Pulled Chicken – super mør og saftig kylling
En af vores mest populære opskrifter er helt sikkert “Pulled Pork” og kan du ikke få nok har vi også “Pulled Lamb” – men vi mangler faktisk en perfekt opskrift på “Pulled Chicken” som du nemt kan lave og få et lækkert alternativ! Det bedste er, at den kan passe sig selv i ovnen imens du laver tilbehøret…
Denne ret skriger på noget mexicansk-inspireret mad. Jeg valgte at lave den i nogle små buritos med syltet kål, hjemmelavet salsa og guacamole. Men du kan naturligvis variere præcis som du selv ønsker det – nogle få must er dog koriander, lime og chili. Hvis du ikke er nået til koriander endnu, så synes jeg du skal give dem en chance!
Ingredienser
Chicken
- Kan du få fat i udbenet overlår er det klart det bedste - ellers brug 1-2 øko kyllingebryster pr. person
Rub
- 2 tsk. Salt
- 3 tsk. Rørsukker
- 3 tsk. Sød paprika
- 2 tsk. Barbecuekrydderi el. lign.
- 1 tsk. Cayennepeber
- 1 tsk. Tørret chillipulver
- 1 tsk. Spidskommen
Sådan gør du
Rub
- Rør alle ingredienserne sammen
Chicken
- Gnid kyllingen grundigt ind i rubben. Gem lidt rub til at drysse over
- Herefter vikles den ind i vita-wrap og læg på køl - minimum et par timer og gerne til dagen efter
- Læg kyllingen i en ildfast fad, pak staniol tæt overfadet og sæt det i ovnen ved 125 grader i 3 timer
- Tag fadet ud af ovnen og pull kyllingen fra hinanden med to gafler
- Drys med det sidste rub
- Du kan passende lave en Cold Vinegar Sauce dertil, som kan hældes over til sidst. Se link i opskriften
Hvis du føler din kylling mangler lidt væde, så er denne Kold Vinegarsauce rigtig god at hælde over!
Vi valgte at spise kyllingen sammen med syltet hvidkål og gulerødder – faktisk bare en coleslaw uden “slaw” eller dressingen. Hertil en guacamole, cremefraiche, salsa og naturligvis masser af koriander.
Så er der vist bare tilbage at sige velbekomme!
Stik os en kommentarTags
Pulled Chicken-
Kan jeg lave det med en hel kylling? Hvor lang tid skal den så have?
-
Vidunderlig saftig på overlår der blev købt frosne, vældig økonomisk. Gav den en sjat hvidvin i bunden ellers samme fremgangsmåde. Havde smoked paprika i isf. -
Panik! Sidder i Frankrig hvor man ikke kan købe en nakkefilet til pulled pork burger. Mon pulled chicken går an?
-
Tror du skal have kigget lidt på formateringen af reklamer på denne side… De er begyndt at dække det du skriver, hvilket er et problem
-
Kan se i kommentarerne at der skulle være et flydende element som er blevet spist af wordpress, men jeg kan stadig ikke se nogle våde ingredienser?🤔
-
Jeg havde en helvedes masse kylling i fryseren, da indkøbet tog overhånd på grund af tilbud. 🙏😅Jeg bryder mig ikke om tør rub og prøvede at lave den lidt mere “sund”. Jeg kom stevia i blandingen i stedet for rørsukker. I stedet for tør barbecue krydderi, brugte jeg barbecuesovs. Skiftede tørret chili ud med chilisovs. ☀️❤
Det var bare perfekt. Kyllingen var ikke udbenet – men da kyllingen var færdig kunne jeg nemt trække kødet af benene. 👍🔥🥇 Tak for inspiration.
Nu er der en ordentlig portion pulled chicken i fryseren. -
På et tidspunkt var her en opskrift på en våd rub/marinade. Den syntes vi fungerede meget bedre end den her tørre rub. Er der mulighed for, at den anden opskrift kommer op igen?
-
Jeg ved ikke om i netop har genpostet opskriften siden at den står til at være slået op 26-07-2019, mens kommentarerne i kommentarfeltet er tilbage fra start februar op mod Super Bowl.I indleder opskriften med “2 dele typisk spsk. salt” – hvilket jeg ikke er helt sikker på hvad er :-P
Og så fortsætter i ellers med at angive mængderne på de tørre dele af rubben i “dele” og skifter så pludseligt over til at angive i “spsk” når i kommer til de våde dele. Jeg er sikker på at jeg nok kunne sjusse mig frem til en god blanding, men for de uindviede kan det nok fremstå lidt forvirrende.
-
Joachim – Jeg er ret sikker på den ene er en tør rub og den anden er en “våd rub” (den med spsk)
-
-
Jeg er pjattet med jeres opskrifter og bøger! Så da jeg skulle forberede pulled chicken, så var jeres hjemmeside selvfølgelig første valg 👍
Kender I typen, som blander alt fra ingredienslisten, vender det med kylling – og først bagefter ser billederne, hvor jeres rub på kyllingen er “tør” 🙈
Skulle kethup, olie, honning, eddike og juice gemmes til dressing? 🤔
Hvis jeg nu har været for hurtig og kyllingen nu er i marinade fremfor rub – tænker I at det fungerer, eller er det en ommer imorgen tidlig?-
Hej Stine – hvor er du sød – tak 💋 du kan gøre begge dele – jeg lavede ti forskellige udgaver en tør og en med det hele blandet – jeg vil lave sidste 😊 håber du fandt ud af det – tror du fil akut hjælp på Instagram ikke? 👏
-
-
Godt timet…. jeg googlede følgende “ pulled chicken gastromand” og så har i lige lavet opskriften for et døgn siden. Det er vist det man kalder just in time.
Vildt at jeres pulled chicken er med så “tør en rub” de andre opskrifter jeg har set, tager udgangspunkt i en flydende marinade”
Jeg kan blive bange for at det bliver tørt?!?!
Nå men det er der jo kun en måde at finde ud af, jeg gør det sgu!
-
Sgu da godt du lige er opmærksom Jesper – lader til at wordpresse har spist lidt af opskriften – vent lige et øjeblik – der mangler nemlig noget :-) Hepper du på Rams eller? :-)
-
Tak for vildt god service! Og rettelsen!
Og ja rams!!
mine penge (nå ja 60 kr) er sat på rams.Der er desværre erfarings mæssigt dårlige odds på, at jeg selv kan holde mig vågen hele kampen :)
God kamp.
-
Det mangler da bare Jesper 🙏 og nej de har ikke de bedste odds men du ved – “Any Givin Sunday” alt kan ske 🤞
-
-
Comments