Jægerindens grillet dyreryg i mørk øl
1. oktober træder jagten for alvor igang på de fleste jagtbare vildtarter, og vi har naturligvis Jægerinden på pletten igen med en skarp vildt opskrift. Vi fornemmer, at vi har en del jægere blandt vores følgere, så den her går ud til jer!
Bukkejagten går egentlig ind den 16. maj og er en højhellig dag for rigtig mange jægere. Det er en periode på knap 2 måneder, hvor vi igen kan komme ud med riflen, eller buen. Her går vi kun på jagt efter buk, altså et han rådyr.
I år trådte en tradition i kraft. Grillet vildt forinden hver aften jagt, hvor lækkert er det ikke lige? Det er en god måde at socialisere med de andre jægere, inden vi hver især bevæger os ud i vores høje stiger, på jagt efter bukken. Jagt giver ikke altid kød med hjem i fryseren, men det giver altid nye fantastiske naturoplevelser i bagagen. Denne sommer var femte gang lykkens gang for mig. Med mig hjem fik jeg min allerførste danske sommerbuk.
Denne opskrift på grillet dyreryg i mørk øl er min, indtil videre, absolut bedste. Psst! Den kan også tilberedes i ovn. I opskriften er der tilføjet begge tilberedningsmetoder, så du vælger bare selv.
LÆS OGSÅ: Jægerindens vildtkølle i saltdej
Ingredienser
- 1 dyreryg rådyr
- 1 dl. Olivenolie
- 3 dl. Mørk øl
- 2 knuste hvidløg
- Frisk timian
- 1 spsk. Mix af yndlings krydderier knuste enebær, chili, tørret timian
- Salt & peber
- Smør
Sådan gør du
- Trim dyreryggen, fjern overflødigt skind og sølvhinde.
- Lav marinaden ved, at mixe knust hvidløg, krydderier, frisk timian, olivenolie og øl i en skål.
- Læg dyreryggen i marinaden, overdæk skålen og sæt på køl. Denne dyreryg stod på køl i 6 timer.
Tilberedning på grill
- Læg dyreryggen på en varm grill. Grill dyreryggen 4 min. på hver side og pak den herefter ind i sølvpapir og et viskestykke.
- Lad den hvile i 15 min. før du skærer og serverer.
Tilberedning i ovn
- Tænd ovnen på 200 ℃.
- Varm en pande med smør. Sørg for at panden er godt varm før du lægger kødet på. Steg lyn hurtigt, ca. 15 sek. på hver side, så den får en let stegeskorpe.
- Læg kødet i ovnfast fad og sæt i ovnen i 10 min. Pak den herefter ind i sølvpapir og viskestykke.
- Hviletid ca. 15 min. før du skærer og serverer.
- Jeg benytter ikke termometer, og har indtil videre været heldig at få perfekt rosa kød ved denne metode. Gør du brug af termometer så tag dyreryggen ud ved en kernetemperatur på 55 ℃.
Noter
Velbekomme!
Følg med på Instagram // #venisonwednesday
“Alle forstår mad, ikke alle forstår jagt”
Hver onsdag er én stor vildt-mad-inspirationsdag på Instagram under #venisonwednesday // @jaegerinden_ Formålet er at inspirere jægere til at bruge vildtkød på nye måder, men også at introducerer jagt til ikke-jægere, på en måde der taler direkte til maven.
Stik os en kommentar-
Dejlig ukompliceret og lige til
Øl blev til rødvin ellers fulgt nogenlunde :) -
Hvis jeg skal lave den i ovn – skal det så være på en rist over en bradepande/fad? Og hvor længe skal den så have?Jeg har set én har kommenteret ca. 1time og 15 min. – f.eks. ved 180 grader?
-
Super lækker opskrift og meget nem -
Det var et hit, for første gang spiste min hustru mere end et stykke kød fra rådyr, med bemærkningen ‘det her smager jo godt’ husk at gemme opskriften.Ryggen blev marineret i 6-7 timer og tilberedt over bål, blev serveret med gratineret rodfrygte mos med honningsauterede brombær ved siden.
Tak for opskriften.
-
En rigtig god opskrift, og fremgangsmåde!
Rådyr kan få et snert af lammesmag, og kødet en konsistens henad lever, men at grille den som en mørbrad efter at kødet har optaget denne marinade, er den bedste dyreryg jeg endnu har smagt.
Lækkert, saftigt, og med en tone af hvidløg, uden at være for dominerende.-
Hej Peter, tusinde tak skal du have. Det er jeg glad for at høre. Go’ weekend. Hilsen Mette
-
-
Jeg har prøvet denne opskrift og den kan BESTEMT anbefales. Super lækker og mørt kød med dejlig smag fra marinaden.
Jeg tilberedte dog min dyreryg hel.
Jeg gav den et øjeblik på fuld smadder med alle brændere på “kød” side, skruede ned for varmen og vendte ryggen om på ryggen, så ben siden var ned af. Nu så lå den der og hyggede sig ind til stegethermometeret sagde 55°
Herefter fik den lov til at trække under et klæde ind til vi skulle spise.
Super lækkert og enormt mørt. Bestemt ikke sidste gang den bliver brugt. -
Enkel og god opskrift. Jeg brugte en økologisk porter og 3 store fed af de hjemmedyrkede hvidløg.
Godt der stod st kernetemperaturen skulle op på 55 grader for efter 10 minutter var den kun 20 grader.
Dyreryggen kom ud ved 55 grader og hvilende i 15 minutter. Den blev perfekt!-
Omregnet stegetid er det ca. 1 time 15 min?
-
-
Uhh, den skal helt sikkert afprøves til nytår, med den fine rådyreryg, jeg har liggende i fryseren :-)
Comments