Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 25. april 2024

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Ron Quorhum 30 Aniversario – en lækker rom til julegaven

Ron Quorhum 30 Aniversario – en lækker rom til julegaven
Aarhusianeren

Her i efteråret var jeg på rejse til lidt varme himmelstrøg – og det kan varm anbefales. Dog var jeg reelt set helt på den anden side af kloden, i Cambodia, end hvad dette skal handle om. Navnligt en rom fra Den Dominikanske Republik – sammenhængen er dog lige til da rommen købes i Travel Retail aka i lufthavnen…

Hvorfor er netop denne rom interessant?! Ja, det er igen ret lige til. Vores gode ven på romhatten.dk, har fin anmeldelse liggende af den klassiske Ron Quorhum 30 Aniversario, som har fået ikke mindre end 98 point, og bedømt som en af de allerbedste til prisen. Så den skylder man næsten sig selv at prøve – hvis ellers man er lige rom-fanatiker.

Ron Quorhum 30 Aniversario Travel Retail er dog ikke helt den samme rom, som Romhatten har anmeldt. Men en videreudvikling af den klassiske Ron Quorhum 30 Aniversario, som første gang kom til Danmark i 2013. Travel Retail udgaven har efterfølgende fået lov at lager lidt ekstra på sherryfade, altså det der kaldes en “sherry finish”

Ron Quorhum 30 Aniversario er lagret, blendet og tappet på Den Dominikanske Republik af Oliver & Oliver Rums. Oliver & Oliver Rums er ledt an af ejer og master blender Don Pedro Ramon Oliver – direkte efterkommer af Juanillo Oliver som tilbage i det sene 1800-tal producerede rom på Cuba. Nu producerer hans efterkommere så rom under samme navn, men denne gang på Den Dominikanske Republik – det har de gjort siden 1993.

Generelt er rommen i Ron Quorhum 30 Aniversario er en blanding af rom fra følgende lande; Nicaragua, Guatemala, Trinidad, Panama (alle melassebaseret rom), samt Den Dominikanske Republik (sukkerrørssaftbaseret rom). Oliver & Oliver destillerer altså ikke selv deres rom, men opkøber destillater hos romproducenter i regionen. De køber romtyper, som minder om den man producerer på Cuba – altså den lette spanske romstil. På Den Dominikanske Republik arbejder de tidligere cubanske master blendere med destillaterne.

 

 

At der står “30” i navnet på Ron Quorhum 30 Aniversario betyder dog ikke, at det er en 30 års rom. Men den indeholder meget gammel rom såvel som ung rom – det som også kaldes et “wide range blend”. Den præcise alder, kan man derfor ikke sige noget om, da det ikke er noget som producenten oplyser. Men det er en solera-rom – et term som du sikkert har stødt på tidligere. Det klassiske blend er blevet fadlagret på bourbonfade af amerikansk egetræ samt fade af fransk egetræ. Travel Retail udgaven er som sagt en videreudvikling af det klassiske blend, hvor man har finish lagret denne på sherryfade fra Spanien. Ron Quorhum 30 Aniversario Travel Retail  er derudover tappet ved 42% alkohol, hvor den alm. udgave er tappet ved 40%. Der er desuden tilsat en lille smule sukker til rommen i takt med den spanske romtradition.

Men hvordan smager den så?! Jeg synes den er ret vild, den har er en utrolig fylde og afrundet oplevelse i munden – særligt også på trods af de 42% alkohol, som faktisk slet ikke er fremtrædende. Den har bestemt de klassiske elementer som appelsinskal, kaffe, honning og flødekaramel, men også frugtige og søde noter af figner og abrikos. Det er en rom i den søde ende, og det skal man være klar på. Sidst har den også en rigtig lang eftersmag, som bare bliver hængende i munden, og kalder på en slurk mere.

Hvad koster den?! Travel Retail udgaven ligger med en listepris på 649,- men sælges i skrivende stund til 549,-. En pris som bestemt ikke er urimelig.

Hvis du spørger mig, en fin julegave til den bedre halvdel, som elsker en god rom. Skal du have fat i Travel Retail udgaven må du en tur med flyveren, Ron Quorhum 30 Aniversario Travel Retail er nemlig produceret helt eksklusivt til det danske marked, hvilket betyder at den udlukkende bliver solgt i Billund Lufthavn’s Travel Retail Shop.

 

Stik os en kommentar

Smid en kommentar