Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. november 2024

Scroll to top

Top

150 Comments

Spaghetti Carbonara med et tvist.

Spaghetti Carbonara med et tvist.
Aarhusianeren
Klassisk Spaghetti/Pasta a la Carbonara

Spaghetti eller Pasta Carbonara er en rigtig lækker ret – og ja… denne udgave er ikke helt den helt autentiske. Vi har nemlig tilladt os, at tune den lidt.

Mange mener, at løg, hvidløg, champignon og sågar fløde intet at at gøre i denne ret. Men her har vi gjort det, fløde, ost, bacon går virkelig op i en højere enhed – en ret med fylde, smag, fedme, umami – en sikker vinder for både børn og voksne.

MEN MEN MEN… er du til den mere originale og autentiske carbonara, så fat mod og følg linket til en original og Autentisk Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara med et tvist

Klassisk Spaghetti/Pasta a la Carbonara
4.14 fra 153 stemmer
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Ret: Hovedret
Køkken: Italian
Antal: 2
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 200 g spaghetti
  • 1 mellemstørrelse løg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 2 pasteuriserede æg
  • 1/4 L fløde – du vælger selv hvor “sund” den skal være
  • 250 g kvalitets bacon – eller den italienske pancetta hvis du er en original :)
  • 250 g champignon
  • Friskrevet Parmesan – “det færdigrevede i pose/dåse smager og lugter af prut” citat Brdr. Price
  • En sjat hvidvin
  • Salt
  • Masser af friskkværnet peber!

Sådan gør du

  • Sæt vand over til pasta
  • Steg bacon – når det er halvfærdigt hælder du bacon op på et stykke køkkenrulle
  • Kom salt og pasta i det kogende vand
  • Hak løget og champignon
  • Steg løg og champignon
  • Mens løg og champignon steger, blandes fløde, æg, ca. 100 g parmesan, salt og peber til carbonara saucen
  • Hæld bacon tilbage i panden med løg og champignon, og hæld evt. en sjat hvidvin ved – lad det koge lidt ind
  • Når hvidvinen næsten er fordampet, slukker du for varmen og tilsætte carbonara saucen
  • Hæld vandet fra pastaen og tilsæt den færdige og afdryppede pasta til retten
  • Vend retten roligt rundt og lad evt. saucen tykne lidt
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Hak hak...
Hak hak…
På panden...
På panden…

Anretning

Drys en go’ håndfuld parmesan over retten og kværn godt med peber samme vej og servér retten rygende varm.

Så er der serveret...
Så er der serveret…

Er du mere til den autentiske vinkel, så læs også: Autentisk Carbonara Opskrift – den originale uden fløde

Hvis du er en rigtig feinschmecker og pancetta er et must, så kan du også overveje denne noget mere blærede model:

https://youtu.be/1OkBTmkwIqI

Velbekomme!

Stik os en kommentar

Comments

  1. Finn Pedersen

    Fantastisk opskrift! Den er blevet nøje fulgt! Og hold op så lækkert det smager!🙌🏻🙌🏻

  2. Cristian

    1 star
    Blasfemi og skuffende af gastromand som ellers er en blog af høj kvalitet!

    • Mikkel

      Kom nu over det i stedet for at vræle over en gratis online opskrift.

  3. Simon R

    Troede faktisk at Århusianeren fik nok af carbonara i Vaujany for 15 år siden😀 Men fløden får den måske til at glide ned alligevel?

    • Det var da en gammel røver, du fisker op her – og ingen forstår, hvad vi snakker om :)

  4. 4 stars
    Øj, der er mange eksperter udi hvordan man gør (eller nok rettere, ikke gør) det her …
    Er det ikke lidt for friskt overhovedet at spise eller kalde noget for Pasta Carbonara, hvis det ikke spises under 300 meter fra Piazza Navona eller Trastevere. Ja, jeg *spørger* bare.
    Den her smager nu faktisk ganske fint – også ude på vestegnen :D

  5. 5 stars
    Er det lidt noget gris at bruge piskefløde, eller går det nok? synes bare det giver en fantastisk smag, og jeg har rent faktisk ladet mig fortælle at madlavningsfløde er fyldt med stivelse, så det er ikke rigtigt sundere anyway?

  6. Rasmus

    5 stars
    Den var god😀

  7. Gitte

    Super lækkert😀🍜

  8. Martin Paulsen

    Ja undskyld, men:
    1. Ingen fløde, men en ekstra æggeblomme pr mand
    2. Ingen bacon, men guanciale (pancetta kan bruges til nøds, men er heller ikke originalt)
    3. Rigtige romere bruger en lageret pecorino ost, men til den smagsforskrækket, kan parmesan bruges i stedet for…

    Fremgangsmåde:
    Steg guanciale på panden lidt olievenolie og kog pastaen al dente.
    Rør æg og blomme sammen med osten
    Hæld lidt af fedtstoffet fra og tag panden af varmen.
    Tilsæt pasta med det samme og rør godt rundt.
    Tilsæt æggemassen og vend den hurtigt rundt på den varme pande.
    Hæld i en tallerken og riv mere ost på og frisk kværnet peber.

    Voila.

    Æggemassen må ikke blive for varm, da den ellers bliver klumpet (as in: scrampled), så arbejd hurtigt.

    I den her version er retten meget mindre fed og (hvis du laver den korrekt) mere velsmagende.

  9. Søren Spork

    Spagetti carbonara, rigtig god opskrift,, brugte kun løg, og vil anbefale lidt mindre fløde, men ellers god opskrift som blev spist helt op 😋

  10. Flødebollen

    5 stars
    Faktisk ret ? Fløde er bare så skønt i maden.

  11. Sarah

    5 stars
    FANTASTISK Carponara!

    Til dem der har så usandsynligt ondt i måsen over fremgangsmåden – find dog en anden opskrift :) Der er ingen der har tvunget jer til at bruge denne. Der står ikke autentisk nogen steder.

    Der findes jo heller ikke to ens måder at bage en chokoladekage på – det er dog stadig chokoladekage ;)

    God mandag!

  12. fløde eller ej jeg har altså fået begge dele i Italien og på italienske resturanter drevet af italiener her i DK. jeg laver den forøvrig selv med og ude fløde.
    vil dog prøver med champion også.
    prØv at læse her:http://www.newyorkerbyheart.com/2010/12/italiensk-spaghetti-a-la-carbonara-spis-bedre-nr-12011.html

    • Jeg synes bare mange skal gøre det man bedst kan li…

  13. Cecilie

    5 stars
    Personligt er jeg vild med løg, hvidløg og champignon i min “carbonara”, OGSÅ selvom det er utraditionelt (who cares, really?)!
    God opskrift! Jeg lavede min af halv parmesan og halv prima donna, og brugte mindre fløde og kun æggeblommer. Tilføjede også lidt pastavand, men det gør jeg altid i pastaretter. Great succes!

    • Super, det er også sjovere at lave sin egen variation.

  14. ktl001

    Skal vi ikke bare blive enige om at ovenstående opskrift vel ikke på nogen måde kan kaldes spaghetti Carbonara ….? Den smager sikkert fint men med de ingridienser er det bare ikke en Carbonara …

    Steg et par hele fed hvidløg til de er lysebrune – fjern dem fra panden – på med pancetta (hvis du ikke lige har lavet din egen guiancale – Google og du finder opskriften) steg til det er begyndt at få farve. Smid et par spsk hvidvin på og lad det bruse af. Riv pecorino og parmesan – pisk et par æg – rigtige æg – hæng kjolen op – der er ikke salmonella i danske æg – bland æg og ost – vend spaghettien i blandingen – hurtigt så det ikke koagulerer for meget – smid pancetta og fjættet oveni og vend igen. Kør persille over hvis du synes. Enjoy
    Frit fra hukommelsen – se mål etc i Marcella Hazans “the essentials of Classic Italian cooking”

  15. Lektor Blomme

    3 stars
    I bør nok justere eller specificere at det er æggeblommer der skal bruges og ikke “æg” … Det giver et noget andet resultat kan jeg forstille mig en slags mislykket og våd æggekage??

    • Marie

      5 stars
      Næh bliver faktisk ret godt :D
      … Ud over je ikke kan finde ud af tilføje salt og peber nok, men det er jo ikke opskriftens skyld :p

  16. Handberg

    Uhh, der er ikke noget som en carbonara opskrift med fløde der kan få italienerne (og italiener-minded) op af stolen. Det er næsten ligeså slemt som at servere brød til pasta.

    Glæder mig dog til at prøve den her af ved lejlighed – carbonara eller ej.

  17. Jens Chr.

    3 stars
    Nå jeg jeg laver den, er det med æg, parmesan og faktisk også en smule fløde som her ( og et enkelt lille hvidløg der efter min mening giver et godt tvist til den cremede sauce med tørret bacon), så det kan man sagte sagtens. Løg eller champignon synes jeg ikke hører hjemme. Men hver sin smag :-)

  18. Christina

    4 stars
    Elsker den her opskrift, jeg er helt vild med champignoner så den her nærmest perfekt ?. Har lavet den en gang før, og skal lave det igen på onsdag, for at forkæle kæresten.

    • Sådan…

    • Henrik

      Giv ham en sutter i stedet det bliver han mere glad for ?

      • #upassende, vi holder en sober tone…

  19. Drhansen

    Mener Price-citatet er forkert. Mener ð sagde “bræk”, hvilket jeg iøvrigt er helt enig i

  20. Lucia

    1 star
    Authentic Carbonara doesn’t have garlic, champignon and cream! if you wanna make the Italian version then follow the Italian recipe, if you wanna create your own dish, well give it a new name! thanks!

    • Sarah

      I don’t believe they said “authentic” anywhere. But they did call it “suveræn” – there is your new name, and that kinda indicates that they freestyled.. ffs ;) hahaha

    • Anne

      Nemlig

Submit a Comment

4.14 from 153 votes (105 ratings without comment)

Opskrift Vurdering