Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 6. oktober 2024

Scroll to top

Top

5 kommentarer

Anmeldelse: Stjernekokke på DR2 – Drømmen om Michelinstjerner

Anmeldelse: Stjernekokke på DR2 – Drømmen om Michelinstjerner
Webmasteren

Fuck det der med nordisk tankegang! Ordene er René Redzepis og slår afsnit 1 af Stjernekokke igang. Med undertitlen in mente ligger det lige for at tolke Redzepis ord i retningen af, at det er vigtigere at få stjerner end udvikle det nordiske køkken.

Selvom jeg tvivler på, at det har været Redzepis oprindelige budskab, er det befriende at høre. Michael Ellis, direktør for Michelin fortsætter med en kort gennemgang af historien om Michelin-guiden.

Se også: WEB-TV – premiere på Et Gastronomisk Roadtrip

 

Kammusling & guld af Wassim Hallal | Foto: Mikael Kern

Kammusling & guld af Wassim Hallal | Foto: Mikael Kern

 

Herefter står den på interviews med de danske stjerner Claus Meyer, René Redzepi, Rasmus Kofoed, Torsten Vildgaard, Søren Selin og Wassim Hallal. Det er anretninger af smukke serveringer.

 

Det er som at tage stoffer

– Rasmus Kofoed

 

Det er som at score det afgørende mål i en fodboldkamp siger Søren Selin og Rasmus Kofoed topper den med Det er som at tage stoffer i et forsøg på at sætte ord på følelsen, når man modtager en Michelinstjerne.

 

Søren Selin på urtejagt | Foto: Rasmus Dinesen

Søren Selin på urtejagt | Foto: Rasmus Dinesen

 

Historien om NOMA – igen

Den er blevet fortalt før, men vi tager den lige endnu en gang for prins Knud. Historien om den grimme ælling der blev til en smuk svane – i NOMAs tilfælde verdens bedste restaurant. At Paul Cunningham faktisk var Claus Meyers 1. valg var dog ny info for mig og interviewsene med René Redzepi, Claus Meyer og Mads Refslund, der kaster lidt internationalt stjernestøv over foretagendet fra ACME i New York bringer små nye detaljer til den ellers fortærskede historie.

Det er klart at man ikke kan snakke stjernekokke og michelinstjerner uden at snakke NOMA og dermed det nordiske køkken, men når den nordiske snak fylder halvdelen af et program om Michelin – også selvom Michael Ellis laver koblingen til Michelinguiden.

Dommen

Stjernekokke på DR2 er tv for nørder – eller feinschmeckere om du vil. Det er velproduceret tv der når vidt omkring på billedsiden når de forholdsvis lange interviews skal akkompagneres af billeder og hvor underlægningsmusikken, meget passende, skaber et drømmeunivers. Og bortset fra en lidt ligegyldig afstikker til Barcelona og historien om el Bulli, er det fremragende tv og kræs for øjne og ører! Vi kvitterer med karakteren 4/6 med en forventning om at få brug for resten af skalaen i de næste afsnit!

4/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Og skal vi så lade Wassim Hallal få det sidste ord: Har du ingen Michelinstjerner, er folk pisseligeglade med dig!

 

Wassim Hallal på Tunø | Foto: Rasmus Dinesen

Wassim Hallal på Tunø | Foto: Rasmus Dinesen

 

Produceret af Globus Film til DR2 v. Mette Hoffmann Meyer
Instruktør: Rasmus Dinesen
Producer: Jesper Jarl Becker
Culinary Producer: Kristian Brask Thomsen, Bon Vivant Communications 
Executive producer: Carsten Holst

Er du sulten efter mere gastronomisk TV, så tjek vores nye WEB-TV serie i 6 afsnit, Et Gastronomiske Roadtrip

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Tak for en fin anmeldelse, siger jeg som lyddesigner på filmen.
    Hvis i har lyst til at se lidt mere om hvordan madlydene, og det drømmeunivers i taler om er lavet, så se med her, hvor stort set alle lyde fra køknene er fjernet og erstatet af geraush/foley:
    https://youtu.be/y8PF8VerR8s

    • Tak kommentaren Bjørn. Super interessant med et kig bagom filmens tilblivelse!

      Jeg gætter på, at du er tilfreds med resultatet? :)

  2. Pernille

    Elsker Wassim Hallal. Han bander som en havnearbejder, og så laver han samtidigt de fineste sarte anretninger ?

Smid en kommentar