Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 6. december 2023

Scroll to top

Top

3 kommentarer

Weekendtesten: Ron Esclavo, en slaverom?

Weekendtesten: Ron Esclavo, en slaverom?
Fynboen

Så er det tid til en weekendtest. Denne gang en slaverom, hvis man skal tro etiketten. Ron Esclavo betyder nemlig slaverom, hvis man oversætter det til dansk.

Begrebet slaverom synes jeg dog ikke helt passer til denne rom. Når jeg tænker slaverom, så får jeg billeder af billig hvid rom fra Tyskland til 40 kr. flasken. Denne flaske ser hverken billig ud, eller smager sådan.

Der er tale om en 12 års solera rom fra den Domonikanske Republik. Den er produceret af Oliver y Oliver, som bl.a. også står bag Opthimus rom, som nogen måske i forvejen kender. Og selvom at flasken ligner en Opthimus rom, så skulle det eftersigende bare være et tilfælde.

Læs også: Weekendtesten: Rum Company, Aficionado

Stort glas, eller lille flaske...

Stort glas, eller lille flaske…

Duften i glasset

Esclavo dufter lettere sprittet til at starte med, men det går over efter et lille stykke tid. Den sprittede duft afløses af lidt brændt sukker, frugtrig og sødme. Den er ganske behagelig når den lige har hængt lidt i glasset.

Smagen

Smagen er sød og blød og den bliver hængende i munden i et stykke tid. Man aner både lidt marcipan som giver sødme og en frisk frugtrig blommesmag. Eftersmagen er lang og behagelig.

Flydende Anton Berg med blommer i madiera

Flydende Anton Berg med blommer i madiera

Dommen

Armene har lidt svært ved at komme ned efter at have smagt denne flaske. Den kommer helt klart ikke til at holde længe. Og jeg er ikke kommet til det bedste endnu, nemlig prisen. Vejl. udsalgspris skulle være 289 kr., og til den pris forventer jeg at de 6000 flasker som er landet i Danmark nok skal blive revet væk ret hurtigt. Min endelige dom er baseret på prisen og kvaliteten. Du får meget for pengene, og skal du have noget som er markant bedre, så skal du væsentligt op i pris.

5/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Så se at komme afsted og find den hos din lokale rompusher, eller på nettet.

Stik os en kommentar

Kommentarer

Smid en kommentar