Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 30. oktober 2024

Scroll to top

Top

7 kommentarer

Marinerede Sild ala Gastromand

Marinerede Sild ala Gastromand
Webmasteren

I løbet af december vil vi i en alternativ adventskalender give dig 4 opskrifter til julefrokosten – direkte til dig fra vores nye kogebog. Fordi du fortjener det!

Ingen julefrokost uden sild og snaps – så here we go!

Prøv også: Hjemmelavet karrysalat

Adventskalderen:

3.50 fra 2 stemmer
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 4 friske sildefileter
  • 1 frisk jalapeno
  • 1 frisk chili fx vicente’s sweet
  • habanero
  • 1 frisk chili fx habanero dulce
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vand
  • 1 dl lagereddike
  • ½ dl vodka
  • 10 hele peberkorn
  • 10 hele korianderfrø
  • 3 laurbærblade
  • TILBEHØR
  • 1 løg
  • Dild

Sådan gør du

  • Udvand sildefileterne i vand, hvor vandet udgør ca. 50 % og sildene resten.
  • Lad dem ligge i min. 12 timer, skift gerne vandet et par gange undervejs.
  • Skær chilier i tynde skiver og fjern frøene.
  • Hæld alle ingredienser, på nær sildene, i en lille gryde og lad det koge
  • langsomt op. Sluk for varmen, når det koger, og rør i gryden, til sukkeret er
  • opløst. Lad lagen afkøle.
  • Læg nu nænsomt dine sild i et skoldet glas med tilhørende tætsluttende
  • låg og hæld den afkølede

Noter

Server de marinerede sild på hjemmebagt rugbrød med løgringe og
friskhakket dild
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

 

Er du sulten efter mere fra bogen?

 

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Kenny nielsen

    Som fiskepusher er jeg også temmelig sikker på at det er spegesild/saltsildefilter han beskriver.
    Hvis i selv vil lave jeres egne saltsild skal i købe silden i oktober hvor de fanger de fede sild, vælte dem i en spand med masser af salt og lade dem stå på køl til starten af december. Herfra skal de udvandes og lægges i marinade minimum 14 dage.
    De sild vi køber eller selv laver som fiskendlere står gerne mellem 6-9 måneder med salt.

    Når i udvander, skær et lille stykke af og smag på det efter 8 timer hvis der er mulighed for det, jeg synes 12 timer er for meget – kan godt lide der er ‘bid’ og lidt salt smag tilbage.

  2. Esben

    Hvad med stegte sild I eddike?

  3. Ib M

    2 stars
    Det kan da ikke være friske (ferske) sildefileter i mener, de er jo nærmest smagløse.

    Punkt 1 og 2 beskriver udvandingsmetoder til fileter fra saltsild (gammeldags modnede sild)
    Hvis det som i skriver er friske (ferske) sildefileter i mener, giver det ingen mening at udvande dem i 12timer, med vandskifte undervejs – hvad skulle udvanding af ferske sildefileter gavne.

    Det ligner et svar på industriens lynmarinerede sild – blot er jeres endnu mere med lyn på.

    Da jeg så opskriften i den netop udkomne bog fra “Gastromand” (som forøvrigt er framragende) tog jeg det som indforstået at det naturlig skulle være fileter fra saltsild, når der står at de skal udvandes i 12 timer.

  4. Jens R

    5 stars
    Hej,

    Tak for en fantastisk side. Eller univers, rettere :-)

    Jeg har netop fået to poser af friske sildefileter af naboen. De er dog hurtigt frosset ned i afvente af en god plan. I de fleste opskrifter jeg finder på god julesild/marinerede sild osv er det saltsildsfileter, der skal bruges.I ovenstående opskrift står der “friske sildefileter”. Er det som i frisk-frisk ligesom mine? :-)

    Mvh
    Jens

  5. Morten Nielsen

    Ser lækkert ud. Vil lave et par glas, men mangler der ikke noget i slutningen af opskriften? Evt. oplysninger om hvor længe sildene skal trække inden de kan spises?

    • Hej Morten – jo det gør det faktisk – lidt sjovt for jeg husker nu tydeligt at have skrevet det dengang opskriften blev skabt – men de skal have 24 timer mindst, men et par dage gør bestemt ikke noget…

Smid en kommentar

3.50 from 2 votes

Opskrift Vurdering