Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 16. april 2024

Scroll to top

Top

4 kommentarer

Weekendtesten: 3 stjerner til Thailandsk rom

Weekendtesten: 3 stjerner til Thailandsk rom
Fynboen

Det er koldt og kedeligt udenfor, bladene falder af træerne og det blæser. Hvilken bedre anledning til at varme sig på et glas rom?!

Sidste år fik jeg fingrene i en thailandsk rom, som hedder Phraya. Ifølge min hurtige research på nettet, så er Phraya en flod i Thailand, så mon ikke flasken er opkaldt derefter. Det er altid lidt spændende, når man prøver noget spiritus fra lidt utraditionelle steder i verden. Det meste rom jeg drikker kommer fra Caribien og Mellemamerika/Sydamerika.

Læs også: Weekendtesten: Ron Esclavo, en slaverom?

En af de flotteste flasker jeg har set længe.

Der er kælet for designet.

Ifølge producenten, så er Phraya inspireret af de fire elementer – ild, vand, jord og luft. Selve rommen er 7-12 år gammel, og har ligget på egetræsfade før tapning. Phraya kan både drikkes rent, men også i cocktails.

Pæn gylden farve.

Pæn gylden farve.

Flasken er flot dekoreret med guldfarvet metal på den ene side. Jeg synes den har en god wow-effekt. Selve farven på rommen i flasken passer også flot til guldfarven, og i det hele taget, så pynter den bare i spritskabet.

Duften i glasset

Phraya er let sprittet, men ikke særlig skarp. Desuden er den meget vaniljepræget, et strejf af honning og svagt røget.

Læs også: Weekendtest: Kraken Black Spiced Rum

Smagen

Smagen er blød og igen er vaniljen meget fremtrædende. Der er en let krydret sødme, men ikke dominerende på nogen måde. Det hele afsluttes med en meget gennemtrængende citrussmag, nærmest grapeagtigt.

Thai-rom, ja tak :-)

Thai-rom, kom nærmere.. :-)

Dommen

Phraya er en positiv overraskelse. Thailand kan godt lave en god rom. Prisen var omkring 275 kr. i Thailand, så med det i tankerne, så er det et rigtig fint køb. Jeg kan dog ikke give den topkarakter, da der findes rigtig meget god og bedre rom, men det betyder ikke at den ikke fortjener en plads i et barskab. Jeg synes den har nogen rigtig fine noter, og kan bestemt lide smagen. Jeg kan sagtens anbefale Phraya, hvis du søger noget anderledes, som ikke nødvendigvis lige findes overalt.

skala 3

Jeg aner ikke om den kan købes i Danmark, eller syd for grænsen, men hvis du kender til en forhandler, så smid en kommentar nedenunder. 

 

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. We were using this for us.

 2. a

  Den er godt nok svær at finde på Phuket, indtil videre umuligt

  • Fynboen

   Måske er der mere held i lufthavnen, på vejen hjem :-)

 3. Jacob Darre

  jeg har fundet den hos Uvinum.dk
  pris 590,-

Smid en kommentar