Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 30. oktober 2024

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Drik den hele året: Riz Au Lait Daiquiri

Drik den hele året: Riz Au Lait Daiquiri
Fynboen

Da vi fornylig dækkede Heartland festivalen var vi så heldige at være med til dessertmiddag i de smukkeste omgivelser ved Egeskov Slot.

Sikke en setting

Sammen med desserter skulle vi have tilhørende cocktails som passede til retterne.

Der var skruet op for lækkerierne.

Vi har været så heldige at få lov til at bringe opskrifterne til to af de cocktails vi smagte og den første kommer her. Du kan vælge at gemme den til jul og servere sammen med din risalamande eller bare drikke den hele året – det er op til dig.

Iskold og læskende

Riz Au Lait Daiquiri

5 fra 2 stemmer

Ingredienser

  • 50 ml Ron Zacapa 23
  • 30 ml limejuice
  • 20 ml jordbærsirup
  • 20 ml sødmælk

Sådan gør du

Dag 1:

  • Start med jordbærsiruppen. Kog 100 gram friske jordbær, 100 gram sukker og 100 gram vand, til sukkeret er opløst, og blend det med en stavblender. Til sidst sier du siruppen.
  • Bland nu rom, limejuice og jordbærsirup i et bæger, og hæld det over i et andet bæger med. mælken i. Syren fra limejuicen vil få mælken til at skille. Det er meningen ! Lad det stå i en time eller to, før du sigter det igennem et klæde eller et kaffefilter.
  • Det kan godt tage et par timer alt efter antallet af cocktails, du skal lave. Derfor kan det med fordel gøres før sengetid, så det kan dryppe igennem filteret over natten i køleskabet.

Dag 2:

  • Næste morgen kan man endelig høste frugterne af processen og hælde den perfekte cocktail på flaske. Den færdige cocktail kan stå på køl i et par uger, og den skal serveres, så kold som muligt og gerne med en skive frisk jordbær i.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Stik os en kommentar

Smid en kommentar

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Opskrift Vurdering