Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. november 2024

Scroll to top

Top

65 Comments

Genialt: Lav din egen Gin – så nemt er det

Genialt: Lav din egen Gin – så nemt er det

Lav din egen gin! Hvor svært kan det være? Ikke specielt svært, men hvis den skal sidde i skabet første gang, så læs roligt videre…

Har du fulgt bare lidt med på blog, facebook eller instagram, har du med stor sandsynlighed opdaget at vi er hoppet på gintoget – og det 110%. Derfor lå det naturligvis også lige til højrebenet at forsøge at lave Gastromands helt egen gin, da vi blev kontaktet af Aalborg Akvavit og spurgt om ikke vi havde lyst til at teste de nye Aalborg Basis. Du har måske allerede set glassene med den økologiske Basis snaps stå i butikkerne og undret dig over hvad det går ud på – now you know!

The (Gin) Basics

Det handler om enebær og ordet gin er da også en sammentræning af det franske ord for enebær, nemlig genièvre. Ifølge wiki er gin defineret som spiritus tilsat enebær. Derudover snakker man ofte om destilleret gin og London (Dry) gin, men det er altså ikke det vi er ude i her. I EU har en gin i øvrigt en alkoholstyrke på minimum 37,5%. Aalborg Basis holder “kun” 35%, så hvis du går i små sko, må du i kælderen efter lidt finsprit…

Take One: Mere julesnaps end gin

Hvis du følger Gastromand på instagram, har du måske set take 1 bestående af enebær, korianderfrø, Orange-, lime- og citronskal, kardemomme, peberkorn, lavendel, laurbær, Rosmarin, Ingefær og kamille. Resultatet blev ikke helt som jeg havde ønsket, men nærmere en mellemting mellem en gin og en julesnaps – det var en ommer og en konstatering af at det åbenbart ikke var helt så ligetil som først antaget!

Årets julegin?

Årets julegin?

Take Two: Enebær enebær enebær

Jeg måtte tydeligvis gå mere systematisk til værks – første skridt blev at lave noget der smagte umiskendeligt af gin – uden så mange dikkedarer.

Hjemmelavet Basisgin

4.12 fra 34 stemmer
Ret: Gin
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 0,5 L Aalborg Basis
  • 2 spsk. enebær

Sådan gør du

  • Knus enebærrene i en morter
  • Kom de knuste enebær op i glasset med Aalborg Basis
  • Lad glasset trække 8-24 timer alt efter temperament - jeg endte med 12 timer
  • Si din basisgin igennem et klæde eller kaffefilter 3 gange
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Resultatet blev en overraskende velsmagende og afrundet hjemmelavet basisgin med tydelig enebærsmag. Første delmål var nået – succes!

Nå, men når man når et mål, skal man jo sætte sig et nyt; næste skridt blev at forsøge at lave min egen version af en af mine favorit-gins – Hendricks Gin, så der var ikke tid til at hvile på laurbærrene – jagten på sammensætningen af botanicals gik i gang.

IMG_6072

Læs altid bagsiden først…

  1. Hendricks’ duft er præget af agurk, roser og appelsin
  2. Bagsiden af flasken afslører enebær, koriander, citrusskal, agurk og rosenblade
  3. Hendricks hjemmeside afslører bl.a. kamille

Appelsinen var alt for dominerende i Take One, så den blev udeladt og Gastromands Gin skulle dermed bestå af:

  • Agurk
  • Citronskal
  • Rosenblade
  • Koriander
  • Kamille

Tørret kamille kan bl.a. fås i Matas, men jeg synes ærlig talt det var sjovere bare at bruge det tebrev jeg havde liggende i skabet.

Fims it up!

Fims it up!

Den præcise opskrift på en hjemmelavet Hendricks Gin får du her:

Hjemmelavet Hendricks Gin

4.12 fra 35 stemmer
Ret: Gin
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 0,5 L Hjemmelavet basisgin
  • 1 tsk Letknuste korianderfrø
  • Citronskal af 1 citron
  • 1 håndfuld Rosenblade gerne hybenrose
  • 1 Brev kamillete
  • Saft af 1/4 agurk

Sådan gør du

  • Prop koriander, citronskal og rosenhovedet i glasset og ryst
  • Lad trække 1 times tid - duft og smag evt. undervejs og vurder om den skal have mere tid
  • Tilsæt brevet med kamillete
  • Lad trække yderligere 15 min.
  • Fisk ingredienserne op af glasset
  • Filtrer evt. som ved enebærrene
  • Sidst og aller vigtigst smager du til med agurksaften - har du en Hendricks, har du naturligvis noget at sammenligne med
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
cucumber Gin comin' up!

cucumber Gin comin’ up!

Og så er det ellers bare at servere med din favori-tonic!

aalborg basis snaps1

Få flere gode idéer til din næste hjemmelavede snaps på Aalborgakvavit.dk

Stik os en kommentar

Comments

  1. Hanne

    Kan jeg bruge vodka i stedet for Aalborg basis, der jo er lidt tyndt?😉
    Kh Hanne

    • Naturligvis!

      • Kim

        Skal det være tørrede enebær eller skal det være nogen jeg selv plukker

  2. Christian Lyhne

    Min basisgin har jo selvsagt taget farve af de knuste enebær.
    Nu går jeg i gang med at eksperimentere med de forskellige smage.
    Kan frosne rabarber bruges?
    God jul og godt nytår.

  3. Steenberg

    Jer har en del juleakvavit på hylden, jeg drikker det sjældent.
    Kan jeg transformer det til Gin.

  4. Per Steenberg

    Jeg en del Julesnaps på hylden, jeg drikker sjældent snaps.
    Kan transformer det til Gin.

  5. Jesper Kaas Schmidt

    Tak for nogle fantastiske opskrifter. Efter at jeg har laver basisgin har jeg brugt peperkorn og havtorn. Jeg kan ikke rigtig finde nogle opskrifter med havtorn kender du en opskrift ?

  6. Stig Bindner

    Hejsa – jeg vil også til at kaste mig ud i at lave min egen Gin. Jeg har en liter finsprit, går ud fra, at jeg blot kan fortynde denne til ca. 40%, så har man vel det der svarer til de “basis Gin” man kan købe i forretningerne ?

  7. John Klindt

    Hejsa – skal da også lige prøve. Laver selv en rønnebær snaps (Bornholms røn) og har lidt til overs i fryseren. Tænkte om ikke det kan bruges i Gin og ser så, at både Njord og den skotske Caorunn indeholder dette. Tænker at ville prøve med Rønnebær, Koriander, Citron og kamille – nogen, der vil give et bud på mængden af hver til en flaske?
    pft mvh John

  8. Torben Nielsen

    Hvorfor ikke lave ekstrakter af hver ingerediens, som så kan fremstilles, f. eks når roser og agurker blostrer, samt når enebær er modne etc?

    • Henriette Vinther

      Tænker at skulle forsøge mig første gang med hjemmebryg og synes opskriften lyder fantastisk. Har læst kommentarerne og kan forstå at agurksaft skal i umiddelbart inden servering. Omkring rosenblade hvordan skaffer man dette hvis man ikke bare kan købe en rose i en blomsterbutik. Den kan vel være sprøjtet ? Andet man kan erstatte med ?

      • Hvis du er heldig kan du finde spiselige blomster i velassorterede supermarkeder.

  9. Jim

    Halløj. En lidt sen kommentar, men jeg er ny i hjemmebryggeriet. Er på min anden omgang gin, og jeg synes det kniber lidt med farven… kan man tilsætte farvestof, der ikke giver smag?
    Jeg synes ikke lige jeg kan finde noget, men ville være fedt hvis jeg eks. kan gøre min gin grøn i stedet for den pisgule farve den har nu.

  10. Peter Bramming Madsen

    3 stars
    Agurkesaft- Mon dog?
    Man skal vist hellere smutte ud i drivhuset og samle agurkeBLOMSTER.

    • Genial idé Peter. Det havde jeg slet ikke tænkt på. Det er vist tid til en V2😆

  11. Simon Uldal

    4 stars
    Hej !
    Der er flere gange blevet spurgt om hvor længe en hjemmelavet gin kan holde. Det er dog ingen der har svaret fornuftigt. Min oplevelse af min hjemmelavede gin var nemlig at efter den blev fyldt på flaske og skulle gemmes til en festlig lejlighed, endte den op med at være kedelig og helt uden den gode smag den havde da jeg fyldte den på flasken. Er det noget I andre kender til ???

    Vh Simon

  12. Sonja

    4 stars
    Agh hjælp jeg har for megen agurkesaft i … ( har fulgt take Two) hvad gør jeg ? Starter forfra? Eller er der noget der kan rede den?

  13. Rasmus

    5 stars
    Hej. Opskriften og ingrediensernes blandingsforhold i det såkaldte “fejlskud”, der endte som en mellemting imellem julesnaps og gin kunne jeg rigtig godt tænke mig. Kan jeg finde dem et sted? Med tanken på julens snarlige komme ville et sådant “bastardprodukt” inden for alkoholens verden være helt perfekt til en af de julefrokoster, jeg skal deltage i. ;-)

  14. Per Jørgensen

    5 stars
    Fantastisk guide! Jeg brugte dog kittet fra ginlab.dk men det foregik meget på samme måde – slap bare for at købe al udstyret… Jeg tilføjede dog selv agurkeskiver, der var skrællet på langs; dét giver et helt vildt lækkert touch… Godt tip!

    • Fantastisk guide! Jeg brugte dog kittet fra ginlab.dk men det foregik meget på samme måde – slap bare for at købe al udstyret… Jeg tilføjede dog selv agurkeskiver, der var skrællet på langs; dét giver et helt vildt lækkert touch… Godt tip!

  15. Martin Honoré

    Hvor lang tid kan den færdige gin holde sig efter den er færdig?

    • Bimmer

      1 star
      Tænker indtil den er fordampet

  16. Kristian

    Hej gutter
    Jeg har forsøgt et par gange med jeres opskrift, og en lille smule variation. I begge tilfælde bliver den mørk ligesom jeres billeder viser – har I ikke et fedt trick til at holde den klar i farven?? :-)
    God onsdag!
    Vh. Kristian

  17. Per Wilhelm Pedersen

    Hvad betyder “1×5 cm citronskal”?
    Det er en meget konfus mængdeangivelse, synes jeg.
    Der er små citroner og store citroner.
    Jeg må prøve mig frem.

    • Hej Per.

      Jeg synes da egentlig det er meget præcist, men jeg har jo også selv skrevet det:) Hvis du nu tager din kartoffel-/tyndskræller og laver en 5 cm lang og 1 cm bred strimmel, har du hvad jeg mener. Gover det mere mening?

Submit a Comment

4.12 from 34 votes (14 ratings without comment)

Opskrift Vurdering