Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 12. oktober 2024

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Stegt fjæsing med bønnesalat og mild hvidløgscreme med kørvel

Stegt fjæsing med bønnesalat og mild hvidløgscreme med kørvel
Vinhjernen
Stegt fjæsing med bønnesalat og mild hvidløgscreme med kørvel til riesling fra Washington State.

Der laves alle slags vine i Washington State, deriblandt nogle skønne, sprøde rieslingvine, der er glimrende til mad.  Og denne nemme og hurtige sommerlige ret med fjæsing er helt perfekt sammen en tør riesling. Den milde smag af fjæsing med sprødt skind sammen med den aromatiske bønnesalat og fede creme løftes til nye højder sammen med en sprød, læskende riesling.

Artiklen er udgivet i samarbejde med Washington State Wine Commission

LÆS OGSÅ: Washington State – Det ultimative sted i verden at dyrke vin?

Stegt fjæsing med bønnesalat og mild hvidløgscreme med kørvel

Stegt fjæsing med bønnesalat og mild hvidløgscreme med kørvel

Stegt fjæsing med bønnesalat og mild hvidløgscreme med kørvel til riesling fra Washington State.
5 fra 1 stemme
Ret: Aftensmad, Dinner, Fish

Ingredienser

  • 4 fileterede fjæsinger
  • 400 gr udblødte og kogte bønner, fx borlotti
  • persille
  • kørvel
  • 1 citron
  • creme fraiche (38)
  • 1-2 fed hvidløg

Sådan gør du

Bønner:

  • Vend de kogte bønner med hakkede urter, revet citronskal, god olivenolie og salt og peber

Hvidløgscreme:

  • Pil hvidløgsfeddene og kog dem i vand til de er bløde, cirka 5 minutter.
  • Mas dem og bland dem i cremefraichen.
  • Tilsæt fint hakket kørvel
  • Smag til med salt, peber, citronsaft og en smule olivenolie.

Fisk:

  • Skyl fileterne og tør dem af.
  • Rids evt. skindet let og giv dem salt på begge sider
  • Steg fileterne i smør 2-3 minutter på skindsiden og derefter 1 minut på den anden side.

Servér fiskene varme eller lune med et drys flagesalt, bønnesalat og hvidløgscreme.

    Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
    Stik os en kommentar

    Smid en kommentar

    5 from 1 vote (1 rating without comment)

    Opskrift Vurdering