Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 29. november 2023

Scroll to top

Top

11 kommentarer

STOR TEST: 11 snaps til jule- og påskefrokosten – se den suveræne vinder

STOR TEST: 11 snaps til jule- og påskefrokosten – se den suveræne vinder
Gastromand

Det er hårdt at være en Gastromand – i lørdags skulle Årets påskeøl 2014 kåres, hvor Indslev Påskehvede løb med sejren. En herlig aften i godt selskab, men det var jo ikke kun øl vi smagte den aften, vi fik jo sidevogn til og i rigelige mængder.

 

Nok til at blive tipsy - men kun lige nøjagtig...

Nok til at blive tipsy – men kun lige nøjagtig…

 

Præcis på samme måde som med påskeøllen, så synes vi, at der er behov for, at vi sikrer at smage på så meget snaps som muligt således, at du kan vælge rigtigt, når du i denne uge står hos din lokale spirituspusher og leder efter sidevognen” til din påskefrokost.

 

Kandidaterne

Vi havde igen modtaget en håndfuld snapse fra forskellige destillerier og havde suppleret op. Hvordan antallet lige nøjagtig endte på 11 stk. er jeg faktisk lidt i tvivl om, men Webmasteren mumlede noget om, at en halv flaske snaps pr. mand var i underkanten, så vi købte en ekstra. Det skulle jo nødig hedde sig…

 

Klik på billedet for at se dokumentet med smagsnoter...

Klik på billedet for at se dokumentet med smagsnoter…

 

Maden

Ja, vi har været inde på maden i forrige indlæg, så det springer vi lige henover, dog glemte jeg at nævne vores dessert, som på traditionel Gastromand-vis var Gin/Tonic. Webmasteren tror ikke på søde desserter, så hvis du en dag lægger vejen forbi, så undlad at se skuffet ud når du får stukket en drink i hånden til dessert ik’?

 

And the 3 – I mean 4 nominees are…

And The Winner is..

Top 4 anno 2014

Aalborg Nordguld Akvavit, 40%

Aalborg Akvavits bud "Nordguld"...

Aalborg Akvavits bud “Nordguld”…

Der er nok ikke noget overraskelse, at der var bud fra Aalborg Akvavit, som har lavet snaps i en menneskealder og Nordguld er en af Aalborg Akvavits såkaldte luksusakvavitter. Duften var præget af kommen uden at det var for voldsomt, lidt rosmarin og gran. Nordguld er destilleret på rav og lagret på sherryfade, hvilket har gjort en del ved farven, som står helt gylden. En mild og god allrounder til påskebordet. Klik her.

Op Anderson “Klar”, 40%

Så vidt jeg ved er det Sveriges ældste kryddersnaps. Herskabet fandt den en kende speciel, da nogle fandt den markante duft af dild, fennikel og citrus lidt for voldsomt, da den faktisk bider lidt fra sig. Men efter en ekstra smagning, så fandt vi den glimrende, mere kølig end forgængeren, men bestemt en værdig kandidat. Perfekt til silden! Klik her.

Fur Maltsnaps, 40 %

Fur Bryghus har sammen med mikrobryggeriet Braunstein lavet en snapseserie, hvor denne er første skud. Den tog selskabet lidt med storm, da den er kraftig og byder på masser af duft af lakrids, honning, malt og sødme. Enkelte i selskabet var ude i, at den var for voldsomt, hvor Webmasteren tørt kommenterede “Slap af, det er sgu da ren lakridspibe, bare hiv den ind!”. Så var den sag lukket. En snaps der ville imponere til ostebordet! Klik her.

Linie Akvavit, 41,5%

Det norske bud fra Lysholm der modner “at sea”. Men Linie Akvavitten gjorde det bare godt, masser af krydderier, bitterhed men også sødme og duft af mandler og nelliker. Og bedst af det hele holdes kommensmagen på et acceptabelt niveau. En snaps der med sine 41,5% eksploderer i munden istedet for i halsen. En rigtig “Crowd-pleaser”!

Fadene bliver efter sigende fortsat transporteret som dækslast, og hver måned bliver nye fade losset på skibene, som tager dem på en 4 til 5 måneder lang rejse gennem 35 lande, hvor de krydser Ækvators linie to gange. Skibets navn og rute angives bagpå etiketten.

 

And the winner is…

 

Årets påskesnaps 2014

Årets påskesnaps 2014

 

Det er bestemt ikke første gang vi har set en “Crowd-pleaser” løbe med sejeren. Den milde Linie Akvavit gjorde det simpelthen bare godt – stort tillykke med titlen som Årets påskesnaps herfra! På en anden plads havde vi Aalborg Akvavits bud med Nordguld, som vi klar anbefaler hvis du vil ud i noget nyt. Nu må vi nok hellere huske at komme med en forklaring på den sidste del, for ja vi skulle kun finde en top 3 – men igen havde vi en “split decision”. Både Op Andersons “Klar” og Furs “Maltsnaps” havde fået lige mange point, og hånden på hjertet, så har de begge noget specielt at byde på, så det endte op med en delt 3. plads.

 

Madfar skød lige et billede af Familiefaren (tv.) og Webmasteren...

Vinderselfie…

 

Tilbage er det vist bare at sige, tak til Thomas Madfar og Kim Grillkokerier at det var en fantastisk aften/nat i 9000 Happiness, hvor vi fik drukket, ædt og debatteret livligt omkring de fornemme bud fra bryggerier og destillerier. En ny tradition er født på Gastromand!

Hvilken snaps er i øvrigt din favorit?!

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. Esben

  Er I ikke 5 der tester? Hvordan kan 10 flasker så blive en 1/2 til hver?

  “Hvordan antallet lige nøjagtig endte på 11 stk. er jeg faktisk lidt i tvivl om, men Webmasteren mumlede noget om, at en halv flaske snaps pr. mand var i underkanten, så vi købte en ekstra. Det skulle jo nødig hedde sig…”

  • Hej Esben – nej der var vist godt nok 11 stk :-)

 2. Maria

  Brændevin er helt sikkert også for kvinder!!
  Jeg syntes det er god vinder i har fundet. Skål

  • Det er det nemlig Maria – fedt du er enig! Tak – vi blev faktisk lidt overrasket, hvilket jo er det gode ved blindsmagninger! Så har du vel købt snaps ind? :-)

 3. Anton Schalthebel

  Snaps er for bøsser og kvinder – Brændevin er for mænd

 4. God og troværdig research. Flot! Enig i vinderen……Kan bedre lide ordet brændevin end snaps. Synes der er mere mand over brændevin. Snaps er sgu lidt for feminin. Tænk over den:)

  • Jamen du har så evig ret Jan – eller måske “Ildvand”? :-) Men ja, og tak for rosen, det var rart at få startet en ny tradition op…

Smid en kommentar