Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 20. maj 2019

Scroll to top

Top

2 kommentarer

Profiterolles m. is og chokoladesovs

Gastromand

Familefar’n har endnu en gang været ude i en opskrift, der appellerer til det modsatte køn…

Profiterolles som de ser ud på restaurant MEST...

Ingredienser
100 g smør
2 dl vand
125 g mel
et nip salt
3 store æg
1 knsp bagepulver

Chokoladesauce
150 g. bitter chokolade
2 spsk kakao
2 dl piskefløde
Ca. ½ dl vand
Sukker efter smag

Smelt smør i vand, tilsæt mel og bagepulver på én gang. Rør grundigt og tag gryden fra varmen. Massen må gerne være ret tyk, da det er lettere at sprøjte det ud senere. Tilsæt sammenrørt æg når massen er let afkølet. Bland grundigt.

Kom dejen i sprøjtepose og afsæt kugler på størrelse med en stor valnød på bagepapir eller siliconemåtte. Bages ved 200 g i ca. 15 min. Her er det meget vigtigt, at ovnen ikke åbnes! Så går luften nemlig af de små vandbakkelser. Efterfølgende afkøles de på en rist.

Flæk profiterollerne halvt og fyld dem med vanilleis og giv varm chokoladesovs til.

Chokoladesauce
Bring fløden i kog og tilsæt finthakket chokolade. Rør kakao i og fortynd med vand. Smag til med sukker, og der skal faktisk mere sukker til end du tror.

Tak til brødrene Price for denne opskrift

/Velbekomme!

Opret dig som bruger og få mere ud af GastroMand NU!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. James

    Hvis man får ca. 16 vandbakkelser, så er 15 min bagetid alt for lidt.

    • Hvad skal vi op på for at det passer James?

Smid en kommentar