2 kommentarer
Stik os en kommentar
Svampemayo
Lækker og cremet svampemayo med masser af umami
Svampe har stor umami smag. Som gør at den passer til en masse rette. Og denne her svampemayo, er stærk vanedannende.
Jeg bruger denne mayo til feks. burger, dyppelse til pomfritter eller bare som dip til grønsager.
Jeg har valgt at bruge friske champignoner. Da jeg synes tørret svampe, kan være seje at tygge i. Selv om de har lagt i blød.
Tip: Det kan være en fordel, at lave svampemayoen dage før. For at trække smag ud i mayonnaisen
Ingredienser
- 1 Mellemstort Løg
- 300 Gram Champignoner
- 3 Gram Tørret timian
- 2 Stk Fed hvidløg
- 10 Gram Lysrørsukker
- 1 Spsk Hvidvins eddike
- 1 Stk Æg
- 2 Dl Raps olie
- 2 Gram Salt
Sådan gør du
- Løg pilles og hakkes i fine tern. Derefter kommes de på en mellem varm pande hvor der er tilsat lidt olie eller smør. Kom løgene på, sammen med sukkeret. Løgene steges i ca. 10 min. På mellem varme, til de er gylden (karamelliseret).Svampene, hvidløg rengøres og hakkes i mindre stykker. Skyld timianen. Derefter kommes det hele på en mellem varm pande i ca. 15 min. til væsken er fordampet. (lad svampene og løgene køle af)Kom æg, hvidvin eddike, salt, sennepspulver og olie i en liter måler (hvor der er plads til stavblenderen). Brug en stavblender til at få mixet det hele sammen. Vigtigt, husk at starte fra bunden og kør op stille og roligt for at undgå at mayonnaisen skiller. Hak svampene og løgene i en mini hakker. Vend det nu sammen med mayonnaisen og smag til med salt og peber.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
-
Det ser godt ud.
Du skriver om sennepspulver i fremgangsmåde, men det er ikke nævnt i ingredienserne.
Hvor meget sennepspulver bruger du?
Kommentarer