Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. juli 2024

Scroll to top

Top

4 kommentarer

En rejse 100 år tilbage i tiden på La Glace

En rejse 100 år tilbage i tiden på La Glace
Gastromand

Kender du følelsen af, at den ædle konditorkunst er forsvundet? Selv står jeg ofte ved bageren og synes, alt ligner hinanden, og udvalget er blevet mere sølle de sidste år? Tiden er bare blevet en anden, men heldigvis findes der et sted i København, hvor tiden står stille, og det er et besøg værd… 

Det er nok Københavns ældste og mest anerkendte konditori. Det ligger i en lille sidegade til Strøget i Skoubogade, hvor du har mulighed for at rejse mere end 100 år tilbage i tiden. Priserne er høje, kaffen er middel, men betjeningen, autenciteten og ikke mindst kagerne er i verdensklasse!

100 år tilbage i tiden…

Udvalget er enormt, og kager varierer i det uendelige - Sportskage, Othellokage, Valnøddekage, Forårskage, Efterårskage, Volmer Sørensen, Georginekage, Karen Blixen, HC hat, Rubinstein, Æblekage, Appelsinkage, H.C. Andersen, Schwartzwalder, Lucky YouSachertorte, Det gyldne tårn, Stjernekræs, Danmarkskage, Blåbær Genskær, Skoubogadetærte og Nøddebo Præstetærte. Så du kan være helt rolig – der er også noget for din smag!

Velkommen til La Glace…

Garanteret succes… 

Men hvorfor blogger jeg pludselig om La Glace? Elementært min kære Watson! Fordi den slags steder fortjener at blive bevaret, og fordi jeg næsten vil garantere dig, at lige meget om du inviterer din gamle mormor, din første date eller en god veninde (eller alle med omvendt fortegn), så er der garanti for en hyggelig eftermiddag. Din mormor har med garanti en holdning eller et minde fra La Glace, din date vil sikkert tænke, at der er originalt, og med mindre hun er meget flødeforskrækket, så vil hun også synes, du har lagt noget sjæl i jeres date, og til sidst synes din veninde sikkert bare, det er fedt (og det er det). 

Prisen for 10 mand er 570 kr…

Selv har jeg besøgt La Glace med min mor og på en date (og flere andre gange) – alle har dog været en stor succes, men springer du på Sportskagen, så er det måske en god ide at dele med daten, ellers bliver det voldsomt. Er du rigtig Gastromand, så vil du sikkert sidde med følelsen af, at du sagtens kan klippe mindst to stykker – men pas på! Jeg har selv bestilt mit stykke nr. to, hvor følelsen af mæthed og kvalme pludselig indtræffer, og behovet for en sofa eller at ligge i fosterstilling næsten er en livsnødvendighed. Hvis du sidder på date, så går det naturligvis ikke. 

Sportskagen vinder hver gang… 

Jeg er en kende konservativ og vælger næsten altid Sportskagen, som i den grad fascinerer mig. Det er en kage, som næsten består af ren og skær flødeskum, og intet andet sted end på La Glace er den så velpisket som her! Det er syndighed af værste skuffe! Ellers har de mange andre gode bud, deres Rubinstein eller Valnøddekage er også hits! 

Sportskagen…

Rygterne vil sige, at det koster spidsen af en jetjager at besøge La Glace. Personligt ved jeg ikke, hvad sådan en koster, men jeg er med på, at det er dyrt – et stykke Sportskage koster 57 kr., og kaffen vist omkring det samme, så 2 stykker kage og 2 kopper kaffe løber let over 200 kr., men hånden på hjertet – det er en historisk tidslomme, og kagen er så velpisket, som noget kan være! For mig er det okay, at prisen ligger lidt højt. I øvrigt stammer Sportskagen fra et teaterstykker kaldet “Sportsmænd” fra 1891, som vist nok blev bortcensureret fra det Kongelige Teater, men dog fik stor succes på Folketeateret. Opskriften forbliver, som den var for langt over 100 år siden. 

Du bør nøjes med ét stykke…

Så hvis du en smuk søndag eftermiddag sidder med trang til kage og føler, at din lokale bager godt kan gøre det lidt bedre, så synes jeg, du skal overveje La Glace 

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Jakob

    27.000 kr. Det er prisen for spidsen af en jetjager. Vh Jakob

  2. Peter

    Kaffen plejer at være ad libitum af den meget åbenlyse årsag, at du ikke besøger la glace fordi du vil kagen så hurtigst som muligt til livs og videre. Nyd kagen, nyd nogle kopper kaffe og tag dig tid til din veninde/mormor/date som foreslået. Så er kaffen pludselig ikke så dyr når man har snakket i 2½ time over 4 kopper kaffe og 1 stykke kage.

    • Hej Peter – “Plejer” var vist død da vi var der – ingen fri kaffe – forstå mig ret – jeg elsker La Glace – men lige meget hvad, så er 50 kr. for en kop kaffe fra kolben ikke billigt, ej heller om du sad der i 8 timer :-) Men nu er jeg slet ikke ude efter prisen – om den kostede 100 kr. pr. kop ville jeg besøge La Glace netop fordi jeg føler det er en rejse tilbage i tiden…

Smid en kommentar