Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 22. februar 2024

Scroll to top

Top

En kommentar

Danmarks Bedste Festivalsnack 2017: Se den suveræne vinder

Danmarks Bedste Festivalsnack 2017: Se den suveræne vinder
Aarhusianeren

Gennem den danske sommer – på godt og ondt, har vi pløjet os gennem mudder og støv for at finde Danmarks Bedste Festivalsnack. Gastromand-juryen har nu voteret og sovet på det – både længe og hårdt. Nu er dommen klar!

Som sidste år havde vi en mission med vores festivalbesøg. I 2016 var vi på burgerjagt, og det ville være nemt bare at gøre det samme igen i år – festival og burgere er som bekendt synonymer i Gastromand’s ordbog.

Men i vores univers skal man ikke gentage noget, bare fordi det var en succes.

Faktisk tror jeg, vi engang opfandt et mantra om, at vi kun skal gøre alting én gang – og så videre til noget nyt…  nyt nyt nyt, hører man webmasteren i sit baghoved…

Så i år vil vi udfordre den lidt mere, og det er ikke fordi vi ikke anderkender at kvalitet koster penge, men vi synes det kunne være sjovt at finde den bedste festival snack til højst 50kr. – eller en Vejgaard Dollar, som den nordjyske afdeling af Gastromand kalder det – ja, jeg blev selv sat af der. Men fordi noget er småt, må det gerne være godt!

LÆS OGSÅ: WE HAVE A WINNER: Her er Danmarks suverænt bedste Festivalburger

 

Festivalerne

Vores lille beskedne tour-de-festival kom i år forbi følgende af de store danske festivaler!

 

Hele 9 festivaler blev det til:

The runner ups…

Når der er en vinder, så er der altid et skarpt felt med i opløbet, og her har vi taget et lille udpluk.

 

Surf & Turf Hotdog fra The Haven Remix – Vi sprang ud i voldsom begejstring, råb og dans, alt sammen på grund af en lille dawg. En fantastisk velkomponeret snack med få, men virkelig gode komponenter. Brødet var enestående og pølsen på torsk, muslinger og gris fungerede virkeligt godt!

 

 

Wassim Hallal Pizza – I år entrerede Wassim Hallal med en gourmetpizza på SmukFest, en super delevenlig snack, som ikke er til at tage fejl af. Pizzaen er bagt med tomat og ost, efterfølgende toppet med lækker oksefilet, tomat og løg, samt en teriyaki dessing.

 

 

 

Kiin Kiin, Bao Bao – en dampet bolle med lidt forskelligt fyld. Saftigt og mørt svinekød, masser af frisk chili, der nappede godt i banditten, og alt det på en bund af sesamolie og peanuts. Den trak også voldsomt med mundvand på grund af alle smagsindtrykkene. Der var også friske ærteskud på toppen, der ikke gjorde nogen skade. Da snacken var spist, stod man tilbage og summede af chili og velsmag, godt fedtet i ansigtet og på fingrene. Glad og klar til en dejlig dag.

 

 

But the winner is…

Vi bøjer os i støvet kårer årets vinder på Copenhell med en umami-bombe uden sidestykke, dette med anmelderens ord:

Jeg spadserede op til boden ”Reign in Bacon” og bestilte deres såkaldte Beelzebub’s Horn uden helt at vide hvad pokker, jeg rodede mig ud i. ”Bacon,” tænkte jeg, ”hvad er det værste, der kan ske?” Det rygende varme produkt, jeg stod med i hånden ca. et minut senere lignede mest baconverdenens svar på et pølsehorn. Et sprødstegt horn af bacon, der ved første bid viste sig at indeholde en smørstegt croissant, der igen som en uhellig russisk babushka dukke åbnede sig til et tyktflydende indre af smeltet ost og skinke. Ost, smør og bacon. Tårerne vædede et kort øjeblik mine kinder mens et ganske sagte ”min sjæl, hvad vil du mere?” undslap mine læber. Ham Beelzebub var vist ikke nogen skide sympatisk fyr, men hans horn er enhver flæsketars våde drøm! Vi bøjer os og smider for andet år i træk topkarakter efter en af Biergartens skjulte perler! — Johan Johansen

 

 

DANMARKS BEDSTE FESTIVALSNACK 2017

 

Beelzebub’s Horn – Reign in Bacon

baconsvøbt smørstegt croissant med fyld af smeltet ost og skinke

 

~

 

Stort tillykke til den suveræne vinder. Vi ser gerne at Belzebubs’d Horn sættes i masseproduktion ASAP!

Hvilken festivalsnack var din favorit i 2017?

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Karsten

    Konge Snack!!!

Smid en kommentar