Gastromand.dk | 23. March 2017

Scroll to top

Top

18 kommentarer

Gastromands kartoffel-porre-løgsuppe

Webmasteren

Reklamerne påstår at møgvejr er Mouvejr og sandheden er, at supperne kan lyse lidt op i den lange danske vinter.

Inspireret af Jans porresuppe, måtte jeg i gang med Gastromands bud på et rigtig vinterhit. Resultatet blev en yderst vellykket og velkrydret kombineret kartoffel-, porre-, løgsuppe, som vakte glæde i det lille hjem i den mørke tid.

kartoffel-porrre-suppe

God og nærende vegetarmad...

Huskede jeg at sige, at det er pissenemt og ikke koster en skid?

4.5 from 4 reviews
Gastromands kartoffel-, porre-, løgsuppe
Forfatter: 
Kategori: Hovedret, frokostret
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 2
 
Ingredienser
  • 2 store løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stor porre
  • 2 bagekartofler eller 3-4 store kartofler
  • 2 lauerbærblade
  • Et par stilke timian
  • 1 tsk karry
  • 1 tsk røget paprika
  • 2 spsk soya
  • 2 spsk mørk balsamico
  • 1 liter bouillon
  • 1 sjat fløde
  • Et par skiver rugbrød (til brødcroutoner)
  • Salt
  • Peber
  • Sukker
Tilberedning
  1. Start med at skrælle kartoflerne, skære dem i tern og skyl dem i en skål eller dørslag 5-10 minutter for at få den værste stivelse ud af kartoflerne - dermed undgår du at din suppe bliver "klistret og gummiagtig" - do not underestimate this part! :)
  2. Sauter løg og hvidløg i ca. 5 minutter indtil løgene karameliserer
  3. Smid porre, kartoffel og krydderier i gryden
  4. Sauter yderligere 5 min.
  5. Hæld balsamico på og lad det koge ind
  6. Gentag med soya
  7. Hæld bouillon ved og lad simre under låg i min 30 min.
  8. Tag låget af og tag en skefuld fyld op med en huldske og stil til side
  9. Hæld en sjat fløde i og blend suppen så meget som du ønsker
  10. Smag evt. til med salt, peber og sukker
Brødcroutoner
  1. Skær brødet i passende tern
  2. Steg sprødt i smør samtidig med t du krydrer dem med salt
Noter og anretning
Fordel fyldet som du har stillet til side i en skål eller dyb tallerken hæld den varme suppe over og pynt med croutoner og et par rå porre- eller forårsløgringe Mangler du kødet er det naturligvis oplagt at erstatte brødcroutonerne med sprødstegt bacon eller serranoskinke!

En Grüner Veltliner, Riesling eller en rødvin i den lettere ende kunne være bud på vinmatch.

Læs også: Vin til porrre

Velbekomme!

Er du suppespiser? Og hvilken suppe er din favoritsuppe?

Kommentarer

  1. Tommy Jakobsen

    Det ser enormt godt ud. Helt klart en opskrift som skal afprøves – måske i løbet af weekenden :-)

    Tak for det!

  2. ktl001

    Lækkert!
    Hvad gør jeg med den skefuld fyld jeg har taget op og stillet til side? ;)

    • Det der står til sidst i opskriften;)

  3. ktl001

    Ahh – den linie så jeg ikke lige da jeg læste den……det må være fedtet fra den gang stegt flæsk med persillesovs jeg konsumerede i kantinen, der banker rundt i mine vener og giver mig hallunicationer ;)

    • Eller også skyldes det noget andet;) Tak fordi du var opmærksom!

      • KTL001

        Så smæk lige fløde på ingredienslisten også ;)

        • Det er hermed gjort – Webmasteren har vist ikke været i sit skarpeste hjørne:)

  4. Sådan!

  5. Tommy Jakobsen

    Hvad er det for nogle suppeskåle du har serveret suppen i, og hvor har du fået dem? De ser flotte ud :-)

    • Tommy, det er en 14 cm Jacob Jensen skål, som blev købt på super angebot i Salling. Du kan kende den på en blå plet i bunden af skålen…

      • Tommy Jakobsen

        Super! Mange tak for det :-)

  6. Christian Ellegaard

    Tak for opskriften! Jeg kunne ikke finde nogle kartofler og brugte i stedet en stor klump persillerod og en halv fennikel fra tidligere måltider i løbet af ugen, og landede en ordentlig klat skyr i midten af suppedasen ved serveringen. Jeg må sige, at jeg hver eneste gang jeg spiser suppe tænker på, at jeg burde lave det noget oftere, for det ER unægteligt ret godt!

    • Hej Christian,

      du har helt ret mht. suppe – det er klasse vinterspise:)

      Og ja jeg kunne sagtens forestille mig at det opskriften kunne bruges med diverse rodfrugter mm.

      Skyr skal prøves næste gang…

  7. JC

    Kan man som andre supper med fordel lave den dagen før?

  8. Lotte

    Der er helt sikkert risiko for ondt i maven pga overspisning.
    Lækker opskrift ☺️

  9. Mikkel Troelsen

    Super lækkert! Ser gerne mere vegetarmad fra jer!

  10. Ilse

    Som varm suppe er denne en helt sikkert favorit – også hos mine gæster.
    Jeg har også en varm karrysuppe med æbler i, der er populær.
    Her i familien serverer vi ofte suppe som forret.

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften:  

%d bloggers like this: