Spaghetti Carbonara med et tvist.
Spaghetti eller Pasta Carbonara er en rigtig lækker ret – og ja… denne udgave er ikke helt den helt autentiske. Vi har nemlig tilladt os, at tune den lidt.
Mange mener, at løg, hvidløg, champignon og sågar fløde intet at at gøre i denne ret. Men her har vi gjort det, fløde, ost, bacon går virkelig op i en højere enhed – en ret med fylde, smag, fedme, umami – en sikker vinder for både børn og voksne.
MEN MEN MEN… er du til den mere originale og autentiske carbonara, så fat mod og følg linket til en original og Autentisk Spaghetti Carbonara
Ingredienser
- 200 g spaghetti
- 1 mellemstørrelse løg
- 1-2 fed hvidløg
- 2 pasteuriserede æg
- 1/4 L fløde – du vælger selv hvor “sund” den skal være
- 250 g kvalitets bacon – eller den italienske pancetta hvis du er en original :)
- 250 g champignon
- Friskrevet Parmesan – “det færdigrevede i pose/dåse smager og lugter af prut” citat Brdr. Price
- En sjat hvidvin
- Salt
- Masser af friskkværnet peber!
Sådan gør du
- Sæt vand over til pasta
- Steg bacon – når det er halvfærdigt hælder du bacon op på et stykke køkkenrulle
- Kom salt og pasta i det kogende vand
- Hak løget og champignon
- Steg løg og champignon
- Mens løg og champignon steger, blandes fløde, æg, ca. 100 g parmesan, salt og peber til carbonara saucen
- Hæld bacon tilbage i panden med løg og champignon, og hæld evt. en sjat hvidvin ved – lad det koge lidt ind
- Når hvidvinen næsten er fordampet, slukker du for varmen og tilsætte carbonara saucen
- Hæld vandet fra pastaen og tilsæt den færdige og afdryppede pasta til retten
- Vend retten roligt rundt og lad evt. saucen tykne lidt
Anretning
Drys en go’ håndfuld parmesan over retten og kværn godt med peber samme vej og servér retten rygende varm.
Er du mere til den autentiske vinkel, så læs også: Autentisk Carbonara Opskrift – den originale uden fløde
Hvis du er en rigtig feinschmecker og pancetta er et must, så kan du også overveje denne noget mere blærede model:
Velbekomme!
-
Fantastisk opskrift! Den er blevet nøje fulgt! Og hold op så lækkert det smager!🙌🏻🙌🏻
-
Blasfemi og skuffende af gastromand som ellers er en blog af høj kvalitet!-
Kom nu over det i stedet for at vræle over en gratis online opskrift.
-
-
Troede faktisk at Århusianeren fik nok af carbonara i Vaujany for 15 år siden😀 Men fløden får den måske til at glide ned alligevel?
-
Øj, der er mange eksperter udi hvordan man gør (eller nok rettere, ikke gør) det her …
Er det ikke lidt for friskt overhovedet at spise eller kalde noget for Pasta Carbonara, hvis det ikke spises under 300 meter fra Piazza Navona eller Trastevere. Ja, jeg *spørger* bare.
Den her smager nu faktisk ganske fint – også ude på vestegnen :D -
Den var god😀 -
Super lækkert😀🍜
-
Ja undskyld, men:
1. Ingen fløde, men en ekstra æggeblomme pr mand
2. Ingen bacon, men guanciale (pancetta kan bruges til nøds, men er heller ikke originalt)
3. Rigtige romere bruger en lageret pecorino ost, men til den smagsforskrækket, kan parmesan bruges i stedet for…Fremgangsmåde:
Steg guanciale på panden lidt olievenolie og kog pastaen al dente.
Rør æg og blomme sammen med osten
Hæld lidt af fedtstoffet fra og tag panden af varmen.
Tilsæt pasta med det samme og rør godt rundt.
Tilsæt æggemassen og vend den hurtigt rundt på den varme pande.
Hæld i en tallerken og riv mere ost på og frisk kværnet peber.Voila.
Æggemassen må ikke blive for varm, da den ellers bliver klumpet (as in: scrampled), så arbejd hurtigt.
I den her version er retten meget mindre fed og (hvis du laver den korrekt) mere velsmagende.
-
Spagetti carbonara, rigtig god opskrift,, brugte kun løg, og vil anbefale lidt mindre fløde, men ellers god opskrift som blev spist helt op 😋
-
Faktisk ret ? Fløde er bare så skønt i maden. -
FANTASTISK Carponara!Til dem der har så usandsynligt ondt i måsen over fremgangsmåden – find dog en anden opskrift :) Der er ingen der har tvunget jer til at bruge denne. Der står ikke autentisk nogen steder.
Der findes jo heller ikke to ens måder at bage en chokoladekage på – det er dog stadig chokoladekage ;)
God mandag!
-
fløde eller ej jeg har altså fået begge dele i Italien og på italienske resturanter drevet af italiener her i DK. jeg laver den forøvrig selv med og ude fløde.
vil dog prøver med champion også.
prØv at læse her:http://www.newyorkerbyheart.com/2010/12/italiensk-spaghetti-a-la-carbonara-spis-bedre-nr-12011.html -
Personligt er jeg vild med løg, hvidløg og champignon i min “carbonara”, OGSÅ selvom det er utraditionelt (who cares, really?)!
God opskrift! Jeg lavede min af halv parmesan og halv prima donna, og brugte mindre fløde og kun æggeblommer. Tilføjede også lidt pastavand, men det gør jeg altid i pastaretter. Great succes! -
I bør nok justere eller specificere at det er æggeblommer der skal bruges og ikke “æg” … Det giver et noget andet resultat kan jeg forstille mig en slags mislykket og våd æggekage??-
Næh bliver faktisk ret godt :D
… Ud over je ikke kan finde ud af tilføje salt og peber nok, men det er jo ikke opskriftens skyld :p
-
-
Nå jeg jeg laver den, er det med æg, parmesan og faktisk også en smule fløde som her ( og et enkelt lille hvidløg der efter min mening giver et godt tvist til den cremede sauce med tørret bacon), så det kan man sagte sagtens. Løg eller champignon synes jeg ikke hører hjemme. Men hver sin smag :-) -
Elsker den her opskrift, jeg er helt vild med champignoner så den her nærmest perfekt ?. Har lavet den en gang før, og skal lave det igen på onsdag, for at forkæle kæresten.-
Giv ham en sutter i stedet det bliver han mere glad for ?
-
-
Mener Price-citatet er forkert. Mener ð sagde “bræk”, hvilket jeg iøvrigt er helt enig i
-
Authentic Carbonara doesn’t have garlic, champignon and cream! if you wanna make the Italian version then follow the Italian recipe, if you wanna create your own dish, well give it a new name! thanks!-
I don’t believe they said “authentic” anywhere. But they did call it “suveræn” – there is your new name, and that kinda indicates that they freestyled.. ffs ;) hahaha
-
Nemlig
-
Comments