Skovdue, solbær og peberrod
Endnu engang ruller madbloggerstafetten henover blogosfæren. Og denne gang med deltagelse af Eksilsønderjyden, som skal forsøge at holde Gastromand-fanen højt, i kampen med og mod de andre bloggere.
I madbloggerstafetten deltager ni danske madbloggere, som inddeles i tre hold. Hvert hold har til opgave at udvikle og kreere en sammenhængende efterårsmenu under temaet ’vildt dampet’, men uden at tale sammen undervejs. Udover at damp skal bruges under tilberedningen, udvælges og sendes der også en vild ingrediens fra den ene blogger til den næste. Denne ingrediens skal naturligvis indgå i retten.
Nynne fra Sweet Addiction valgte at sende vild peberrod afsted til undertegnede, hvilket helt bestemt skabte små-jubel. Frisk peberrod er sgu bare en fantastisk ting som gør sig virkelig godt sammen med rødt kød, som naturligvis var et must til min hovedret.
For at skabe sammenhæng i menuen, som jo udvikles i stilhed med de to andre, valgte jeg at holde min ret i een farvetone præcis som Nynnes dessert. Hun holdt sig i brune toner – jeg røg over i de røde istedet: Blodrødt vildtkød i form af bryst fra skovdue, ledsaget af bær, rødder og kål. Bliver det meget mere vildt og vintersmag? Nej vel! Nå, ikke så meget snak! Her har i retten!
Ingredienser
Duebryst
- 4 bryster fra skovdue
- Salt
- En god klat smør til stegning
- Lidt timian
Solbærchutney med peberrod
- 300 g solbær på denne årstid fra frost
- ½ æble i små tern
- 200 g mørkt Muscovado-sukker
- ½ dl æblecidereddike
- ½ dl hønsefond
- 1 finthakket rødløg
- 1 fed hvidløg
- 2-3 kviste timian
- ½ chili styrke efter temperament
- 1 tsk salt
- Lidt olie
- Friskrevet peberrod efter smag
Dampede Timianrødbeder
- 1-2 rødbeder
- ½ dl balsamico
- 1 spsk honning
- 2-3 kviste timian
- Salt og peber
Sprød rød grønkål
- En god håndfuld rode grønkålsblade
- Lidt olivenolie
- Salt
Brunet smør m/hasselnødder
- 100 gr smør
- 30 gr grofthakkede hasselnødder
Anretning
- Friskrevet peberrod
Sådan gør du
Duebryst
- Salt brysterne mininum en time før stegning
- Steg brysterne i smør i ca. 5 min, sammen med et par grene timian.
- Lad brysterne hvile et par minutter før de deles i to.
Solbærchutney med peberrod
- Sautér løgene i en smule olie.
- Efter nogle minutter tilsættes æble, chili (hel) og hakket hvidløg, som sauteres med i yderliger noge minutter.
- Tilsæt de resterende ingredienser pånær peberroden og lad det koge i ca. 30 min eller til passende konsistens.
- Peberroden tilsættes 5 min inden servering.
Dampede Timianrødbeder
- Skræl rødbederne og skær dem i små stave.
- Opløs honningen i balsamicoen, og vend rødbeder, timian, salt og peber heri.
- Bag rødbederne i et ildfast fad i ca. 25 min med fuld damp – rør i rødbederne et par gange undervejs.
Sprød rød grønkål
- Vask kålen grundigt, del/riv den i små stykker og lad den tørre.
- Vend kålen i olie og salt.
- Bag på bageplade ved 120 grader i ca 30 minutter eller til sprøde
Brunet smør m/hasselnødder
- Smelt smørret i en kasserolle ved middel varme og lad den få varme til vallen i bunden af kasserollen begynder at branke og smørret får en mørk-gylden farve.
- Tilsæt nødder og lad dem varme med
Anretning
- Anret duebrysten oven på en skefuld chutney og efterfølgende grønkål og rødbeder omkring.Slut af med brunet smør og friskrevet peberrod ved bordet.
Stik os en kommentar
Submit a Comment