Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. november 2024

Scroll to top

Top

51 Comments

Den bedste pande nogensinde testet…

Den bedste pande nogensinde testet…
Gastromand

…har fået nye ejere! Og nej det er faktisk ikke kun haveudstyr som Fiskars laver, det er også køkkengadgets, som vi elsker endnu højere på Gastromand, faktisk ejer vi ikke særlig meget haveudstyr udover en ukrudtsbrænder, som bruges i køkkenet…

Raadvads All Steel panden er den pande, som har klaret sig bedst gennem tiden hos Gastromand. Den blev testet længe inden indlægget ramte Gastromand i marts 2015 og den har fået tærsk, tærsk og atter tærsk. Den lever endnu og hvor andre pander efter ca. 2 år desværre ofte bukker under så lever denne pande som nu er “Fiskars All Steel” i bedste velgående. Underligt nok så er overfladen virkelig hårdfør og holder bare. Den “Ceratec-belægning” er slidstærk og kan holde til metalredskaber og hård varme.

All Steel – også på bagsiden…

I denne test kigger vi ikke blot på All-Steel, vi kigger også på Functional Form, Hard Face og Rotisser Nonstick – alle i 28 cm. Tidligere har vi også brugt Hard Face en del, da den var med i nogle indlæg hvor den var “Traveling Pan” og rejste fra land til land, hvor den blev testet da jeg lavede scoremiddag.

Vores lille pande, som har været brugt til maden…

Weekendpanden (All Steel)

Lad os starte med All Steel som jeg også kalder “Weekendpanden” – årsagen er måske lidt misvisende da alle pander reelt kan være en weekendpande – men det hjælper lidt med overblikket hvis vi giver dem nogle nicknames. Så tanken er her henledt på bøffer, flambering og den slags – og ja det gør vi også til dagligt – men jeg gætter på du er med.

Vores tidligere favorit All Steel…

Udseende og førstehåndsindtryk

Den ligner faktisk sig selv, hvilket er godt. Jeg synes rigtig godt om siderne i aluminium og håndtaget som matcher – men lige en stor disclaimer – udseende omkring pander (og alt andet) er subjektivt – så vurder selv hvad du er mest til.

Kvalitet og design

Den har stadigvæk sin ceratecbelægning som giver mere sliplet og kan give nogle virkelig gode stegeskorper når du smider en t-bone på ved høj varme. Den er lavet i rustfritstål i typen 18/10 som eller har den en 3-lags bund som eftersigende skulle give en effektiv og optimal varmefordeling. Den ligger på ca. 450 kr. hvis du er heldig.

All Steel – også på bagsiden…

Til hverdags brug (Functional Form)

Det med at have noget til hverdags brug er næsten lige så slidt som at have noget til “Weekendbrug” men igen, det fremmer forståelsen ikke?

Functional Form…

Udseende og førstehåndsindtryk

Faktisk ville jeg ikke gætte på, at dette er det billigere alternativ, for den ligger vildt godt i hånden og virker utrolig nem at bruge. Jeg kan godt lide håndtaget er i metal. Èt er at det ser pænt ud, men det er også godt at holde ved når du svinger den rundt.

Kvalitet og design

Denne pande har ekstra slidstærk PFOA-fri Hardtec og non-stick belægning. Det gør det temmelig nemt at anvende og uhyre nem at rengøre. Faktisk hænger ingenting fast. Den har i modsætning til de andre kun 2 lgs belægning, hvilket også gør, at prisen er temmelig lav. Jeg har set den helt ned til 250 kr. hvilket er helt fair.

Lad dig ikke forvirre af navnet… De laver andet end haveredskaber…

Den Innovative Toppen af Poppen (Rotisser)

Flagskibet fra Fiskars er deres Rotisser+ som jeg næste ikke ved hvilken kategori jeg skal smide i – “Weekendpanden” er jo brugt, men det er til dig, som elsker at lave mad og som tænker lidt mere over hvilken pande du bruger. Videre har den også en innovativ del, som vi kigger på – den kan nemlig ikke overophede. Alt respekt for dem af jer blot vil have “en pande”, som kan holde varme, have en god fordeling og som holder. Det gør de faktisk alle sammen, denne har dog lidt ekstra.

Rotisser+

Udseende og førstehåndsindtryk

Elegant og med blankt håndtag. Denne har også ret høje kanter hvilket er et stort plus i mit univers. Det gør bare det hele noget nemmere når der laves mad.

Kvalitet og design

Den har aluminiumsbelægning og Optiheat teknologi som sikrer, at overophedning faktisk ikke er muligt. Vi har tidligere testet pander med denne funktion, hvor det faktisk var en hindring for panden – derfor er det spændende at se om det er samme tilfælde her. Laveste pris jeg har fundet den til ca. 550 kr.

Én af topmodellerne…

Den hærdede (Hard Face)

Vores afsluttende pande er også den, som har været afsted i hele Skandinavien som “The Traveling Pan” der blev sendt fra blogger til blogger og testet til det yderste – faktisk en ret sjov test, hvor jeg lavede et rigtig fedt indlæg, som var meget henvendt til jer fyre der gerne vil imponere tøserne lidt.

Hard Face…

Udseende og førstehåndsindtryk

Bredt håndtag og høje kanter, som gør den ekstra praktisk. Den virker til at have tyk bund og meget robust – ikke den mest elegante pande, men det er som sagt også til dig som går lidt mere hårdt til værks og gerne vil have, at de grej virkelig kan tåle flammer, høj varme og hurtige skift i temperaturen.

Kvalitet og design

Den har Hardtec Superior slip-let overfalde. Den skulle eftersigende have en energibesparende bund, som leder varmen bedre og endda bruger mindre energi. Det er noget svært at måle og teste, så vi må tage producentens ord for det. Laveste pris 279 kr.

Flame on – men lidt forsinket skud…

Testen

Hvad gør man når man har 4 pander til test og alle dybest set fungerer? Vi kigger på det basale – varmefordeling, temperatur, evne til at optage varme og ikke mindst pris. Hvis vi kigger på varmefordelingen er det testet ved vand, olie og sukker – og sidste synes jeg ikke du skal kaste dig ud i – det er lidt noget rod, men giver et godt billede af panderne. Herefter har jeg vurderet det fra 1-10 og indsat det i tabellen herunder:

It works…

Ellers har jeg mål temperaturen med infrarød termometer og også kigget på, hvor hurtigt panderne rammer 100 grader, som siger lidt om evnen til at optage varme – uden at det bliver for teknisk – det er ikke nødvendigvis en endegyldig sandhed.

Kort sagt fungerer panderne alle sammen rigtigt godt. Jeg kan være nervøs for om Functional Form holder i længden, da den er meget let og de 2-lags non-stick sikkert hurtigt bliver slidt. Omvendt er det en pande til 250 kr., så holder den mere end 2 år hos en Gastromand er det meget godt gået.

Noget af det, som jeg var rigtig nervøs for var faktisk Optiheat teknologien, som jeg tidligere har set i denne test. Ideen er nemlig genial, men tidligere var det sådan, at det materiale som blev brugt var ekstremt sensitivt overfor metalredskaber, så det fik let revner og flænger. Hele ideen er jo, at pande aldrig overopheder og dermed holder den længere, men betyder det så, at belægning er meget skrøbelig giver det jo ingen mening?

Non overheatable – så i teorien er den ikke mulig at ødelægge…

Det lader dog til, at Fiskars har løst dette problem med aluminiumsbelægningen. Det næste spørgsmål er så om der kan laves en god stegeskorpe når du maksimalt kan få pande op på 200 grader? Jeg forsøgte med en roastbeef og det er faktisk muligt. Det eneste du skal huske er, at den skal have et par minutter mere til at blive varmet igennem.

Rotisser+ kan fint lave stegeskorpe på trods af rimelig lav temperatur…

Dommen

Det er lidt tidligt at sige om Fiskars nu er indehaver af den absolut bedste pande vi nogensinde har testet, men meget tyder på det. Den har nøjagtig samme belægning som Raadvads All Steel, den er lynhurtig til at blive varm og har en super fordeling. Jeg må sige, at det er min favorit. De næste i rækken er uden tvivl Rotisser+ og Hard Face. Her er der tale om den elegante dreng i klassen og den grovkornede arbejdshest, begge fungerer godt og på sigt vil Rotisser+ sikkert overleve længere. Hvis du gerne vil have en pande til meget billige penge, og her snakker vi altså pris-niveau som fx IKEA har så er Functional Form vejen frem. Men lad os Lad og kigge lidt på stjernerne. Medmindre All Steel fejler indenfor kort tid så har den altså 6 stjerner! Jeg holder naturligvis øje og skal nok opdatere indlægget. Herefter har vi Rotisser+ og Hard Face med 5 stjerner. Hard Face er lidt mere grov end Rotisser+ men omvendt bliver den sindsyg varm og nogle gange, så har man bare behov for at fyre den af – så de får altså samme karakter. Til sidst og husk lige at 4 stjerner ikke er dårligt, så har vi Functional Form. Alt i alt er Fiskars en værdi arvtager!

All Steel

6/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Rotisser+

5/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Hard Face

5/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Functional Form

4/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Du kan finde alle panderne på Fiskars hjemmeside.

 

Stik os en kommentar

Comments

  1. Anders J

    Bare for god orden, Fiskars har ejet og har udviklet Raadvads pander siden 1994, Fiskars er bedre kendt internationalt og har derfor valgt at skifte navn på Raadvads pander så de når ud til kunder længere væk end vestjylland og Kiruna

  2. Christian J

    Har købt en All steel pande og har indtil videre brugt den i 14 dage, og jeg må sige den lever fuldt ud op til jeres roser.
    I jeres oprindelige test af Raadvad All steel panden kan man se max temperaturen bliver målt til 327 grader på komfuret, men samtidig står der, at den kun tåler 250 grader i ovnen, hvordan hænger det sammen? Skal jeg passe på med overophedning på komfur, eller er 320 grader OK, så længe den ikke står i ovnen?

    Mvh.

    Christian

  3. Michael Larsen

    Jeg mangler en panden på 28cm

    Jeg laver frosne økologiske bådkartofler med oliven olie (først på komfuret og så i ovnen) og da jeg er færdig stiller jeg panden (eva trio) tilbage i ovnen og går ind og spiser, 1½ time senere kommer jeg ud i køkkenet og ser jeg har glemt at slukke for ovnen som stod på ca 225 grader (panden kan tåle 400 grader på komfuret og 260 grader i ovnen) og så var belægningen ødelagt

    https://www.dropbox.com/s/h8717h8sdhulzpe/DSC_0150.JPG?dl=0

    Måske bliver det en Fiskars all steel som kan fås til 399kr i min lokale kop og kande, bladet tænkt har testet den og den er desværre ikke så god til kuldechok f.eks frosne bixemad eller kartofler som er noget af det eneste frosne jeg bruger på en pande.

    https://www.dropbox.com/s/16q1hfii2f8jkil/DSC_0151.JPG?dl=0

    Hvor god er panden til frosne madvare?

    • Hej Michael,

      Tror du skal have en støbejernespande hvis du vil benyttet dem som ovenstående – men lige for jeg er med – tager du bundfrosne kartofler og smider på en pande og så direkte i en varm ovn?

  4. Claus

    Mht til, hvilken pande der er bedst til stegning af bøffer, så er det efter min mening Demeyere Pawson 7-PLY og Demeyere Proline 5 7-PLY.

    Årsag: De er næsten tunge som støbejernsoander, de varmer meget mere jævnt over hele pandens bund, de reagerer tæt på lige så hurtigt som kobber pander og de kan skabe en højere gennemsnitstemperatur over hele panden end både kobber, Carbon stål og støbejerns pander kan.
    Eneste problem: PRISEN. Jeg har købt mine i Belgien til 1200,- dkr pr. pande og pris i Dannark ligger lige under 2.000,- dkr.

    Mvh Claus

  5. Claus

    Min erfaring med pander og råd til Familiefaren og David.

    Jeg ejer en række pander, der hver især passer til specifikke formål.
    Der findes ikke en pande, der kan alt lige godt. Findes ikke.

    Info: PLY pander er pander opbygget af skiftevis rustfrit stål og aluminium og er noget af det mest slidstærke på markedet efter kobber og jern pander.
    PLY leder varmen næsten ligeså hurtigt som kobber. Og langt hurtigere end støbejern.
    PLY er lettere end kobber og derfor mere velegnet til sauteringspander, hvis man kan lide, at ‘hoppe’ sine grøntsager i luften og har mindre stærke håndled.

    Til stegning af kød ved høj temperatur bruger jeg en tung 7 lags PLY pande kaldet Demeyere Pawson 7-PLY pander, hvis jeg deglaserer i vin eller balsamico efterfølgende.
    Deglaserer jeg i vand kan jeg anbefale DeBuyer Mineral B Carbon stål pander eller en Skepphult støbejernspande. Syre og den naturlige imprægnering, der langsomt opbygges i Carbon stål pander og nøgne støbejernspander er IKKE gode venner, da syren opløser den naturlige imprægnering i panden.

    Le Creuset og Staub støbejerns pander er ikke skabt til at blive brugt ved ekstrem høj varme grundet deres lidt sarte ECI belægning (en kunstig imprægnering, der til gengæld så tåler syre), derfor er de ikke ideelle til stegning ved meget høj temperatur, men de kan dog bruges.
    Non stick pander er slet ikke skabt til at blive anvendt ved mere end medium-høj varme.

    Til sautering af grønt og kød anvender jeg Mauviel M’Cook 5-PLY stegepander og Mauviel M’Cook 5-PLY sauteuser, da de er lettere at tage op og vende i luften. Jeg har også en Mauviel M250c Windsor sauteuse, der dog er i den tunge ende, hvis jeg skal vende det i luften.

    Til stegning/braissering af kød/grønt i større mængder, hvor der bliver tilsat væske, der er en højsidet sauter pande klart at foretrække. Her bruger jeg Mauviel M250c kobber sauter pander, fordi de er suveræne og tunge og reagerer lynhurtigt på op og ned i temperatur. Her er støbejern helt i skoven, fordi det er meget sløvt til at slippe varmen og bare står og varmer løs non stop.

    Til alt med æg, bechamel, mælk, stegte kartofler, sart fisk og stegte ris er det, at en god non stick pande/gryde kommer til sin ret. Anvend aldrig høj varme og metal redskaber, hvis du vil have dine non stick pander skal holde i årevis. Jeg bruger her Demeyere Alu Pro pander, Mauviel M’Stone, Scanpan CTX og Le Creuset TNS. Disse 4 non stick mærker er efter min overbevisning det absolut bedste du kan købe for penge på verdensmarkedet lige nu indenfor non stick.

    Til simre retter og langtids braisseringer, der står og simrer ved lav varme i timevis, er det, at Le Creuset og Staub støbejerns gryder kommer til sin ret. Ikke til andet end det, udover måske også supper.

    David: Når du steger bøffer ved høj varme skal du aldrig røre kødet FØR det er klar. Det er klar til at blive vendt, når der er dannet stegeskorpe. Når stegeskorpen er dannet løsner kødet sig selv fra panden og du kan vende det uden problemer. Det er en klassisk begynder fejl, at vende kød og flytte det rundt lige, når man har lagt bøffen i panden. Læg bøffen korrekt første gang og hold så pincetten og fingrene væk indtil stegeskorpen er dannet.

    Familiefar: At dine Debuyer Carbon stål pander er helt sorte er netop hele meningen med dem. De SKAL netop være kulsorte og grimme, det er først her de præsterer bedst. Det er den naturlige imprægnering der skabes over tid, der gør dem suveræne. Det er kokkenes hemmelige pande.
    Carbon stål pander er suveræne, når man følger nogle regler.
    Vask den aldrig i sæbe og lad den aldrig stå i blød. Brug skoldende vand og køkkenrulle til at rengøre den. Sæt den på komfur og varm den op efter rengøring. Tilsæt 2-3 dråber raps olie. Varm op til det ryger. Sluk varmen og tør raps olien rundt i hele panden. Fortsæt til al olien væk og panden bare skinner. Lad pande afkøle. DONE !
    Undgå syreholdighed ting, da det opløser den naturligt opbyggede imprægnering. Det er eneste grund til, at jeg ikke bruger mine 2 Debuyer Mineral B Carbon pander – jeg anvender næsten altid vin og balsamico i min mad. Det er som bekendt syre og opløser imprægneringen i panden.

    Mvh Claus

    • Hej Claus – det er nok den mest uddybende kommentar vi nogensinde har fået på Gastromand – tusind tak for det! Du har sgu styr på det! Jeg er helt med på DeBuyer skal brændes af – jeg tror bare ikke dødelige “ikke-kokke” har tålmodigheden til det – jeg synes selv det bliver for bøvlet og holder bare ikke særlig meget af dem – men alt respekt for deres funktion!

      Tak igen for en super kommentar! Jeg må have kigget på Demeyere – de lyder ret lækre!

  6. David Laursen

    Hej Igen!

    Jeg har nu hørt fra netbutikken, og de gav mig helt ret i at panden var defekt, så det var godt de også kunne se det. Jeg valgte dog at få pengene retur, da jeg må sige at have mistet troen på panden, selvom en ny som ikke er defekt selvfølgelig må være bedre.

    Jeg går lidt og overvejer en støbejernspande nu, er der noget du kan anbefale der? Det skal bare virke og holde mange år, så pengene betyder ikke så meget. Jeg har selv tænkt på Staub eller Le Creuset, er det hip som hap ift kvaliteten?

    I mellemtiden her er min gamle NOH pande krakeleret i teflonen, og jeg er nu også på udkig efter en mindre pande til sarte ting som æg og fisk o.lign. Jeg har kigget på rustfrie stål pander fra debuyer, og multimetal 5ply excalibur pander fra pujadas. Er der en der kan anbefales frem for den anden i forhold til evne til at være nonstick, og langtidsholdbarheden?

    • Hej David – det er jeg glad for at høre – jeg ville nok gå efter en Hard Face – men hvis du slet ikke vil have Fiskars længere – så skal det naturligvis ikke være den – Støbejern – Le Creuset og Stabu er gode bud!

      DeBuyer blev jeg aldrig helt dus med – jeg ved godt de er populære og billige og jeg har også nogle hjemme, men det med at de har den her naturlige voks som skal brændes af og blive til non-stick virkede bare ikke for mig – de blev kulsorte. Jeg er helt med på, at det sikkert skyldes mig selv – men egentlig valgte jeg ikke at teste dem fordi jeg kunne se det ville blive noget rod…

      Håber det var svar – gad nu godt at se om du oplever samme med HardFace? :-)

      • David Laursen

        Haha nej det kunne da godt være man skulle prøve en Hard face i stedet! Ok, kan se de har Le Creuset på tilbud i Imerco, tror det bliver sådan en så.

        Mange tak for det, jeg synes også det lyder noget mystisk med de debuyer pander, men ja mange roser dem meget. Dem springer jeg over i denne omgang så. Så står valget for mig nok mellem en Hard Face og en med excalibur belægning….

  7. David Laursen

    Hej Gastromand.

    Jeg har baseret på dine anmeldelser af fiskars All steel stegepanden købt denne pande i januar. Henover månederne er den blevet gradvist dårligere, og pr dags dato har jeg nu helt opgivet at bruge den, da alt hvad jeg steger på den brænder uhjælpeligt fast, på trods af at have brugt til tider enorme mængder fedtstof. Panden ødelægger konsekvent maden jeg steger, uanset om det så er et stykke rib eye. Den bider sig fast til kødet sekundet det kommes på og slipper ikke før jeg med mange kræfter trækker kødet op fra panden, hvortil stegeskorpen er rykket af kødet og sidder på panden som jeg så kan bruge lang tid på at fjerne efterfølgende. Jeg kan ikke på noget punkt genkende en eneste af de ting du fremhæver ved panden, og begriber ikke at det kan være samme pande du anmelder. Jeg skriver det her herinde fordi jeg kan se at der flere steder (trustpilot med flere) er folk der klager over netop denne pande, som de ellers havde købt ud fra dine i mine øjn utopisk positive anmeldelser. Jeg er kæmpe fan af Gastromand og bruger tit dine opskrifter, men denne anmeldelse og pande er jeg bestemt ikke fan af!

    • Hej David – det er jeg da ked af at høre – du må lige fortælle os lidt, for den jeg har spiller max – og som du kan se i tråden er der jo flere som bruger den, så der må være en årsag (imellemtiden kan jeg fortælle dig, at jeg har hevet i en kontakt fra producenten, som måske også komme på banen – så hjælpen er nær!) – Men har du skuret løs på den med den grove side af en grydesvamp eller? :-) Og det er ikke for at beskylde dig – det er for at vi kan komme tættere på årsagen…

      Ser frem til at høre fra dig…

      • David Laursen

        Det lyder rigtig godt mht. producenten! Jeg har også skrevet til hjemmesiden jeg købte den over. Jeg er ret fanatisk med mine pander, så de bliver behandlet meget skånsomt. Det er kun mig selv der får lov at bruge dem, konen kan bruge en billig vi har fået af hendes mormor som hun fandt i hendes genbrugsforretning i Videbæk, den rør jeg ikke med en ildtang!

        Panden varmes langsomt op, der bliver aldrig tændt mere end 2/3 for blusset, jeg kommer olie på lige inden kødet lægges på, og derudover vasker jeg madrester af lige så snart den bliver kold, så syren fra maden ikke kan påvirke ceratec belægningen. Når jeg vasker panden op er det sjældent med andet end varmt vand og en ganske almindelig opvaskebørste eller en klud. Så tørrer jeg den af i køkkenrulle (konen bliver stik tosset hvis jeg kommer til at bruge viskestykket når jeg ikke rengør den i sæbe så den er klinisk ren!!…). Engang imellem får den selvfølgelig en smule sæbe. Fra den begyndte at bide sig fast i kødet har jeg sat den i blød i vaskepulver, eller brun sæbe, og fået det af på den måde. Vi ejer ikke opvaskemaskine, så det har den aldrig været udsat for (på trods af at den skulle kunne klare det).

        Det er også grundet ovenstående at jeg er så overrasket og mildest talt skuffet. Jeg nægtede at købe en pande for at skifte den ud efter to år som med mine gamle pander, og derfor søgte jeg nettet tyndt og fandt denne, men det blev til lidt af et mareridt i stedet.

      • Hej igen – det lyder helt off – jeg har faktisk høt fra producenten nu – de siger kort sagt, det ovenstående (som jeg også mener) er noget rod og du skal klage over den, så skulle den gerne blive ombyttet – kan du klare det? Og så vil jeg meget gerne høre om du oplever lignende igen? Håber det hjælper!

    • Søren Hald

      Jeg ville ønske jeg havde læst din kommentar noget før David – jeg købte også en All Steel for nogle måneder siden og jeg oplever præcis det samme som dig. Panden er totalt ubrugelig og uden sammenligning den ringeste jeg har prøvet.

      Troede bare det var min som var i stykker.

  8. Jacob

    Kan man bruge all steel til mere delikate ting som fisk, æg osv, eller bør man der tage hard face til dette? Har nogen erfaringer med all steel saute panden?

  9. Christina

    Hej
    Jeg har været inde på fiskars.dk og kan kun se der er All Steel sauterpande på 26 cm ?
    Hilsen Christina

  10. Daniel

    Hej
    Er det et Fiskars sponsoreret indlæg?
    Eller hvorfor er det udelukkende pander fra Fiskars der testes?

    Mvh Daniel

  11. Christina

    Hej
    Jeg skal have skiftet min sautepande ud. Jeg har en AMT Gastroguss 28 cm 7 cm høj med låg jeg har været meget glad for, men nu driller belægningen. Jeg har tænkt på en Fiskars All steel men den er der kun i 26 cm. Har du godt råd, skal jeg gå ned til All steel 26 cm, en ny AMT 28 cm eller over i noget andet?
    Hilsen Christina

    • Hej Christina – beklager det sene svar – All Steel fås da også i 28 cm? Har du set det? Eller misforstår jeg dig?

  12. Allan

    Hej
    Kan All Steel holde til at man flamberer i den?

    Mvh
    Allan

    • Du kan hælde lava på den Allan ;-) – ja 100 %!

  13. Mark

    Hej
    Er der nogen af jer, som har erfaring med stegepander fra Iittala.?
    Vh. Mark.

    • Hej Mark – ville lige vente og give den lidt tid – men nej desværre – er det noget du gerne vil investere i?

  14. Lea

    Hej
    Hvilken æbleskivepande skal jeg købe til min mand?
    Tak for hjælpen
    VH Den julegavestressede hustru

    • Hej Lea – kommer du til at lave mange og ofte så er Le Creuset vejen frem :-)

  15. Bastian

    Godt i tager fat i det med pander, der er virkeligt meget bras på markedet. Hvornår tester i det virkeligt gode pander som feks demeyer?

    • Du rammer et ømt punkt Bastian – jeg har DeBuyer hjemme og fatter dem faktisk ikke helt – jeg har virkelig svært ved ren støbejern – men jeg skal nok lave en test :-)

      • Bastian

        Fedt! Men jeg mente nu Demeyere som nu er ejet af Zwilling. Jeg har selv deres Industry 5 serie. Der er andre i samme kategori dels AllClad.

        Kunne være sjovt med en proff serie af reviews. De kræver dog også at man ved hvordan man håndtere dem.

        Dbh
        B

      • Årh – jamen det skal jeg da nok se om jeg ikke kan klare Bastian! Og ja det gør det helt sikkert – tak for kommentaren! Jeg må til tasterne og se om det er muligt… God søndag!

  16. Kevin

    Hvis man nu gerne vil have 1-3 gode allaround pander er det så 3x all steel eller hvad vil du mene? Er det “normalt” at skifte imellem pander alt efter om man skal have smæk på varmen til stegeskorpe eller andet? Jeg har aldrig gjort det men det kan da være jeg skal til og begynde og tænke nærmere over det :)

    • Lasse

      Hej Kevin,
      Jeg har to typer pander, som jeg bruger til alm. stegning:
      1) All steel, til mad der skal have god stegeskorpe
      2) Tefal Jamie Oliver (julegave), teflon. Til mad hvor slip-let er vigtig; f.eks. spejlæg eller sart fisk.

      All Steel er super god til at give stegeskorpe, og jeg kan sagtens mærke forskel fra teflon. Den har til gengæld ikke særlig slip-let overflade, så hvis jeg forsøger at bruge den til at brune laks fra sous vide (som let går i stykker) er der garanti for fiskemos, når overfladen bider fast. Jeg kan derfor kun bakke op om din idé med flere pander til hvert sit formål.

      Jeg har også sauterpande, grill pande i støbejern, små pander samt en æbleskivepande. Du må ud og investere. :-)

      • Hej Lasse – tak for svaret – også til Kevin! Jeg skal lige høre hvordan din Jamie pande har det? Jeg har haft en del af dem, og synes virkelig ikke de holder – men måske er de blevet bedre!

        Mega fedt at du har æbleskivepande!

    • Hej Kevin! Beklager det sene svar – vil du gerne have 3 pande? Ellers vil jeg nok nærmere vælge en All-Steel og en støbejernepande… Det mener jeg er bedste setup!

  17. Janus Høi

    God artikel. Inspirerende som altid.

    I forhold til anmeldelsen af Rotisser+, kan jeg kun finde oplysninger om en “Rotisser Optihead”.
    Jeg går ud fra, at det er den?

Submit a Comment