravas, Hot duck, Duroc ribs, Pizza, Mini Brioche Burger og en dessert-tapas.

På hjemmesiden praler CANblau af at have danmarks bedste “husets vin” – den påstand skulle naturligvis efterprøves.

Mens vi forsøgte at bestemme os var cavaen kommet på bordet; Jaume Giró i Giró, Artesena – Reserva. Et friskt glas der, på trods af sine knap så fine bobler, opfyldte sit formål: At rense smagsløgene og skærpe dem til det forestående bombardement.

Canblau Aalborg (1)

På CANblau kommer maden hurtigt – rigtig hurtigt, så du skal ikke forvente et mindre gastronomisk maraton bare fordi du har bestilt 8 retter. Det hele kan være overstået på 5 kvarter, hvis du ønsker det. Tempoet er naturligvis en del af autenciteteten, men kan virke en anelse stressende, er man ikke klar over det inden.

Nå, men første kolde salve kom på bordet.

Canblau Aalborg (5)

Klassisk og velsmagende pintxo med tomat og lækker serrano-skinke, som gerne måtte have været kraftigere, men så skal man nok op i en af Iberico-skinketyperne på kortet, så det må blive næste gang…

Canblau Aalborg (4)

Ovenfor friteret artiskok med grape og soya/trøffelmayo der desværre var erstattet af hvad jeg gætter på var en mangomayo og dermed savnede retten det salte indslag.

Canblau Aalborg (6)

Tatar af røget laks med tomat, samme mayo, vagtelæg og urter der bragte minder om Mivs Villa Vest serveringer. En harmonisk ret, hvor man dog bør overveje at sløjfe ordet tatar når nu der er tale om røget laks:)

Halvvejs igennem de kolde tapas, kom de varme til bordet og her fik kvaliteten og kreativiteten lige et pinch op, hvis du spørger mig (og det gør du, hvis du er nået hertil).

Canblau Aalborg (7)

Hot duck viste sig at være et brioche-mindende-om brød med andeconfit, tynde skiver af æble og sprøde løgringe på toppen. Kreativt og kærestens klare favorit denne aften – jeg nåede knap at smage.

Canblau Aalborg (8)

1 stk. mini brioche burger, som virkelig var mini, hvilket kan være svært at se på billedet, men bestil som minimum en til hver ved bordet – der bliver kamp om dem!

Canblau Aalborg (9)

Ovenfor min suveræne favorit. På Gastromand har vi Umami-burgeren – på CANblau har de Umami-pizzaen, de kalder den bare noget andet. BUTTERDEJSBUND MED TALEGGIO-OST, KARL JOHAN SVAMPE,FOIE GRAS OG PARMESAN – jeg kunne ikke have fundet på det bedre selv! Um-um-umami!

Canblau Aalborg (10)

Sidste varme tapas var søde ribs med en satans stærk omgang tomatsalsa på toppen, der virkelig bød den fremragende husets vin op til dans.

Canblau Aalborg (11)

Det er ikke verdens bedste billede – I know! Men du skal ikke snydes for desserten af den grund; hvad jeg mener var hvid chokolade panna cotta, dulce de leche, marinerede jordbær og kammerjunke-crunch.

CANblau-konceptet er skarpt skåret, men, som vi oplevede det denne aften, har det et par rent praktiske uhensigtsmæssigheder; bl.a. at man kommer til at sidde uden brød eller lign. til sin Cava og at de varme retter når at blive kolde, hvis man ønsker at færdiggøre de kolde først. Den manglende hygge og komfort og den lidt usikre servering trækker ned, men på tallerkenen er der ingen slinger i valsen og det ændrer ikke på, at CANblau, Aalborg med “Miv” i spidsen er en kærkommen tilføjelse til den Nordjyske restaurantscene og jeg  vender stensikkert tilbage efter mere!

CANblau, Aalborg

Har du været på CANblau i Aarhus eller Aalborg?! Og hvad synes du om konceptet? 

Stik os en kommentar

Comments

  1. Rene Dahl

    Ved det er lang tid siden, men savner lige en opfølgning på husets vin? Så vidt jeg husker var den fra Cooperativa Garriguella

    • Hej Rene.

      Det kan skyldes juletræthed, men hvad tænker du på? :)

  2. Fin anmeldelse. Når et nyt sted åbner venter jeg som regel en måned+ med at besøge stedet, så er de værste børnesygdomme overstået. Har et par gange på Can Blau i Århus og er aldrig gået skuffet derfra. Højt niveau i afslappet omgivelser. Vi bestiller som regel også så tingene ikke kommer i kæmpe byger, men blandet og i et knap så hektisk tempo. Har stadig til gode at prøve Can Blau Aalborg men det kan vidst ikke vare alt for længe til…….

    • Så længe kan jeg slet ikke vente:)

      Kan du så komme afsted MadFar!

  3. Smathev

    God anmeldelse, som jeg er helt enig i.

    Min kæreste og jeg har spist på CanBlau, Århus et par gange nu, og efter første gang derinde knækkede vi koden. Hemmeligheden er at bestille sine Tapas i to eller tre omgange. Dels giver det dig som gæst mindre stress, da bordet er lille, de varme tapas kan blive kolde osv. Så, kort fortalt – bestil i etaper, og bland evt kolde og varme tapas i begge bestillinger.

    Det er ikke noget CanBlau foreslår, men omvendt virkede det ikke som om det gør dem noget, og det gør oplevelsen væsentligt mere overskuelig og hyggelig at have 3-4 tap’s på bordet ad gangen der kan spises inden tingene smelter/bliver kolde.

    Kort fortalt – etaper :)

    God fornøjelse!

    • Hej Smathev.

      Tak for det lille men geniale tip!

      Jeg har hørt rygter om at deres menu skulle have samme effekt – nogen der kan bekræfte? :)

  4. Halvamerikaneren

    Nu var kæresten og jeg jo på CANblau samme aften og kan klart nikke genkendende til beskrivelsen. Vi vil også gerne derind igen da maden var fantastisk men der var lidt “børnesygdomme” som afspejlede at det var en ny restaurant. Forhåbentlig har de fået lidt mere styr på det. En af mine største beklagelser var at de ellers yndige unge serveringspiger ikke vidste det store om hverken vin eller maden. Vi fulgte vores tjeners forslag til vin (den dyreste på “mini-kortet”), men må sige den var lidt skuffende og levede hverken op til hendes beskrivelse eller var i stand til at matche den gode mad. Bordet ved siden af os, som jeg tror var en anmelder eller blogger da der blev taget billeder og notater, spurgte ind til hvilke tre typer ost de havde fået på tallerknen til dessert. Den ene kunne de godt regne ud men ville gerne vide hvad de to andre var – svaret der blev givet var at det vist var en ost lavet på fåremælk; ikke just hvad der blev spurgt om, og jeg havde da gerne set at hun hellere havde sagt at hun ikke var sikker og så gik i køkkenet og spurgte i stedet for at give et halvt svar. Men overall havde vi samme indtryk som Webmasteren – en restaurant der er en anbefaling og et genesøg værd, men oplever jeg samme problemer igen næste gang bliver det nok ikke til et tredie visit

    • Hej HA.

      Tak for sidst! :)

      som Madfar er inde på nedenfor er der formentlig tale om børnesygdomme, men altid rart at få bekræftet, at det ikke kun var min oplevelse.

Submit a Comment