Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. september 2019

Scroll to top

Top

En kommentar

Cocktail of the Month; ISBJØRNEN er tilbage

Cocktail of the Month; ISBJØRNEN er tilbage

Sommeren står for døren – ihvertfald rent kalendermæssigt!
Uanset vejret skal man ikke snyde sig selv for lækre og sommerlige cocktails!

“Farverige Drinks” lyder lidt kliché-agtigt, men der er flere måde at gøre det på.
I dag vil jeg komme med et forslag der bestemt byder op til Sommer Dans og Solskin, og som på ingen måde er nogen kliché!

For mig har “blå cocktails” altid drejet som om Blå Bols (blå curaçao) og især drinken “Isbjørn” blev langet over desken i mine unge dage. Vodka, Blå Bols, Sprite og isterninger – sværere behøvede det ikke være.

Jeg er heldigvis “vokset fra” denne vanvittigt flotte drink, men også utroligt søde og idag næsten kvalmende drink, ofte lavet med alt for meget blå bols, for at gøre den endnu mere blå og “prængende”.

Ikke et ondt ord om blå Bols, fordi med den rette mængde, samt ingredienser, kan den virkelig noget.

Isklumpen er med til at holde den iskold i længere tid…

I dag har jeg taget udgangspunkt i netop “Isbjørnen” i et forsøg på at elevere den til version 2.0, med rette mængder og ingredienser – resultatet blev helt igennem fantastisk, og skal serveres i rigelige mængder ude i solskinnet, i godt selskab.

Summer Blue

5 fra 5 stemmer
Tilb. tid: 10 minutter
Ret: Cocktail
Keyword: cocktail, drink, sommercocktail, sommerdrink
Antal: 1
Forfatter: thecocktail.blog

Ingredienser

  • 3 cl Dry Hop Vodka
  • 2 cl Rosé Gin
  • 2.5 cl Friskpresset limejuice
  • 2 cl Hyldeblomst likør
  • 1.5 cl Violette sirup
  • 2 Dash Orange bitters

Sådan gør du

  • Rør alle ingredienserne med rigeligt is
  • Si væsken over i et afkølet glas, over en stor klump is
  • Pynt med dagens grønt
  • Nydes bedst med det samme
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Med denne cocktail i hånden skinner solen altid, og drømme om blå laguner og sandstrande begynder at forme sig.

Jeg har som base for cocktailen brugt en Tør vinterhvede Vodka fra Mikkeller, hvor man har benyttet sig af “dry-hopping” metoden af humlen; man nedsænker små ”theposer” i væsken – i dette tilfælde vodka. På den måde absorberer vodkaen langsomt aromaer og smag fra humlen uden at der udtrækkes bitterstoffer, men stadig bevarer skrøbelige aromatiske olier, som tilfører et raffineret strejf af citrus.

Dansk Vodka når det er allerbedst…

Til at komplimentere vodkaen, har jeg brugt en gin, som er lavet på Rosé vin.

Den røde farve kommer fra distilleriets bedste druer, som giver den en flot og elegant pink farve, samt et strejft af røde bær-noter. Smagen er fyldig og cremet, men med en dejlig ren og rund struktur fyldt med både enebær, skovbær og fine krydderier. I eftersmagen er Ginen forbløffende rund og fin.

Rosé Gin? Ja tak….

Gin og hyldeblomst går utroligt godt i spænd med hinanden, så ved at tilføje lidt sødmefuld likør, samt et par dråber appelsin bitters, binder jeg alle smagsnuancerne sammen og skaber den alt-afgørende balance!

Hyldeblomst og bitters er med til at skabe balance…

For at give drinken sin flotte blå farve anvender jeg en ikke helt ligegyldig ingrediens; sirup!

I det her tilfælde en “viol sirup”. Flot dyb lilla farve, samt en herlig blomster aroma og smag, uden at være for meget, er lige hvad der skal til for at give prikken over i’et!

Vær aldrig bange for at tilsætte sirup – bare pas på mængden…

Den klassiske “Isbjørn” har aldrig set eller smagt bedre – drik den med stolthed, uanset alder og fordomme, og nyd den i dit flotteste cocktail glas iført sommer-tøj og solbriller.

Sommer – vi er klar til dig!

 

 

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Michael

    5 stars
    Dejlig med en sofistikeret udgave af ungdommens drink. Smager fantastisk og kan varmt anbefales. Hvor er glasset fra?

Smid en kommentar