Anmeldelse: Stjernekokke på DR2 – afsnit II, Smagen af Michelinstjernerne
Anslaget er det samme som i premiereafsnittet, men det er også det eneste vi ser til René Redzepi i afsnit 2 af Stjernekokke, der i højere grad står i Wassim Hallal og de internationale stjernekokkes tegn.
Michael Ellis starter ud med at gentage kriterierne for Michelin. Herefter uddyber Søren Frank, at det ikke handler om at blive mæt, men at der er tale om en oplevelse og at sidestille med kunst. Helle Brønnum Carlsen hæver herefter diskussionen om smag op på et næsten filosofisk niveau.
Afsnittets visuelle og indholdsmæssige højdepunkt er turen til Oslo og den 2-stjernede restaurant Maaemo, hvor danske Esben Holmboe Bang regerer i køkkenet. Den del giver et rigtig godt indblik i hvad der kræves i et køkken på Michelin-niveau.
Afsnittets hyggelige højdepunkt er uden tvivl interviewet med Elena og Juan Mari Arzak der sammen driver den 3-stjernede restaurant Arzak i San Sebastian. Og selvom man kender udfaldet, er det spændingsmæssige højdepunkt naturligvis det tidspunkt hvor vi som seer følger Michael Ellis’ overbringelse af nyheden om at Frederikshøj har fået sin første stjerne til en tydeligt lettet og rørt Wassim Hallal. Hallal selv siger, at det hverken gør ham til en bedre eller dårligere kok at få en stjerne, men at han nu kan sætte et hak på todo-listen (ved noget han har arbejdet målrettet efter i 10 år vel at mærke…).
Dommen
Afsnit 2 lægger sig i den lækre slipstrøm på premieren, men hvor det første afsnit havde fokus på historien om det nordiske køkken og de danske topkokke, liner afsnit 2 en imponerende række af interviews med internationale topkokke op fra San Sebastian over Bilbao til New York!
Det eneste der trækker en lille smule ned er, at der er genbrugt et par klip (med Wassim Hallal og Søren Selin) fra 1. afsnit, hvilket selvfølgelig er lidt overflødigt, når man stadig har premieren present i hukommelsen. Stjernekokke afsnit 2 er 5-stjernet underholdning!
Produceret af Globus Film til DR2 v. Mette Hoffmann Meyer
Instruktør: Rasmus Dinesen
Producer: Jesper Jarl Becker
Culinary Producer: Kristian Brask Thomsen, Bon Vivant Communications
Executive producer: Carsten Holst
Er du sulten efter mere gastronomisk TV, så tjek vores nye WEB-TV serie i 6 afsnit, Et Gastronomiske Roadtrip
Stik os en kommentar
Comments