Slut med “Hvidjanuar”: Vindervin fra New York – Wölffer Estate
Efter jeg var i USA i foråret hvor jeg besøgte New York er det som om, at vin fra USA er begyndt at smage bedre – Du kender det sikkert godt ikke? Når du selv har besøgt et land og drukket noget lokal så er det som om, at det pludselig bare virker mere autentisk og indbydende! Sådan har jeg haft det med rigtig mange af de amerikanske dråber her på det sidste – Wölffer Estate er ingen undtagelse!
Nu er det så tilfældigvis sådan, at jeg har drukket en del rosé i denne sommer og selv om vi vel er halvvejs igennem den og der forsat kan og skal drikkes rigeligt med rosé, så har jeg kigget lidt på topvinene fra Wölffer Estate. Hvis du lige skal up to speed med Wölffer Estate så drop forbi nedenstående indlæg, hvor jeg lavede lidt “Food on Film” omkring rosé og “Billions” – altså HBO’s serie du sikkert kender om Chuck og Axelrod – insider trading og forsøg på at skabe noget retfærdighed.
Opkaldt efter galopheste
Der er en grund til at indlægget hedder “Vindervin” – det er nemlig sådan, at deres topvine – og nu skal du ikke falde ned af stolen for vi snakker ikke flere tusindkroners vine her – nej de er faktisk tilforladelige! Nå, deres topvine er opkaldt efter legendariske galopheste fordi Wölffer Estate også fungerer som et stutteri og for at bevare historien og drage en parallel til vinen så har de valgt at udødeliggøre nogle af topperne!
Den hvide hest Caya – Carbernet Franc 2015
Som Miles i Sidewyas siger: “Well, I’ve come to never expect greatness from a Cab Franc, and this one’s no exception” da han besøger den vingård hvor Jack forelsker sig ved første øjekast. Dette er dog en stor exception! Caya er en vin i den “kølige afdeling” – du skal ikke tro at den er kold som sådan, det er stilen der er kølig – det skyldes området. Duft af solbær juice og finsk lakrids er vist bedste betegnelse! Den koster 249 kr. eller 229 kr. hvis du tager 6 stk. absolut værdig til disse aftener hvor den står på grill eller når vi rammer vinteren. Du finder vinen her.
“Dealing with Destiny” Fatalis Fatum
Fatalis Fatum kan oversættes til ”den endelige beslutning” hvis man tolker lidt på sproget – det er i hvert fald hensigten. Den hentyder til de fire forskellige druesorter vinen er blandet af – nemlig Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon samt Petit Verdot. Resultatet er en smuk og intens vin med et imponerende lagringspotentiale og kunne i en blindsmagning sagtens hamle op med en flot Bordeaux. Hvis du er til vin med duft af peberfrugt, blyant og cedertræ så vil du med garanti synes om denne. Jeg ville drikke den til en stor fed T-Bone steak direkte fra grillen! Prisen er 275 kr. eller 249 kr. hvis du napper en kasse med 6 stk. Du finder vinen her.
“Bedst i Test” Sommervin på Gastromand – Finca Wölffer Brau 2011
Okay – indrømmet – det bliver lidt “ananas i egen juice” det her, men Finca Wölffer Brau vandt faktisk prisen for “Bedst i Test” i vores sidste “Vin Uden Pis”. Jeg vælger at citere vores “Vinhjerne” Anders Halskov, som virkelig har styr på pisset!
“Tung og dyrisk næse med sort frugt, trætjære og likør. Munden er tætvævet og pakket med dyb smag, ru tanniner og asfaltkrydret finale. Som at blive lagt i vinøs japansk bondage og vi er vilde med det”.
Finca er lavet på 100 % Petit Verdot som ikke ses så tit – men nogle områder i verden har klimaet og modet til at kaste sig ud i det. Prisen er 299 kr. eller 275 kr. hvis du tager 6 stk. Du finder vinen her.
“Hell No Merlot!” Christians Cuvée Merlot 2012
“If anyone orders Merlot I am fucking leaving!” Jeg elsker at lave paralleller til Sideways og navnlig denne som er ret kendt. Miles hader tilsyneladende Merlot – årsagen er svær at gennemskue – mit bedste bud er, at det minder ham om sin ekskone – du må selv bedømme:
Mega fed scene! Nå – håber du drikker Merlot for her har vi nemlig galophesten over dem alle! Jeg gætter på at “Christian” har været ret særlig for det er vinen her nemlig. Vinstokker fra 1990 som er de ældste på gården – enormt lagringspotentiale og det er en stor vin – bogstaveligt talt – utrolig fylde og faktisk så intens, at du ikke kan drikke mere end et par glas – så del den med 4 venner ellers kan det godt blive for meget.
Dette er én af de vine som bare bliver ved og ved og ved – lag på lag af duft og en kæmpe smagspalette. Uden at fornærme nogen og navnlig franskemændene så minder dette om stor Pomerol. Det er som Charles Smith ville sige: “Velvet Devil Juice” det her!
Smid en kommentar