Marinerede Sild ala Gastromand
I løbet af december vil vi i en alternativ adventskalender give dig 4 opskrifter til julefrokosten – direkte til dig fra vores nye kogebog. Fordi du fortjener det!
Ingen julefrokost uden sild og snaps – så here we go!
Prøv også: Hjemmelavet karrysalat
Ingredienser
- 4 friske sildefileter
- 1 frisk jalapeno
- 1 frisk chili fx vicente’s sweet
- habanero
- 1 frisk chili fx habanero dulce
- 1 dl sukker
- 1 dl vand
- 1 dl lagereddike
- ½ dl vodka
- 10 hele peberkorn
- 10 hele korianderfrø
- 3 laurbærblade
- TILBEHØR
- 1 løg
- Dild
Sådan gør du
- Udvand sildefileterne i vand, hvor vandet udgør ca. 50 % og sildene resten.
- Lad dem ligge i min. 12 timer, skift gerne vandet et par gange undervejs.
- Skær chilier i tynde skiver og fjern frøene.
- Hæld alle ingredienser, på nær sildene, i en lille gryde og lad det koge
- langsomt op. Sluk for varmen, når det koger, og rør i gryden, til sukkeret er
- opløst. Lad lagen afkøle.
- Læg nu nænsomt dine sild i et skoldet glas med tilhørende tætsluttende
- låg og hæld den afkølede
Noter
friskhakket dild
Er du sulten efter mere fra bogen?
Stik os en kommentar
-
Som fiskepusher er jeg også temmelig sikker på at det er spegesild/saltsildefilter han beskriver.
Hvis i selv vil lave jeres egne saltsild skal i købe silden i oktober hvor de fanger de fede sild, vælte dem i en spand med masser af salt og lade dem stå på køl til starten af december. Herfra skal de udvandes og lægges i marinade minimum 14 dage.
De sild vi køber eller selv laver som fiskendlere står gerne mellem 6-9 måneder med salt.Når i udvander, skær et lille stykke af og smag på det efter 8 timer hvis der er mulighed for det, jeg synes 12 timer er for meget – kan godt lide der er ‘bid’ og lidt salt smag tilbage.
-
Hvad med stegte sild I eddike?
-
Det kan da ikke være friske (ferske) sildefileter i mener, de er jo nærmest smagløse.Punkt 1 og 2 beskriver udvandingsmetoder til fileter fra saltsild (gammeldags modnede sild)
Hvis det som i skriver er friske (ferske) sildefileter i mener, giver det ingen mening at udvande dem i 12timer, med vandskifte undervejs – hvad skulle udvanding af ferske sildefileter gavne.Det ligner et svar på industriens lynmarinerede sild – blot er jeres endnu mere med lyn på.
Da jeg så opskriften i den netop udkomne bog fra “Gastromand” (som forøvrigt er framragende) tog jeg det som indforstået at det naturlig skulle være fileter fra saltsild, når der står at de skal udvandes i 12 timer.
-
Hej,Tak for en fantastisk side. Eller univers, rettere :-)
Jeg har netop fået to poser af friske sildefileter af naboen. De er dog hurtigt frosset ned i afvente af en god plan. I de fleste opskrifter jeg finder på god julesild/marinerede sild osv er det saltsildsfileter, der skal bruges.I ovenstående opskrift står der “friske sildefileter”. Er det som i frisk-frisk ligesom mine? :-)
Mvh
Jens -
Ser lækkert ud. Vil lave et par glas, men mangler der ikke noget i slutningen af opskriften? Evt. oplysninger om hvor længe sildene skal trække inden de kan spises?
-
Hej Morten – jo det gør det faktisk – lidt sjovt for jeg husker nu tydeligt at have skrevet det dengang opskriften blev skabt – men de skal have 24 timer mindst, men et par dage gør bestemt ikke noget…
-
Comments