Hjemmelavet durum med lam og pistacienødder
Okay – ryd forsiden, den her ret sparker så meget r…! Det er helt vildt. Faktisk kan jeg slet ikke acceptere, hvis du ikke kaster dig over den og laver den i weekenden – årh så igen, jo det kan jeg vel, men jeg synes du skal prøve. Det er nemt, og kan laves i forvejen, er godt mod tømmermænd og smager det bare sindssygt godt. Hvis det skal være virkeligt godt, så skal du banke gang i din weber, ellers så fyrer du helt op for husmandsovnen og sætter den på grill. Hvis du ikke synes, at lam er dig eller du har svært ved at skaffe lammefars, så bruger du bare okse, det kan også sagtens gå.
Ingredienser
Kebab
- 500 g hakket lam/oksekød vildt kan også bruges
- 1 æg
- 2 spsk. timian
- 1 spsk. sød chili
- 1 tsk. spidskommen
- Skal af en ½ øko citron
- 250 g pistacienødder husk at fjerne skallen
- Salt/peber
Salaten
- 1 bakke blandet salat
- 1 stort rødløg
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 1 lille håndfuld mynte
- citron
- Salt/peber
- 4 spsk god oliven olie
- 1 spsk vineddike
- 4 store tortillawraps
- 2 dl. creme fraise
Sådan gør du
- Bland farsen med krydderier, æg og nødderne, hvis du har en foodprocessor så brug den, ellers en hurtighakker, hvor du kører nødderne gennem, som du blander i farsen.
- Del farsen i 4 lige store dele
- Form dem som pølser og sæt dem på et spyd af metal
- Grill dem til de er gyldne på alle sider ca. 15 minutter ved 230 grader
- Skyld salaten og skær løget i meget tynde skiver
- Bland olien, eddike og halvdelen af citronsaften med salt og peber og smid løgene i. Lad dem ligge i 5 min. Så trækker de sødmen ud og bliver bløde og lækre.
- Bland creme fraise med dressingen fra løgene
- Bland salat, mynte og løg sammen
Så er det bare at varme dine wraps hurtigt i mikroovnen, tager kødet af i nogle store klumper og anrette med salaten. Dryp nogle klatter af dressingen over. Du kan roligt glæde dig, det smager meget bedre end din lokale kebabbar, og med garanti sundere og bedre. Du kan sagtens lave den mere “junk-agtig”, så tilføjer du bare lidt hjemmelavede pommes frittes deri og erstatter creme fraise dressingen med ketchup og hjemmerørt mayonaise, så er der med garanti ikke flere tømmermænd.
Tak til J.O. for inspiration
Velbekomme
Stik os en kommentar-
Jeg har lige lavet denne opskrift – endda med hjemmelavede chapattis i stedet for købe-pandekager – men blev skuffet. Det var for kedeligt til min smag. Næste gang må jeg putte den dobbelte mængde krydderier i og måske tilføje en avocado. Pistachenødderne gjorde umiddelbart heller ikke noget for mig.-
Lyder som en god ide Mette – jeg er total sucker for pistachenødder så synes den er god – men ellers kunne du evt. bruge mandler som du bager først?
-
-
Hvad er “timin” og hvor køber man det?
Blender I nødderne til mel, eller blot groft?-
Hej Søren – Timian :-) De skal ikke være helt fint, men næsten, så fungerer det bedst! Håber det blev godt…
-
-
Er det usaltede nødder der skal bruges?
-
Nej du bruger bare de saltede Casper! God fornøjelse…
-
-
Prøv at tilføre en smule dadelsirup og granatæble-puré (fås i de fleste invandrebutikker) det giver en super godt smag sammen. Pas dog på med dadelsiruppen, så du ikke ender med kebab-slik i stedet.
-
har netop slikket skålen ren efter ovenstående ret. Mere end godkendt og tøsen var også happy og sidder og smiler så underligt. -
Hehe det kan man jo på ingen måde være uenig i!:)
-
Det ser virkelig lækkert ud. Hvori ligger pointen med at smide kødet på et metalspyd? Bliver den ikke fint gennemstegt når den bare ligger i Weberen?
-
Hej Mikael – tjo… det kunne du måske godt, det er mest bare for at holde på dem, hvis det hænger sammen, så ingen problem, så smider du dem bare på, altså som på billedet, bare uden spyd…
-
Comments