Ingen kommentarer
Stik os en kommentar
Drik den hele året: Riz Au Lait Daiquiri
Da vi fornylig dækkede Heartland festivalen var vi så heldige at være med til dessertmiddag i de smukkeste omgivelser ved Egeskov Slot.
Sammen med desserter skulle vi have tilhørende cocktails som passede til retterne.
Vi har været så heldige at få lov til at bringe opskrifterne til to af de cocktails vi smagte og den første kommer her. Du kan vælge at gemme den til jul og servere sammen med din risalamande eller bare drikke den hele året – det er op til dig.
Ingredienser
- 50 ml Ron Zacapa 23
- 30 ml limejuice
- 20 ml jordbærsirup
- 20 ml sødmælk
Sådan gør du
Dag 1:
- Start med jordbærsiruppen. Kog 100 gram friske jordbær, 100 gram sukker og 100 gram vand, til sukkeret er opløst, og blend det med en stavblender. Til sidst sier du siruppen.
- Bland nu rom, limejuice og jordbærsirup i et bæger, og hæld det over i et andet bæger med. mælken i. Syren fra limejuicen vil få mælken til at skille. Det er meningen ! Lad det stå i en time eller to, før du sigter det igennem et klæde eller et kaffefilter.
- Det kan godt tage et par timer alt efter antallet af cocktails, du skal lave. Derfor kan det med fordel gøres før sengetid, så det kan dryppe igennem filteret over natten i køleskabet.
Dag 2:
- Næste morgen kan man endelig høste frugterne af processen og hælde den perfekte cocktail på flaske. Den færdige cocktail kan stå på køl i et par uger, og den skal serveres, så kold som muligt og gerne med en skive frisk jordbær i.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Smid en kommentar