Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 9. december 2023

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Kjær Sommerfeldt – Københavns mest alsidige og spændende vinhandel?

Kjær Sommerfeldt – Københavns mest alsidige og spændende vinhandel?
Gastromand

Kjær & Sommerfeldt ligger i hjertet af Købehavn i historiske lokaler på Gammel Mønt – deres butik er lidt som en tidsmaskine – hvis væggene kunne tale ville de afsløre hemmeligheder fra den tid hvor den trykte presse havde magten i landet! Idag bliver der også fortalt sandheder – om vin – det foregår i baren, til nogle af de mange smagninger eller et af deres spændende events. Vi har kigget lidt på én af Københavns mest populære og ældste vinforhandlere… Velkommen til Kjær Sommerfeldt!

Annonce: Lavet i samarbejde med Kjær & Sommerfeldt

Kjær & Sommerfeldt blev grundlagt i 1875, og har siden 1928 solgt vin fra de store lokaler på Gammel Mønt 4. Sidste år udvidede de deres Vinbar, så du idag kan nyde et fyraftens glas eller to inden turen går hjem. Udover en klassisk vinbar med fantastisk stemning har de også smagninger, events og naturligvis en række lækre flasker på hylden i deres vinhandel hvor du også finder “Skatkammeret“, hvor du finder – ja alle “skattene” :-)

Læs også: Har du besøgt KBH’s største vinbar: Åben 6 dage om ugen – næsten 1800 vine på kortet!

Fra deres private samling…

Vinhandlen…

Der findes ikke mange vinforhandlere som indenfor en overskuelig fremtid kan fejre 150 års jubilæum. Det kan efterkommerne af Charles Christian Kjær og Wilhelm Ferdinand Sommerfeldt dog om ca. 6 år. De åbnede tilbage i 1975 deres første butik med ambitioner om, at skabe noget særligt. 25 år senere blev de udnævnt til Kgl. Hofleverandør. I butikken på Gl. Mønt i Indre København oser der af historie. Fra kælder til kvist finder du vin – helt bogstaveligt. De smukke træreoler er fyldt med nøje udvalgte dråber der er perfekt placeret til kunderne i butikken – det skulle jo nødig hedde sig!

Smukt ser det ud i Vinhandlen…

Jeg cykler ofte forbi og nyder synet af facaden der lyser smukt op når mørket falder på. Tidligere frekventerende jeg ikke butikken særlig meget – men efter min kæreste inviterede mig ind i anledning af et event med Highland Park hvor deres seneste Single Cask “Grundtvig” blev frigivet er jeg begyndt at komme mere og mere. Faktisk kom det bag på mig, at butikken er så flot og hyggelig som den er.

God investering…

I forbindelse med et samarbejde fik jeg den helt store rundtur, hvor jeg fik muligheden for at se deres første ordre på en tønde whisky. Jeg fik også fortalt, at de kunne fremvise hvordan store danskere som Niels Bohr købte Riesling, Bordeaux og Champagne. Her skal vi mange år tilbage i tiden – helt tilbage til den gang, hvor man fra 1903 kunne købe en slotsaftappet Château Margaux for 5 kroner, en 1893 Johannisberger for 6 kroner og en 1893 Steinberger Cabinet for 6,50. Hold da op! Take me back…

Vinbaren…

Der har tidligere været en lille vinbar på Gl. Mønt som sidste år blev istandsat og indrettet til en af Københavns hyggeligste vinbarer, hvor der er hele 1795 forskellige vine at vælge imellem. Alle vine i butikken kan købes og nydes i vinbaren, hvorfor man eksempelvis kan nyde en Richebourg – DRC 2009 til 15.000 kroner, men også få et glas vin til 89 kroner. Så der er plads til alle.

Vinbaren…

Sidst da jeg var forbi i privat-regi var det blot for at nyde et glas Bourgogne med min kæreste, spise lidt snacks og så videre hjem for at slappe af. Det fungerer helt perfekt. For mig giver vinbaren en mulighed for at gøre vin til noget som ikke blot hører til fest og weekend, men også til hverdag – og noget alment. Det lyder næsten skørt, men kontrasterne hos Kjær & Sommerfeldt gør stedet til det helt rigtige, da det er ligemeget om du er til det ypperste bourgogne eller til et hurtig glas til under 100 kr. Det hele findes hos Kjær & Sommerfeldt.

Vinbaren…

Og så kan du finde Kjær & Sommerfeldt her – hvis du skal drikke Bourgogne og Bordeaux fra de helt store huse, så skriv lige til os inden ikke? Så kommer vi nemlig forbi :-)

Smagningerne…

Kjær & Sommerfeldt er velsignet med smukke lokaler, med et historisk vingesus fra kælder til kvist. De forskellige rum bruges til blandt andet smagning og præsentationer. De er udsmykket med historiske artifakter som eksempelvis deres første ordre, og deres anerkendelse som Kongelig Hofleverandør, de fik 25 år efter åbningen.

Gammel Vin fra store smagninger…

Der er smagninger planlagt året ud og allerede 10. januar starter de op igen – der er ikke noget der hedder “Hvid-Januar” når du er i vinbranchen eller når du er Gastromand for den sags skyld. I Januar kan du nyde Champagne smagninger med “Nicolas Feuillatte” som du måske kender – både den 21/12 i Århus og to smagninger den 27/12 i Århus og KBH – prisen er 499,- så skal du lige have boblerne på plads til nytår, så er der hermed et godt tip. Ellers er der GT smagning 29/12 i Århus og i det nye år er der “Cocktail Master Class“.

Der hersker en naturlig ro i de gamle lokaler, hvor du uden anstrengelse og helt automatisk kommer helt ned i gear – navnlig efter et par glas vin. Det var præcis den følelse min herlige meddrikker og jeg sad med, da vi besøgte deres vinbar efter en grundig rundtur i lokalerne, hvor vi også havde fornøjelsen af at besøge deres “lille” og diskrete skatkammer hvor de gemmer nogle utrolig lækre dråber – uha – en uge dernede ville være fantastisk!

Events – Beaujolais & Hotdogs og “Det Perfekte Par”…

Udover Kjær & Sommerfeldt har deres udvalg af vine, deres vinbar og smagninger så har de også med hyppige mellemrum nogle events, som til tider er ret alternative og utraditionelle tænkt. Det vi husker bedst og holdt mest af var uden tvivl Beaujolais & Hotdogs. Det kommer igen næste år, da det afholdes når vinsæsonen og høsten afsluttes.

Beaujolais Nouveau symboliserer  nemlig slutningen på vækstsæsonen og varsler vinterens kommen. Det fejres med et utraditionelt match af årgangens første vin og en dansk klassiker – derfor serverer Kjær & Sommerfeldt en balje Louis Jadot Beaujolais Villages Primeur og Hotdog-mester John serverer en lækker hotdog med hjemmelavet slagterpølse med vildsvin og svampe. Vi glæder os til næste år.

Det Perfekte Par…

Hver måned afholdes event med “Det Perfekte Par” og nej det er ikke dig og din bedre halvdel – men det kunne være noget for jer – det er en let anretning og et glas vin for samme pris 150 kr. det kunne fx være Østers og Champagne som den 27/12-2019 hvor du kan nappe to Gulliard østers og et glas champagne – så kan du passende lave en tyvstart på nytåret!

Hvad er din favorit vinhandel i Danmark?  

Stik os en kommentar

Smid en kommentar