Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 3. december 2024

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Taco med grillede rejer og grillet ananassalsa – på den nye Weber Lumin

Taco med grillede rejer og grillet ananassalsa – på den nye Weber Lumin

Gas eller kul? De sidste mange år har det været diskussionen i grillkredse. Nu skal vi måske nærmere til at diskutere “gas eller el”? For med Lumin har Weber tændt op under diskussionen. 

Som tidligere husejer har jeg savnet min store Weber Genesis II gasgrill lige siden jeg flyttede i lejlighed, men faktum er, at der ikke er plads til en meter lang gasgrill på altanen på 14. – og kulgrill er naturligvis helt udelukket. 

Derfor skulle jeg heller ikke tænke mange sekunder, da Weber henvendte sig med lovning om høje temperatuer, hurtig opvarmning og et kompakt design – det lød skræddersyet til altanen. 

Her en måned senere er jeg blevet bedste venner med min nye elgrill, der simpelthen er så nem at bruge, at den indbyder til at blive brugt igen og igen. Hvor jeg tidligere måske har været lidt konservativ i forhold til hvad røg på grillen (læs: Primært kød og pølser), indbyder Weber Lumin til lidt mere fri leg og jeg nyder at grille med, hvad jeg godt tør kalde, byens bedste udsigt! 

Grillet taco med rejer og Pico de piña

Hvor vi i Danmark ofte vælger at smide kød på grillen, er skaldyr det helt store hit i mange andre lande. Det sødmefulde kød i fx. Hummer, jomfruhummer, rejer eller kammuslinger går sindsygt godt i spænd med grillens høje temperaturer og det bliver ikke meget mere festligt end en grill fyldt med friske skaldyr, hvis du spørger mig!  

Grillet taco med rejer og Pico de piña

5 fra 3 stemmer
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 Håndfuld Bløde majstacos
  • 500 g Pilselv rejer
  • 1 Ananas
  • 2-3 Limefrugter
  • 1 Bananskalotteløg
  • 1 Bundt Frisk koriander
  • 1 Grøn chili
  • Salt
  • Din favorit hotsauce

Udstyr

  • 1 Weber Lumin elgrill

Sådan gør du

  • Start med at tænde din grill på fuld skrald

Pico de piña

  • Skær både af ananasen
  • Grill ananasbådene på begge sider – de skal have grillstriber uden at blive sorte
  • Tag bådene af grillen og hak i små tern
  • Hak skalotteløg, chili og halvdelen af korianderbundet
  • Bland det hele i en skål med ananastern
  • Tilsæt saft af 1 limefrugt
  • Smag til med salt – resultatet skal være sødt, syrligt, salt

Grillede rejer

  • Grill rejerne med skal, direkte på risten i et par min. på hver side
  • Vend rejerne halvvejs og pres saft af 1/2 limefrugt udover – nyd den sød-syrlige duft
  • Tag rejerne af grillen og pil dem

Grillede taco

  • Varm tacoskallerne på en pizzaplade under låg i 10 sek. på hver side

Noter

Saml den bløde taco med en lille håndfuld pillede rejer, en god skefuld pico de piña og top med limesaft og koriander – og nyd hvordan syre, sødme og salt danser tango på din tunge! Skyld evt. ned med en kop mezcal og mærk hvordan Mexicos sol og varme strømmer igennem din krop. 
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Et enkelt drej og så er der varme – det bliver ikke nemmere…

Med Weber Lumin har Weber tændt op under diskussionen: Gas, kul eller el? Hvad tænker du? 

Stik os en kommentar

Smid en kommentar

5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Opskrift Vurdering