-
Drop alt det der langtidsstegning og sous vide, ind i ovnen ved 200 grader i 30-40 minutter alt efter mobradens størrelse, bum! -
Jeg har planer om, at langtidstege Chateaubriand til ca 53-54 grader, derefter lade den hvile i ca 30 min. Og så rulle den sammen som anbefalet og sætte på køl i 45. Min. Derefter bage den ved høj varme, til butterdejen er flot og gylden.
Min tvivl ligger på, om vi ender med, at få en kold mørbrad under dejen?
Hva tænker folket? -
Sousvide den ved 54 grader først så er det bare så er det bate dejen som skal være færdig.-
Når man går op i ægte håndværk og klassisk gastronomi, så undgår man tøsetricks som sousvide.200° i 35-40 min., hvile i 15 min., så sidder den lige i skabet.
-
-
Under “Et par tips” pkt 5 skriver du: “”Du kan med fordel tilberede til og med pkt. under Samling dagen i forvejen””
Hvilket punkt under samling mener du?
(Den skal i øvrigt afprøves til nytår)
-
Hej, hvor lang tid og ved hvilken temperatur skal man forvente at stege den for at nå 55 grader når stegen vejer 2200 gram.Glæder mig til at prøve opskriften.
Godt nytår
Mvh Peder
-
Hej Peder
Må jeg høre hvordan det gik med at lave en Wellington af en mørbrad på så stor størrelse? 🙂
-
-
Kan man evt tilberede det dagen før, så det er klar til at komme i ovnen.
-
Han bruger ikke sød engelsk sennep, han bruger Colemans English mustard som er meget stærkere end en dansk “stærk” sennep og slet ikke sød. Det kan godt fås i Danmark som pulver (firkantet gul blikdåse) Den skal bare blandes op med vand. Men smag til! Det kan sammenlignes med wasabi i stærkhedsgrad…
-
Tænkte det var på tide at se hvordan andre laver denne fantastiske klassiker.
Så hermed mine erfaringer.
For det første bruner jeg min mørbrad med smør og frisk timian. Dernæst hakker jeg ikke mine svampe, jeg laver en souffle i stedet og smøre på. Jeg bruger halv serano / halv pancetta. Det gør jeg for at tilføre lidt ekstra fedt.
Jeg servere altid pommes Anna og Demi glace til denne klassiker, den fortjener det bedste :-)
-
Hvordan er den dagen efter? Kan den spises?
-
Ja men jeg ville foreslå at spise den kold, da den kan være meget tør
-
-
@Jacob
Brugte 40 min på 200 c varmluft med tre styk (en stor mørbrad delt i tre) i ovnen.
Ville være noget forsigtig med 275 grader ! – og starte noget lavere.Den var iøvrigt pragtfuld – virkelig lækker ting at servere.
-
Nu har jeg kigget opskriften igennem et par gange, og synes ikke jeg kan finde nogen ovn temperatur eller ca tid på hvor længe den skal have, ville være meget dejligt med en lille rettesnor at gå efter.
30minutter på 275’C ? -
Fantastisk opskrift, den må jeg prøve. Vil lige høre om i har et forslag til hvordan man får stegetermometeret ind i uden at ødelægge det hele.
-
Hej.tak for den bedste side til inspiration. :-)
Har lavet den flere gange og altid med stor succes. jeg brugte sidste gang dijonsennep med honning ( færdigkøbt glas ). det kan varmt anbefales. -
Ohøj. Denne skal laves i aften. Men hvordan vil en god Bornholmsk sennep virke? Den har jo også sødme og en gang skrald på!! Har i prøvet den eller er jeg prøvekanin på det forsøg :-)
-
Tror i vildt filet kunne bruges i stedet?
-
Hej ,
Det ser fantastisk ud. Men tager du ikke fejl med senneppen?
Gordon R i den version jeg har set bruger bedre English mustard. Og den er overhovedet ikke sød. -
Jeg kan ikke se opskrift eller link? Findes det et andet sted? :)
-
Kunne godt tænke mig at høre, om nogle har erfaringer med at fryse en beef wellington efter stegning og indpakning med parmaskinke, svampe og butterdej, men inden bagning? Hvordan blev resultatet ved optøning og bagning?
-
Tak for jeres fantastiske web og bog!
I har inspireret mig til at købe en Sous Vide. Kan jeg med fordel komme mørbraden i den et par timer inden, og evt. hvilken temp. i forhold til tid i ovn efterfølgende…?Skål ;0)
Comments