Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 18. april 2024

Scroll to top

Top

Vin
5 kommentarer

Har du besøgt KBH’s største vinbar: Åben 6 dage om ugen – næsten 1800 vine på kortet!

Har du besøgt KBH’s største vinbar: Åben 6 dage om ugen – næsten 1800 vine på kortet!
Gastromand

For et par uger siden åbnede Kjær & Sommerfeldt en vinbar i deres historiske lokaler på Gammel Mønt midt i København. Baren har åbent seks dage om ugen, og der er hele 1795 forskellige vine at vælge imellem – For en Gastroamand er dette som at komme i himmelen! 

Her kan du nyde vin i alle prisklasser – og der menes ALLE!

Kjær & Sommerfeldt blev grundlagt i 1875, og har siden 1928 solgt vin fra de store lokaler på Gammel Mønt 4. Nu får adressen sin egen vinbar, hvor der er hele 1795 forskellige vine at vælge imellem. Alle vine i butikken kan købes og nydes i vinbaren, hvorfor man eksempelvis kan nyde en Richebourg – DRC 2009 til 15.000 kroner, men også få et glas vin til 89 kroner.

Chateau Lafite Rothschild 1961 kunne du i princippet også bestille…

Det gør dem til KBH’s suverænt største vinbar – det eneste der skal lægges oveni er proppenge på 150 kr. pr. flaske. Men hvis du alligevel har fundet de første 15.000 kr. så er de sidste 150 kr. nok ikke det store problem.

Butikken set fra oven…

Kjær & Sommerfelt er velsignet med smukke lokaler, med et historisk vingesus fra kælder til kvist. De forskellige rum bruges til blandt andet smagning og præsentationer. De er udsmykket med historiske artifakter som eksempelvis deres første ordre, og deres anerkendelse som Kongelig Hofleverandør.

Lækker rødvin vi fik lov at nyde…

Deres første ordre – Whisky! Ikke en dum investering!

Der hersker en naturlig ro i de gamle lokaler, hvor du uden anstrengelse og helt automatisk kommer helt ned i gear – navnligt efter et par glas vin. Det var præcis den følelse min herlige meddrikker og jeg sad med, da vi besøgte deres vinbar efter en grundig rundtur i lokalerne, hvor vi også havde fornøjelsen af at besøge deres “lille” og diskrete skatkammer kaldet “Paradiset”. Her må jeg blankt erkende, at de helt små nakkehår strittede i alle retninger – aldrig har jeg set så stor og mageløs en samling!

Noget af det bedste Spanien kan mestre…

“Paradiset”…

Lafite fra 1870!!!

Efter denne oplevelse var det på sin plads at få smagt lidt forskellige dråber, hvor den stod på lidt af hvert. På kortet hos Kjær & Sommerfelt finder du et væld, hvor vi havde fornøjelsen af, at starte med:

Vinkortet…

Faktisk er det et tidligere tobaksrum, som er blevet omdannet til vinbar, og I disse tider, hvor rygning og tobak ikke er det mest populære i dagens danmark, er det nok ikke den dummeste ide. Vinbaren er hyggelig og historien kan tydelig mærkes når man sidder og sludrer en torsdag eftermiddag efter arbejde.

Kjær & Sommerfelt…

Vi får smagt en del forskelligt imens vores snak fortæter i vinbaren, hvor der sidder en del og nyder et glas lørdagsvin. “Pintia Toro” fra Spanien er en skøn sag til 175 kr. pr. glas – men det er et flot glas med masser af fylde og duft af mørke bær. Jeg bliver dog forhørt endnu mere af “Petit-Village” fra Pomerol – og ja, jeg drikker fucking Merlot! Det er awesome og en vin med sygt meget potentiale – jeg gad godt drikke den om 10 år!

Gaja… og ja, jeg er ved at nå til Italien i min vin karriere…

 

Vi slutter af med den bedste flaske “Gaja – Dagromis” fra 2009 – den koster også 225 kr. for et glas men det er satme godt – jeg er som sagt endelig nået dertil hvor jeg forstår den lille sorte drue Nebbiolo – langt om længe, jeg tænker det måske en dag bliver den drue og vin som jeg vil sværge til resten af mit liv – definitely maybe!

Videre ud i nattelivet…

For mig giver vinbaren det muligt at gøre vin til noget som ikke blot hører til fest og weekend, men også til hverdag – og noget alment. Det lyder næsten skørt, men kontrasterne hos Kjær & Sommerfelt gør stedet til det helt rigtige, da det er ligemeget om du er til det ypperste bourgogne eller til et hurtig glas til under 100 kr. Det hele findes hos Kjær & Sommerfelt.

Tjek lige deres vinkort ud inden du smutter ikke? Og så kan du finde Kjær & Sommerfelt her – hvis du skal drikke Bourgogne og Bordeaux fra de helt store huse, så skriv lige til os enden ikke? Så kommer vi nemlig forbi :-)

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. Jenny

  Har de ikke haft vinbar i årevis? Jeg mindes da at have været der flere gange.

  • Ikke som den er nu Jenny – det er noget nyt, at du kan drikke de vine du kan nyde nu…

 2. Nikolaj

  Forhørt af en vin.. Hvilken kriminalitet skal man lave, og hvornår er der tid i forhørslokalet? :o)

  (“Jeg bliver dog forhørt endnu mere af “Petit-Village” fra Pomerol – og ja, jeg drikker fucking Merlot!”)

  • Årh det er faktisk ikke første gang jeg laver den :) mente forført :-) Men jeg vil nu gerne forhøres nede i “Paradiset” :-)

Smid en kommentar