Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 26. september 2023

Scroll to top

Top

8 kommentarer

Weekendtest: Kraken Black Spiced Rum

Weekendtest: Kraken Black Spiced Rum
Gastromand

Et par nye flasker har ramt Familiefarens hjem igen, og denne gang lidt rom, hvilket bestemt ikke gør noget i denne lidt kølige, våde og mørke tid. Det er ikke det dyreste af slagsen, men det går nødvendigvis heller ikke noget.

Som jeg ser det er det nemlig stadigvæk sådan, at du får meget for få penge når det kommer til rom. Denne er Kraken Black Spiced Rum, lad os kigge på sagerne.

 

Kraken Spiced Rum...

Kraken Spiced Rum…

Læs også: Weekendtesten: Rum Company, Aficionado

Historien bag

Historien tager os tilbage til 1932, hvor en enorm blæksprutte tilsyneladende var årsagen til, at flere skibe gik på grund. Som det står skrevet: “Sådan en hændelse fandt sted natten til den 12. februar 1932 hvor det portugisiske fragtskib “Juana Fumbal” forsvandt 4 sømil fra Azorene. Uhyret var større en Empire State Building i New York og kunne knuse selv store skibe med sine lange fangearme. Jeg finder historien i kassen under rommen sammen men et postkort af skibet som gik ned, en mønt fra området, en logbog, et par små shotsglas og en lille flaske med blæk fra selve uhyret! Det er muligt, at rommen ikke er en verdensklasse dram, men storytelling er der sgu nok af!

 

Ja der er rigeligt tilbehør med...

Ja der er rigeligt tilbehør med…

Udseende og førstehåndsindtryk

Jeg er en sucker for storytelling og da jeg kaldte mine 3 små piger til samling for at fortælle dem den kæmpe store blæksprutte og at jeg havde dens blæk i en lille flaske var de solgt. Flasken er meget blæret, den har to små hanke på hver side, på etiketten er der et billede af blæksprutten.

 

Kaptajnens log...

Kaptajnens log…

Smagsindtryk og nuancer

Duften minder mig lidt om dumle-karameller, brun farin, chokolade eller smeltet sukker. Der er tilsat både farve og smag, hvilket jo “snyder” lidt. Den er meget mørk, men bestemt indbydende at se på.

 

Lidt synd den er farvet, men sådan er det...

Lidt synd den er farvet, men sådan er det…

Smag

Først er der meget alkohol i smagen, men efter den har være i munden kort tid, så vælter smagen frem – masser af vanilje og en sødmefuld karakter. Jeg tænker lidt, at det er svært at sige om det er en for dyr rom til at blande eller en for billige rom til at drikke rent? Vi taler ikke en kompleks rom på nogen måde, men der er kraft på smagen. Reelt skulle den nok vurderes mod Morgan og Barcardis Spiced Rum og der ligger den klart i front. Du kan dog sagtens nappe et glas rent og til førstegangs nydere af rom er den slet ikke dum.

 

Dommen

Om man kan lige historien eller ej er jo en smagsag, jeg synes den er meget underholdende. Et søuhyre fra det 12. århundrede er jo næsten som en god Tintin tegneserie – lidt som den “whisky-drikkende Yeti” som Kaptajn Haddock kalder den i “Tintin i Tibet”, hvis I husker den? Jeg har planer om, at lave en lille mix her i weekenden, en Dark ‘N’ Stormy tror jeg ville være perfekt men Kraken Rum. Reelt burde den måske får en to-delt karakter, en karakter for den rene rom, hvor jeg mener vi ligger på en 2-3 stykker, og en for den som mixer hvor vi ligger på 3-4, sammenlagt ender vi derfor på:

Fakta:
Land:  Trinidad & Tobago
Pris: 200
Volt: 40 %
Læs mere her

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. Brian

  Det er også god til en Fidel’s :D

  • Mega – eller i Gløg, som den faktisk har været brugt til et par gange nu!

 2. Rune

  Kraken kan ikke kategoriseres som ren rom, da den som du kommer ind på at spiced. Lidt alla en Captain Morgan. Alt i alt en kummerlig rum, men den har som du selv siger nogle nuancer der egner sig til drinks.

  • Agere Rune… Vi listede den faktisk i en lille cocktail igen igår aftes, der fungerer den glimrende!

 3. Fynboen

  Den gør sig rigtig fint med cola og lime, eller ginger ale.

  • Jeps – fik lavet en lille cocktail igår og det er den faktisk helt vildt god – så det er bestemt det man skal bruge den til – lidt sjovt, at producenterne forsøger sig med en “ren rom” som så ikke helt lever op til forventningerne…. Historien holder dog stadigvæk.. :-)

   • Fynboen

    Cool… hvilken cocktail blev det så til?

   • Dark N Stormy – med ekstra storm på…

Smid en kommentar