Gastromand goes Tapas I: Crostini med gedeost og løgconfit
Yes we know, der har været lidt stille på bloggen de sidste par dage, men nu er der igen fuld damp under kedlerne!
Årets sommerferie har bl.a. bragt undertegnede til Madrid og Firenze, så forvent minimum 2 Gastromand cityguides (jeg har desuden hørt en måge skrige om at Eksilsønderjyden vil berige os med et af sine sjældne indlæg – det har vist noget med en solskinsø at gøre:-).
Nu sidder jeg så tilbage i Danevangs sommerland og drømmer mig tilbage til Madrids 35 grader, overflødigshorn af tapas- og vinbarer og helt specifikt smeltet gedeost med løgconfit… Mmmmmm!
Well, vi ved jo alle, at der kun er een måde at “kurere” den slags dadrømmeri på – jeg må en tur i køkkenet.
>>>Indsæt selv 15-20 minutters afsted-til-det-lokale-mejeri-efter-gedeost-pause<<<
Ingredienser
Løgconfit
- 4-5 løg - gerne forskellige slags
- Ca. 2 spsk. honning sirup, brun farin eller hvad du lige har ved hånden
- Ca. 1 spsk. mørk balsamico - anden eddike kan bruges
- 1-2 spsk. soya - lidt salt kan naturligvis erstatte soyaen
- En knivspids cayennepeber
- 2-3 dl kyllingefond
- Olie
Crostini
- 4 skiver brød efter eget valg
- 4 skiver god gedeost
- En mindre portion løgconfit
- Olivenolie
- Havsalt
Sådan gør du
Løgconfit
- Skær løgene i halve ringe
- Sauter løgene i lidt olie på ca. halv varme til de er gennemsigtige
- Tilsæt honning, soya og balsamico og lad løgene glacere i en 5 minutters tid
- Tilsæt kyllingefond og skru ned på 1/4 varme
- Lad løgene simre min. 1 time!
- Nu skulle løgene gerne være klistrede, sur/søde og let glasagtige
- Lad gerne løgene stå på panden på laveste varme til du skal bruge dem
Crostini
- Tænd ovnen på ca. 200 grader
- Smid de 4 skiver brød på en bageplade
- Læg 1 skive gedeost (ca. 1 cm. tyk) på hvert brød
- Dryp med lidt olivenolie og drys med lidt havsalt
- Bag i ovnen i ca. 5 min. eller til osten er ledt smeltet
- Tag ud
- Køl af i 2-3 min.
- Placer en passende mængde af den lækre løgconfit på hvert brød
Noter
I Madrid fik i iøvrigt både serveret ovenstående som pintcho og tosta. Og gedeosten kan godt erstattes af en god brie – smagseksplosionen bliver bare lidt mindre.
Velbekomme!
Hvilken tapas er din favorit?!
Stik os en kommentar-
Hej
Kan løgconfit opvarmes lidt, hvis man evt laver den dagen før, den skal bruges?-
Sagtens!
-
-
Den lækreste snack til tapas bordet eller bare som “starter” med et godt glas vin til . Virkelig god opskrift -
Nu er jeg ikke lige så meget til gedeost (læs: kan ikke li’) – hvilken ost kan jeg bruge i stedet for? :-)
-
Hvordan laves en god løgconfit??
Comments