Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 14. november 2019

Scroll to top

Top

En kommentar

#retrococktails: Bloody Mary

#retrococktails: Bloody Mary
Bloody Mary Cocktail

En malt whiskey der går godt til østers og Bloody Marys?
Det lyder som en god undskyldning til at få lavet en god gammel klassiker, der virkelig kan skille vandene.

Nogen elsker den, andre hader den – en Gastromand bruger enhver god lejlighed (og undskyldning) til at lave en cocktail!
Vi har fået @thecocktail.blog , AKA Morten Krag til at kigge lidt nærmere på sagen.

Husk at del Jeres egne erfaringer med os via #retrococktails

Jeg må ærligt indrømme at jeg alt for sjældent indtager østers, og endnu mere sjældent er det jeg drikker (og nyder) en Bloody Mary.
Men når den laves HELT rigtigt, med gode ingredienser, smager den faktisk himmelsk godt (og kan kurere de fleste Gastro tømmermænd).

“Queen Mary I of England”, også kendt som “Bloody Mary”, grundet hendes forfølgelse af protestantiske kætter, som hun, i hundredevis, fik beordret brændt levende.
Meget dramatisk og “bloody”, deraf kælenavnet.

Men i virkeligheden har cocktailen “Bloody Mary” intet med det faktum at gøre, men nu er du så meget klogere!

Vi skal tilbage til 20´erne og en mand der hed Fernand Petiot, der skabte en cocktail ved at blande lige mængder tomat juice og vodka sammen.
Efter han havde lavet den, mindede cocktailen ham om “Buckey of Blood Club” i Chicago, og en pige han kendte dér, der hed Mary – Legenden Bloody Mary opstod.

Dagens blended whiskey, viser sig at være selve sjælen af de skottiske øer, da blandingen består af malt fra øerne Islay, Arrang, Orkney og Jura – har I været der?
Det skulle bestemt være et besøg værd, især hvis man har hang til whiskey.

Det er blevet til en sø-brise med ege noter, en lille smule peber og røg i baggrunden, som virkelig giver et indtryk af at være ret perfekt til en Bloody Mary cocktail (og østers).

Det skulle vise sig at være præcis dét!

GASTRO BLOODY MARY

Bloody Mary Cocktail
5 fra 2 stemmer
Samlet tid: 10 minutter
Ret: Cocktail
Antal: 1
Forfatter: thecocktail.blog

Ingredienser

  • 6 cl Whiskey
  • Top premium bloody Mary mix (BigTomTomato)
  • 1 snack peber eller chili
  • 1 citron skive

Sådan gør du

  • I et highball glas fyldt med is,
  • 6 cl whiskey
  • Top med premium bloody Mary mix (BigTomTomato)
  • Pynt med snack peber eller chili og en citron skive
  • Spray med lidt whiskey ud over drinken
  • Nyd den
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Håber I får lavet opskriften, og nyder den lige så meget som jeg gjorde.

Husk I kan altid spørge såfremt I mangler tips eller råd.

Få også mere inspiration på min Instagram side; @thecocktail.blog

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. John

    Sløset. I kunne bare skrive “Se på emballagen”. Lad os nu få en opskrift for bunden. Det der svarer til, at I ville anbefale en wokmix fra frost.

Smid en kommentar