Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 8. maj 2021

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Surf ‘n’ Turf Grillspyd med chimichurri.

Surf ‘n’ Turf Grillspyd med chimichurri.
Høvding
Opskriften giver 4 af hver grillspyd

Gøl har udfordret Gastromand til at finde smagen af sommer! Det er næsten for oplagt, ik?Og kan I mærke det. Vi er der lige snart. For vi fik lyst til kolde øl og at tænde grillen. Så vores jagt på sommersmagen endte ud med nogle kamplækre Surf ‘n’ Turf grillspyd.

Opskriften er udgivet i samarbejde med GØL – Smagen af sommer

Vi ved jo alle, at der er ultimativ, kunstnerisk frihed i det gastromandske diktatur. Og det er der nemlig lige indtil Webmasteren siger: Du må helt selv bestemme hvad du laver, men jeg har sådan en idé om nogle grillspyd med chimichurri. Og således fik jeg også lyst til at lave grillspyd med chimichurri.

Så nu har I lyst til grillspyd med chimichurri. Ved første indskydelse var der først planlagt blot surf and turf versionen med argentinske rejer, rød peber og selvfølgelig Gøls frankfurtere med cheddar og chili. Men et lille blik ind i køleskabet skulle så også afsløre padronpebre og bacon. Så kørte vi med den.

I enden af Surf and Turf spydet har vi limefrugter. Tanken er, at når man så har trykket kødet af spydet, kan man lige presse lidt grillet lime ud over rejerne – fræk ik’? Det virker altså rigtigt godt. Majsene på det andet spyd har den funktion, at det lige holder på pølserne. Nu bruger jeg godt nok flade grillspyd, som også hjælper lidt på det, men ellers er det et fint lille trick.

Vi valgte at køre en chimichurri til vores spyd, fordi det bare er en verdensklasse grillsauce. Den kan bare lidt af det hele. Den har en dejlig syre, som kan skære sig igennem fedt og passer godt til skaldyr. Mere end perfekt til både bøffen og grillpølsen. Og så synes jeg det er ret rart med noget nyt under solen, det er jo ofte de samme klassiske sager, som man falder tilbage i. Så brug den også som en lille marinade til dit kylling eller gris før det ryger på grillen. Og hvis du af uransagelige årsager ikke kan lide koriander – Så putter du bare mere persille i.

Vi valgte frankfurteren med chili og cheddar til vores grillspyd, da det endte med at passe ret godt ind i begge spyd og rigtigt gastromand-greasy, men vi var også tæt på at springe på bacon frankfurteren med chili og timian. (Så tæt på, at den stadig ligger i køleskabet). Dog synes jeg at det er mest optimal med frankfurterne til de her spyd, da de har lidt tykkelse. Du kan læse mere om de andre GØL pølse varianter her.

Du kan sagtens preppe spydene i god tid, men husk en god køkkenhygiejne, når du har med skaldyr (eller altid faktisk).

2 slags grillspyd med chimichurri

Opskriften giver 4 af hver grillspyd
5 fra 5 stemmer
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 8 stk

Ingredienser

  • 6 stk GØL-frankfurtere med Cheddar & Chili
  • 150 g Argentinske rejer (erstat eventuelt med jomfruhummerhaler)
  • 1 stk rød peber
  • 2 stk limes
  • 16 stk padronpebre
  • 8 stk bacon
  • 2 stk majskolber (forkogt i cirka 7-8 minutter)

Chimichurri

  • 1 stk bananskalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 0,5 stk jalapeno (eller lignende chili)
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 0,5 håndfuld Frisk oregano
  • 0,5 dl rødvinseddike
  • 1 dl olivenolie

Sådan gør du

  • Skær pølserne i skiver af 2-3cm. Skær rød peber ud i grove tern som passer de andre ting. Skær lime i halve. Skær majsne i skiver.
  • Halver bacon og vikl om padronpebrene.
  • Sæt nu tingene på spyd. Lime, pølse, rød peber, rejer osv. Det samme med det andet spyd, majs, pølse, padron.
  • Grill spydene 3-4 minutter på hver side – Afhængig af varmen. Baconet skal helst være lidt sprødt, da det reelt set er det som tager længst tid at forberede. Men pas på med ikke at overtilberede rejerne. Så find en fin balance. Krydr med lidt salt og peber.
  • Kom alle ingredienserne til chimichurrien i en minihakker. Og hak. Smag til med salt og peber. Suppler eventuelt op med en smule ekstra eddike eller urter.
  • Server sammen… Med en lille øl.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Smagen af sommer!

Hvordan ville din smag af sommer se ud?

Stik os en kommentar

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering