Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. november 2024

Scroll to top

Top

24 Comments

Kartoffelsuppe med porre og løg

Webmasteren

Reklamerne påstår at møgvejr er Mouvejr og sandheden er, at supperne kan lyse lidt op i den lange danske vinter.

Resultatet blev en yderst vellykket og velkrydret kombineret kartoffel-, porre-, løgsuppe, som vakte glæde i det lille hjem i den mørke tid.

kartoffel-porrre-suppe
God og nærende vegetarmad…

Huskede jeg at sige, at det er pissenemt og ikke koster en skid?

kartoffel-porrre-suppe

Gastromands kartoffel-, porre-, løgsuppe

4.47 fra 13 stemmer
Antal: 2
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 2 store løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stor porre
  • 2 bagekartofler eller 3-4 store kartofler
  • 2 lauerbærblade
  • Et par stilke timian
  • 1 tsk karry
  • 1 tsk røget paprika
  • 2 spsk soya
  • 2 spsk mørk balsamico
  • 1 liter bouillon
  • 1 sjat fløde
  • Et par skiver rugbrød til brødcroutoner
  • Salt
  • Peber
  • Sukker

Sådan gør du

  • Start med at skrælle kartoflerne, skære dem i tern og skyl dem i en skål eller dørslag 5-10 minutter for at få den værste stivelse ud af kartoflerne – dermed undgår du at din suppe bliver “klistret og gummiagtig” – do not underestimate this part! :)
  • Sauter løg og hvidløg i ca. 5 minutter indtil løgene karameliserer
  • Smid porre, kartoffel og krydderier i gryden
  • Sauter yderligere 5 min.
  • Hæld balsamico på og lad det koge ind
  • Gentag med soya
  • Hæld bouillon ved og lad simre under låg i min 30 min.
  • Tag låget af og tag en skefuld fyld op med en huldske og stil til side
  • Hæld en sjat fløde i og blend suppen så meget som du ønsker
  • Smag evt. til med salt, peber og sukker

Brødcroutoner

  • Skær brødet i passende tern
  • Steg sprødt i smør samtidig med t du krydrer dem med salt

Noter

Fordel fyldet som du har stillet til side i en skål eller dyb tallerken hæld den varme suppe over og pynt med croutoner og et par rå porre- eller forårsløgringe
Mangler du kødet er det naturligvis oplagt at erstatte brødcroutonerne med sprødstegt bacon eller serranoskinke!
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

En Grüner Veltliner, Riesling eller en rødvin i den lettere ende kunne være bud på vinmatch.

Læs også: Vin til porrre

Velbekomme!

Er du suppespiser? Og hvilken suppe er din favoritsuppe?

Stik os en kommentar

Comments

  1. Ole jeppesen

    5 stars
    Rigtig god og smagfuld suppe, ikke sidste gang vi laver den

    • Allan Leit

      4 stars
      Dejlig ret og mere end folk tror om en sådan suppe. Må dog sige at den mangler mere syre for at balancerer. Balsamico er ikke tilstrækkeligt

  2. Susanne Henriksen

    Min suppe er mere træls brun end grønlig pga. mørk balsamico og soja.
    Nogle ideer?

    På forhånd tak.

  3. Jette

    Bruger du hele porren eller kun den hvide del?

  4. Ilse

    5 stars
    Som varm suppe er denne en helt sikkert favorit – også hos mine gæster.
    Jeg har også en varm karrysuppe med æbler i, der er populær.
    Her i familien serverer vi ofte suppe som forret.

    • Hej Ilse.

      Kunne du tænke dig at dele opskriften på karrysuppe – den lyder lækker:)

  5. Mikkel Troelsen

    5 stars
    Super lækkert! Ser gerne mere vegetarmad fra jer!

  6. Lotte

    4 stars
    Der er helt sikkert risiko for ondt i maven pga overspisning.
    Lækker opskrift ☺️

  7. JC

    Kan man som andre supper med fordel lave den dagen før?

  8. Christian Ellegaard

    Tak for opskriften! Jeg kunne ikke finde nogle kartofler og brugte i stedet en stor klump persillerod og en halv fennikel fra tidligere måltider i løbet af ugen, og landede en ordentlig klat skyr i midten af suppedasen ved serveringen. Jeg må sige, at jeg hver eneste gang jeg spiser suppe tænker på, at jeg burde lave det noget oftere, for det ER unægteligt ret godt!

    • Hej Christian,

      du har helt ret mht. suppe – det er klasse vinterspise:)

      Og ja jeg kunne sagtens forestille mig at det opskriften kunne bruges med diverse rodfrugter mm.

      Skyr skal prøves næste gang…

  9. Tommy Jakobsen

    Hvad er det for nogle suppeskåle du har serveret suppen i, og hvor har du fået dem? De ser flotte ud :-)

    • Tommy, det er en 14 cm Jacob Jensen skål, som blev købt på super angebot i Salling. Du kan kende den på en blå plet i bunden af skålen…

      • Tommy Jakobsen

        Super! Mange tak for det :-)

  10. 4 stars
    Sådan!

  11. ktl001

    Ahh – den linie så jeg ikke lige da jeg læste den……det må være fedtet fra den gang stegt flæsk med persillesovs jeg konsumerede i kantinen, der banker rundt i mine vener og giver mig hallunicationer ;)

    • Eller også skyldes det noget andet;) Tak fordi du var opmærksom!

      • KTL001

        Så smæk lige fløde på ingredienslisten også ;)

      • Det er hermed gjort – Webmasteren har vist ikke været i sit skarpeste hjørne:)

  12. ktl001

    Lækkert!
    Hvad gør jeg med den skefuld fyld jeg har taget op og stillet til side? ;)

    • Det der står til sidst i opskriften;)

  13. Tommy Jakobsen

    Det ser enormt godt ud. Helt klart en opskrift som skal afprøves – måske i løbet af weekenden :-)

    Tak for det!

Submit a Comment

4.47 from 13 votes (7 ratings without comment)

Opskrift Vurdering