The Low ‘n’ Slow Sandwich – med spareribs, bløde løg og coleslaw
Der er så meget grilltid og det skal fejres med en opskrift som er greasy as hell og lige noget for dig og gutterne til en fredag aften. Der skal naturligvis også en omgang øl til, men mere behøver du faktisk ikke for at få den perfekte drengeaften…
Jeg starter lige med en tilståelse – opskriften er faktisk inspireret af en lille video jeg så på Facebook på et tidspunkt, dog er den ændret en smule og hånden på hjertet husker jeg ikke helt om der fx var coleslaw i – ikke desto mindre, så får du den her, som jeg lavede den en herlig aften hvor der skulle smovses til den helt store guldmedalje.
Prøv også: Glem alt om Jensen’s: Hjemmelavede grillede Spareribs er vejen frem
Ingredienser
- 2 sider ferske ribs fra slagteren
- 1 omgang rub fra vores Pulled Pork opskrift se links i indlægget
- 1 omgang hotsauce fra vores Pulled Pork opskrift se links i indlægget
- 1 omgang coleslaw fra vores Pulled Pork opskrift se links i indlægget
- 5 store løg
- 1 spsk brun farin
- 2 spsk fond
- Salt og peber
- 1 franskbrød - Se opskriften på Broiche i indlægget.
- Hakket persille
- 1 omgang kolde bajere
Sådan gør du
- Nogle vil påstå at du skal fjerne hinder fra dine rbs, men når de får 3-4 timer i ovnen, så behøves det altså ikke. Det er dog helt op til dig selv - du kan fjerne dem med en skarp kniv og noget tålmodighed.
- Gnid dine ribs i rubben og pak dem grundigt ind i film og læg dem på køl i 24 timer. Præcis som du vil gøre med en pulled pork.
- Næste dag tænder du enten grillen med ca. 10-12 kul eller din gasgrill på 130 grader. Hvis du absolut ikke magter at bruge grillen, så tænder du ovnen på 130 grader og sætter dine ribs ind på en rist og pensler dem grundigt med marinaden, det hele skal ikke bruges, de skal bare være dækket. Jeg måtte vælge den nemme løsning med ovnen, da der var lidt for mange børn omkring mig :-)
- Om du bruger kulgrill, gasgrill eller ovnen skal du have noget damp tilsat. Hvis du bruger grill så vil jeg bruge en forstøver (hvis du har det) hvor du lige skyder lidt vand på dine ribs hvert 30. minut. Hvis du bruger ovnen så anbringer du et fad med varm nederst i ovnen så vi får noget damp. Når der er gået en times tid så pensler du igen og gentager processen frem til der er gået 5 timer.
- Imens har du rigeligt tid til at hygge og drikke øl. Du skal også have klaret dine løg, som du skræller og skærer på et mandolinjern helt tynd. Herefter varmer du olien op på en pande til middelsvag varme og svitser løgene under omrøring i 10 min.
- Tilsæt hønsefond, brun farin, salt og peber og lad dem stege ved svag varme i 1-2 timer til de er helt karamelliseret og sticky as hell. Imens har du tid til at lave noget mere mad.
- Hvis du er i topform så laver du et brioche franskbrød, ellers kan du snyde lidt. Du køber simpelthen et franskbrød skærer det over. Varmer smørret og pensler det. Så sætter du det i ovnen sammen med dine ribs ca. 25 min før de er færdige og varmer det. Så får du et ”snyde-briochebrød” det er ikke helt det samme, men det fungerer ret godt.
- Når dine ribs er færdige skal du gerne kunne trække benene ud og bevare helt stykket. Herefter tager du dit brød, fordeler en god omgang coleslaw på, så ribs, så løg og til sidst noget groft hakket persille, slut af med overdelen af franskbrødet. Så er der sgu dinner time!
Hele ideen med denne opskrift er at kødet skal være så smeltende mørt at du kan trække benene ud af køddet og det får du vist du marinerer dem godt og grundigt og er tålmodig.
Opskrifter på tilbehør
Det er ikke jordens sundeste måltid, men hvis du skal imponere gutterne, så holder det virkelig. Du kan sagtens nøjes med mindre brød end mig, eller køre dobbelt op på kødet, det sker der ikke noget til.
Tilbage er der vist bare at sige, Thank God der for alt det lækre vejr! Det her skriger jo på mad udenfor med en omgang kølige øl til!
Hvad er din ultimative synd når der kommet til grillmad?
Stik os en kommentar
Submit a Comment