Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 27. juli 2024

Scroll to top

Top

10 kommentarer

Perfekt Risotto – hver gang!

Perfekt Risotto – hver gang!
Gastromand

Risotto kan være svær at mestre og nogle går udenom denne geniale ret af frygt for at fejle! Men det skal du ikke gøre, for vi har nemlig hacket opskriften, snydt en lille smule og sikret, at du kan mestre denne lækre ret, som er noget af det bedste, der kommer fra det italiensk køkken…

Hvis du nogensinde har besøgt en italiensk restaurant, hvor de har risotto på menuen og du meget kort tid efter at have lagt din bestilling sidder med din tallerken risotto er der noget galt – i hver fald hvis det har taget ret meget under ca. 25 min. Så lang tid tager det nemlig minimum at røre en risotto, og det er præcis hemmeligheden.

Den perfekte sommerret…

En ret der aftvinger respekt hos kvinder – og mænd

Jeg har selv lavet risotto masser af gange og nogle gange for at imponere lidt, for det er ret der vinder respekt og anerkendelse hos kvinderne og ja, sikkert også ved mændene, men nu er det primært kvinder jeg har lavet den til :-) Som fx lige her:

Risotto med lam og kantareller – lækker luksus

Det er nemlig sådan, at de fleste faktisk ikke helt kan gennemskue sværhedsgraden af denne ret, men de ved godt, at det er er noget som en kok skal kunne mestre, og det er nemlig denne usikkerhed du lige udnytter og så fremstår du nemlig som en fucking Masterchef!

Perfekt Risotto - hver gang!

3.88 fra 31 stemmer
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Køkken: Milanesisk
Antal: 2
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 200 risotto ris - Aborio fx gerne økologiske!
  • 1 stort glas hvidvin
  • 1 stort skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stengel bleg selleri
  • 200 gram revet parmasan
  • 100 gram smør eller marv hvis du har det - så bliver den endnu bedre!
  • 1 liter god hønsefond
  • Salt og peber

Chorizo

  • 300 gram frisk chorizo

Sådan gør du

  • Grundrisotto (Risotto Bianco)
  • En risotto kræver sådan set bare tålmodighed - og så at du ikke forlader den!
  • Hvis du skal lave den, hvor der skal imponeres lidt - fx nogle kvinder så sørger du lige for at have skåret løg, blegselleri og hvidløg inden og gjort hønsefonden klar, som du godt kan købe.
  • Find en god mellemstor gryden og varm 50 gram smør op. Tilsæt nu løg, selleri og hvidløg, og lad dem svitse af i 60 sekunder.
  • Så tilsætter du ris og uden at have skyllet dem! Det er no-go og ofter der hvor folk fejler! Hvis du gør det kan de ikke suge smør!
  • Svits dem af i 2 minutter, hvis de suger alt smørret tilsætter du hvidvin med det samme, ellers når der er gået så længe som muligt op til de 2 minutter.
  • Skru ned på middelsvag blus og rør rundt i rolige bevægelser indtil vinen er fordamet.
  • Så tilsætter du en lille smule fond under konstant omrøring indtil risene begynder at være al dente - de må endelig ikke koge ud! Konsistensen må ikke for tynd, og du skal ikke nødvendigvis benytte al fonden.
  • Nå de begynder at være al dente og det er ca. efter 16-18 minutter tilsætter du resten af smørret, osten og smager til med salt og peber.
  • Du skal sørge for, at risottoen er nogenlunde fyldende og ikke for stiv.
  • Gem lidt parmesan og riv det over til sidst.

Chorizo

  • Skær pølsen ud i mindre stykker og steg den til den er gylden og sprød.
  • Rør pølsen i risottoen og server den straks.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Hugo Buus Møller

    Hvornår tilsættes blegslellerien?

    • Sammen med løgene, det er rettet nu – kan godt se det ikke stod skarpt før.

  2. Christian

    Det er desværre meget misvisende at der står 1 liter fond i opskriften, jeg endte med risotto suppe!

    • Det var ærgerligt, ideen er at man hælder det i langsomt og i øvrigt søger for at konsistensen ikke bliver for tynd. Man skal heller ikke nødvendigvis bruge det hele. Det er rettet i opskriften nu, beklager.

    • jimmi

      der står i opskriften tilsæt lidt fond af gangen der skal ikke nødvendigvis bruges alt fonden … sorry men du har desværre ikke fået læst det hele så prøv igen min blev perfekt

  3. Nikolaj

    Det er formentlig en korrekt antagelse..

    • Måske – jeg vil godt tilstå at jeg fuckede det op første gang fordi det var for varmt :-)

  4. Nikolaj

    Perfekt risotto: Drop fonden. Drop omrøringen. Drop gryden

    https://politiken.dk/mad/art5506157/Perfekt-risotto-Drop-fonden.-Drop-omr%C3%B8ringen.-Drop-gryden


    Damiano er ikke den eneste, der har opdaget, at risotto kan laves uden konstant tilsætning af vand og omrøring. Jaames Kenji López-Alt, der er redaktør på webstedet Serious Eats og tester retter videnskabeligt i klummen ’The Food Lab’, mener, at det er en myte opfundet af italienske bedstemødre, der ville have lidt tid for sig selv i køkkenet. I hans forsøg skyldes cremetheden den støvede stivelse, der sidder uden på risene, og ikke andet. Man skal derfor passe på med at stege risene for meget, da det nedbryder stivelsen.

    • Præcis Nikolaj – og så smid det hele i en røremaskine :-) Jeg har ikke forsøgt at undlade røring – men i en røremaskine med så lille “varmeflade” vil det ikke virke tror jeg…

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering