Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 14. juni 2024

Scroll to top

Top

En kommentar

Jagten på Danmarks Bedste Festivalsnack: Stairways to Haven…og ned…og op…og ned…

Jagten på Danmarks Bedste Festivalsnack: Stairways to Haven…og ned…og op…og ned…

Gastromands Festival-snack-saga nærmer sig efterhånden afslutningen. Et af de sidste kapitler blev skrevet på Haven Festival, den nye dreng i skolegården. Med et proklameret fokus på kunst og mad (altså udover musikken), rammer Haven – på papiret – plet på den kreative klasses dartskive. Men et fokus på mad betyder åbenbart ikke et konsistent højt niveau…vores snackjagt blev mere kuperet end en god tour-etape! Til gengæld spillede øllen fra første til sidste glas.

Mens Aarhusianeren trissede rundt til en lille hyggelig skovfest i Skanderborg, satte jeg kursen mod Refshaløen og dens dejligt betagende grå beton. For hér, med gamle industribygninger som baggrund på den ene side og Københavns Havn, Kastellet og Amalieborg på den anden, har man placeret porten til Haven. Og naturligvis blev vi nødt til at kigge forbi, i jagten på Danmarks bedste festival snack! Med Claus Meyer og Mikkeler-drengene blandt bagmændende og placeret i endnu mere øde omgivelser end Noma 1.0, er der kraftedeme lagt i kakkelovnen, til en god snack-fest! Allieret med et par medspisere gik den vilde snackjagt igang.

 

 

Ølpølse fra Beer Geek Bar

Første snack på vores tour blev en ølpølse fra en af Beer Geek Barerne. Trods undertegnedes ekstase over omgivelser og en fri-weekend fra husbyggeri og en virkelig fornuftig pilsner fra Mikkeler, var begejstringen for ølpølsen til at overse! En noget kun bleg – og alt for dyr start!

 

2/6 Gastromands Bedømmelse' width=

 

Surf & Turf Hotdog fra The Haven Remix

Vores skuffelse over første snack blev dog meget hurtigt afløst af voldsom begejstring, råb og dans. Alt sammen på grund af en lille dawg. En fantastisk velkomponeret snack med få, men virkelig gode komponenter. Brødet var enestående og pølsen på torsk, muslinger og gris fungerede virkeligt godt!
For anden gang i år maxer vi skalaen ud!

 

6/6 Gastromands Bedømmelse' width=

 

Italian Meatballs fra IKEA Foodlab

Crash!!! Højt at flyve, you know…Med åbent sind og en tro på, at alt ville være topklasse fra nu af ramte vi Ikeas foodlab. Nogen vil nok mene, at vi burde have set den komme, men at servere maden varm burde alle sgu kunne! Fra top til bund på 10 minutter!

 

1/6 Gastromands Bedømmelse' width=

 

Chicken Nanban fra Kuma

Vi blev i de absolut jordnære luftlag, da vi kiggede forbi Kuma. En snack, der ellers lød vældigt lovende – japanske “nuggets” på kyllingelår –  havde sandsynligvis stået lidt for længe under varmelampen, for kødet var tørt og paneringen havde en gummi-konsistens.

 

2/6 Gastromands Bedømmelse' width=

 

Buffalo Chicken Wings fra Warpigs

Det begyndte næsten at føles som om, at det var den tidligere hotdog, der var  “outlieren” på Haven…festivalen med fokus på mad…men ind fra højre kom en omgang perfekte chicken wings fra Warpigs, som igen fik os til at smile. Virkeligt fint krydrede, saftige og sprøde!

 

4/6 Gastromands Bedømmelse' width=

 

Cup Noodles fra Ramen to Biirus

De goder takter fortsatte! Jeg havde ellers forsvoret, at jeg nogensinde skulle spise flere Cup Noodles, efter et alt for voldsomt indtag af disse i start-halvfemserne. F..k me, det var godt! Og passede perfekt til en halvgrå, halkold og helt igennem gennemsnitlig dansk sommerdag!

 

5/6 Gastromands Bedømmelse' width=

 

Tacos fra Zapata

De tre tacos fra Zapata var sgu ikke videre spændende. Kyllingen var tør, trevlet og kedelig. Svinet var ok og den bedste, som vel stadig var ret middelmådig, var vegetaren, indeholdene en bønnemos. Ikke imponerende…

 

3/6 Gastromands Bedømmelse' width=

 

Pig & Chick fra The Haven Remix

Den sidste snack til under en Vejgaard dollar vi stødte på! Vi var vendt tilbage til The Haven Remix, for at se, om vi skulle være ligeså heldige, som med Surf & Turf dawgen i går. Der var en del gengangere at spotte i ingredienslisten – men hey…fungerer det, skal jeg ikke beklage mig! Og det gjorde det endnu engang.

 

5/6 Gastromands Bedømmelse' width=

 

Kan Haven lege med de store drenge?

Ja, de kan da! Det var tydeligt, at Haven var en rookie-festival, hvis man tog et kig omkring. Alt for lange køer til både madboder og alt for hurtigt udsolgt flere steder. Ikke desto mindre var der nogle virkelig fine serveringer imellem og så må vi heller ikke glemme øllene! For hér gjorde Haven det bedre end nogen anden musikfestival jeg har været til. Masser af forskellige øl, placeret i temabarer rundt på pladsen, gjorde det til lidt af en skattejagt at finde den næste øloplevelse! Stærkt, Haven og Mikkeler!!

Haven har et stort potentiale og med lidt mere styr på logistikken, og flere madboder, har vi fat i en stærk ny spiller på scenen.

Haven’s Bedste Festivalsnack er…

 

Surf & Turf Hotdog fra The Haven Remix

 

~~~

 

Jagten på Danmarks bedste Festivalsnack fortsætter

Vi er ved at nå ende på vores festival tour, men vi skal naturligvis en tur til min hjemegn, hvor Tønder Festival snart åbner dørene, følg os løbende på instagram: @gastromanddk

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Anna borg

    Spændende mad og spændende at læse😀

Smid en kommentar