Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 16. april 2024

Scroll to top

Top

En kommentar

Kansas City Burnt Ends

kansas city burnt ends
Ingeniøren

Inden for den klassiske barbecue var Kansas City Burnt Ends oprindeligt noget, der blev til overs, når man lavede Brisket. Som navnet antyder, var det de lidt for overtilberedte spidser, der blev stillet op på disken. Så kunne folk snacke lidt, mens de ventede på deres bestilling.

Det bliver for langhåret at gennemgå hele den amerikanske barbecuetradition her, men historien bag Burnt Ends er heldigvis mere simpel. De blev oprindeligt lavet hos Arthur Bryant’s Barbeque i Kansas City, hvor rygtet løb om, at de forærede det bedste kød væk.

De er en guddommelig spise i sig selv, så derfor kan og bør man lave det. Også selvom man ikke laver resten af ko eller spidsbrystet. Det kan laves af blandt andet oksekød, svinekød og sikkert meget andet, men helt klassisk laves det af den trekantede spids på et spidsbryst. Når man laver en Brisket, skæres der typisk en trekant af enden. Trekanten kan tilberedes som et stykke Brisket, eller også kan man bare springe direkte til Burnt Ends. Og det gør vi her!

Traditionelt laves det af de tørre rumper eller spidser fra Brisketen. Hvis du har sådan en, kan du springe direkte til punkt 3 med lidt fond, der genopliver kødet.

Kansas City Burnt Ends kan spises som snacks, som en del af en større omgang barbecue eller måske med en dip, hvis du er en lille gris. Hvis du skal bruge barbecuesovs eller rub, kan du finde dem her på Gastromand.dk

kansas city burnt ends

Kansas City Burnt Ends

5 fra 2 stemmer
Tilb. tid: 9 timer
Ret: Barbecue, BBQ
Køkken: Amerikansk, Barbecue, BBQ
Keyword: barbecue, bbq, burnt ends, kansas, kansas city

Ingredienser

 • 1 kg spidsbryst kan udskiftes med en anden udskæring med fedt og bindevæv, fx tykkeam
 • 2 spsk barbecue-rub din yndlingsrub – det kan være Gastromands
 • 2 sprøjt røgsmag hvis du ikke har en smoker, er det en god idé at give det et skvæt røgsmag
 • 200 ml oksefond
 • 4 spsk barbecue-sovs din favorit – er det også Gastromands?

Udstyr

 • En smoker, grill eller ovn Skal kunne køre ved 100-120°C i lang tid

Sådan gør du

 • Skær kødet ud i tern på 3 cm. Dæk dem med barbecue-rub (og eventuelt røgsmag) og massér det godt ind i kødet. Det kan sagtens laves dagen før, så de kan nå at blive gode venner.
 • Tænd smokeren, grillen eller ovnen på lavt blus. De skal stå i 6 timers tid ved 105° og gerne have masser af røg. Hvis det er en kulgrill eller gasgrill, sætter du den på lav varme og smider et par grene eller lidt røgflis på risten. Smoker er naturligvis det optimale.
  Sprøjt eller sjask lidt oksefond til hver time cirka, så der ikke er noget, der tørrer ud.
 • Efter 6 timers tid bør kødet være blevet godt blødt og lækker, og de sopper nok i deres egen sovs. Dæk fadet med sølvpapir så de ikke tørrer mere ud. Giv dem 2 timer mere således.
  Hvis kødet ikke er blevet blødt endnu, kan du skrue lidt op for varmen, så nedbrydningen af bindevæv går hurtigere. De skal være bløde og lækre, når man spiser dem.
 • Efter nu i alt 8 timer er de klar til sidst behandling. Si væsken fra og gem den til en god ramen en dag.
  Kødet dækker du med barbecuesovs. Pas på at du ikke kommer til at ødelægge det, fordi det skulle gerne være blevet helt blødt nu.
  kansas city burnt ends
 • Giv kødet 1-2 timer ved 130°C uden tildækning, så barbecuesovsen bliver karamelliseret. Og så er du langt om længe færdig! Velbekomme!
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Stik os en kommentar

Kommentarer

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering