Real Fast Food: The Pepper Jalapenos Burger
Jeg har vist advaret om denne opskrift adskillige gange, så nu er det på tide, at det bliver skudt afsted. Jeg har muligvis ævlet om denne oplevelse før, så det er muligt at der er lidt gentagelse, men det må du altså leve med…
Jeg er på vej hjem fra Bangalore, Indien hvor jeg har besøgt vores IT-afdeling (nej ikke Gastromands…). I flyet på tilbagevejen sidder jeg ved siden af en ærke amerikaner fra Texas, som tilsyneladende synes min imitation af Bill Clinton er vældig morsom (det er den i øvrigt også;-), så vi falder i snak. Jeg spørger ham på et tidspunkt om hans favoritburger (naturligvis), da jeg tænker han må have en holdning til den slags – og det han har! The peberjack jalapenos burger, som de laver på en lokal grillbar i hans hjemby, svarer han. På den 9,5 timers lange flyvetur hvor maden primært består af tør kylling eller vegetar får jeg de sygeste abstinenser og fantaserer om hvordan jeg skal lave og smovse denne burger, når jeg kommer hjem.
I sidste weekend oprandt dagen så endelig, og det blev seriøst godt! en sikker TOP 3 placering over de bedste hjemmelavede burgere jeg har fremstillet (og det er ikke så få) – vi taler tilfredshedsgaranti her!
Ingredienser
Bøfferne
- 500 gram af det bedste hakkede oksekød du kan finde
- ½ tsk cayenne peber
- ½ tsk salt
- ½ tsk peber
- ½ tsk chili i flager
- ½ dl fint hakket rødløg
- 1 spsk engelsk sauce
- 1 spsk fish sauce
- Olie til stegning
Rødløg/chili
- 2 store rødløg
- 3 spsk jalapenos
- 2 tsk chili i flager
- Olie til stegning
Burgerboller
Tilbehør
- Yellow sennep
- Heinz - Ja du læste rigtigt
- Hellmans Mayo eller din egen hjemmerørte med chili
- Tortilla chips
- Et par skiver gouda chiliost
- Iceberg
- Se link på siden
Sådan gør du
Bøfferne
- Rør det hele grundig sammen og stil det på køl i 30 min.
- Varm en stor pande op med en god sjat olie og form dem perfekt runde, snyd gerne med en anretter ring.
- Når du vender dem smider du osten på og lader dem stege færdige.
Rødløg/chili
- Skær løgene i skriver og varm en pande op med olie.
- Smid hele molevitten på og steg det i 3-4 minutter, til løgene er faldet sammen og har taget lidt farve.
Burgerboller
- Se link på siden.
Tilbehøret blev naturligvis pommes frites, hvor der var en lille battle imellem min faste OBH frituregryde og Tefals Actifry, som du senere kan læse en lille test af. Jeg siger ikke hvor nedenstående pommes frites kommer fra – her må du selv gætte eller vente til weekenden.
For at se burgerbollerne klik her
Så er det vel bare tilbage at sige tak til min amerikanske rejsekammerat for at give en dansk madblogger inspiration til denne burger. Den blev justeret en del. Jeg kunne ikke opstøve Pepper jack cheese – hvis du ved, hvor jeg kan skaffe det, hører jeg gerne om det.
Velbekomme!
Stik os en kommentar-
Thank you for sharing this. It looks delicious. If you dined at Wendys before then, take a Wendys survey to win some offers for your next visit.
-
Super star burgere, jeg har brugt denne opskrift rigtig mange gange, den er genial.
De sidste to gange har vi sous vide bøfferne i nogle timer og så op på grillen med dem 👌.
Mvh Randi -
Lige et heads up.
Netto har haft pepperjack som spot.
Jeg så det ved et tilfælde i går.
Købte et par pakker og glæder mig til at se hvordan den er.-
DET ER SÅ VIGTIGT MIKKEL! Har godt set det – Føtex og endda Fakta har også haft det! Jeg nappede også en pakke og spiste den alene – lidt i smug – skammede mig ikke :-)
-
-
Jeg lavede denne her til aften. Virkelig god. Lavede 3 bøffer, spiste den ene og smed de to andre i fryseren til på søndag hvor jeg får en kammerat på besøg…og så skal der spise burger igen. :-)Desværre måtte jeg gå på kompromis og bruge supermarked-burgerboller fordi jeg ikke lige havde tid til at bruge 6 timer på at lave mine egne på en hverdagsaften (hey, man må handle når lysten er der alligevel). På søndag må jeg desværre også gøre det samme…men næste gang bliver om 2 uger og så jeg nok teste jeres Brioche Burger Boller. ;-)
-
Hey Søren – tak for rosen da – fedt! Jeg har faktisk ikke prøvet at fryse dem, men mon ikke det bliver nogenlunde, hvis de bare tøer langsomt op? Mht. til købeboller, så er du tilgivet – nu skal det helst ikke ud, men det kommer vi faktisk også til at gøre – nogle gange har man bare ikke lige tiden til det – og det er sgu helt okay! Se lige denne – har bliver vi taget på fast gerning :-)
http://www.migogminmad.dk/opskrift/klassisk-burger-med-salat-og-bacon/?sb=undefined
-
Hah, den havde jeg allerede set og blevet inspireret af…men i mangel af kiks knuste jeg bare nogle tortillachips (med chili) og kom dem i kødet også. Det blev episk. :-D
…og jeg tror sg* jeg spiser de frosne bøffer en dag jeg er alene, så jeg har købt friskt oksekød til burgerne i morgen i stedet.
…jeg kan jo ikke byde mine venner på mindre end det bedste, vel? ;-)Keep up the good work. :-)
-
Fedt Søren og god ide med tortillachips! Og nej som Kim Larsen sagde – det bedste til mine venner! :-) Tak for rosen!
-
-
-
Opskriften er helt klart godkendt herfra! Har aldrig prøvet at putte fish sauce eller engelsk sauce i fars, men det gav virkelig burgeren en ekstra lækkerhed. Jeg er lidt i tvivl om jeg synes burgeren blev for stærk og at det tog lidt af smagsoplevelsen, men det er vel ikke en chili burger for ingenting ;)-
Hej Michael – tak for det da – det er bestemt også en af dem, som vi får aller flest roser fra – sjovt en lille tur fra Indien og en samtale med en Amerikaner kan skabe inspiration til en lækker burger! Og ja, det er knald på chilien – jeg er ret godt til stærk mad, så for mig er det lige i skabet! :-)
-
-
Vi har fået den seks-syv gange på et par måneder, og elsker det spark chilien giver. Den tager virkelig ladegreb. Fish- og engelsk sauce har jeg ellers aldrig brugt til noget (fish sauce lugter ikke så indbydende), men det pifter kødet helt vildt op, virkelig lækkert, og når man så lige smider et par Tortila Chips på, får man også noget sprødt og crunchy med i handlen. Jeg bøjer mig i støvet for opskriften.-
Tak Allan, det varmer sgu her den 1. december i vores kolde tid. Men ja helt enig da, det er en fed burger, faktisk blevet vores favorit lige pt. og det selv om, at Århusianeren, Webmasteren og jeg selv faktisk lavede en pulled-duck-jule-burger i fredags, den kommer i øvrigt snart – stay tuned!
-
-
Præcis,ingen grønt det er noget der spises efter vi er gået i seng.Kød ost bacon og måske en lille snert af en saltet agurk og røget chipotle relish :-))))
-
Kokken har talt – enough said :-)
-
-
Den ser fantastisk lækker ud. En skam alt har lukket her kl 2 om natten, men måske burger til morgenmad;)
-
Det er præcis den slags kommentarer, som gør at vi elsker at lave det vi gør her på Gastromand! Burger til morgenmad er jo bare et koncept som venter på at blive til en realitet! På Gastromand hilser vi det velkommen, derfor har jeg aftalt med Webmasteren at vi i weekenden lige mødes til lidt morgenmad, som bliver vores breakfast burger, som du kan se i vores kommende kogebog! :-)
-
Jeg stemmer på at morgenmads burger bliver det nye sorte;). Godt brød, masser af kød og lidt grønt, så kan det da ikke blive bedre;). (Og måske jeg ville begynde at spise morgenmad)
-
Ingen grønt i Maja-Louise :-) Vent til du ser kogebogen – det er den fedeste opskrift! Den er lavet ud fra english-breakfast konceptet… som the fuld english breakfast!
-
-
-
Godkendt med 5 ud af 5 stjerner. Smager lækkert, og man får varmen af chilien. :-)
-
Tak for rosen Allan! Jeg forsøgte mig med nogle “birds eye-chili” sidste gang – hold nu kæft de er stærke :-)
-
-
French’s kan blandt andet fås i SuperBest.
-
Hvor kan man købe French´s classic yellow?
-
Lyder lækkert. Kan man erstatte engelsk sauce med worcestersauce?
-
“Engelsk sauce” er det samme som “Worcestershire sauce” ;-)
Måske tænker du på “HP Sauce”, men det er ikke det samme som “engelsk sauce”, selvom det er opfundet i England.
-
Well, det kan måske diskuteres, men i de allerfleste tilfælde gælder, at hvis der står “engelsk sovs/sauce” i en opskrift, så menes der Worcestershire Sauce. Altså den “tynde” type sauce fra Lea & Perrin, Heinz eller Beauvais, og ikke den tyktflydende HP Sauce (som også kommer fra Heinz).
-
Lige præcis Lars godt svar – men man kan faktisk både få en hvor der står “Engelsk Sauce” og “Worcestershire sauce” – så hvis det er det du mener så er svaret ja, og ellers tror jeg skam også godt lige HP Sauce kunne smide i :-) Som Peter Falktoft siger – “Fyr den af!”
-
-
-
Fåk, nu blev jeg også sulten… Og klokken er kun 8.
-
Den ser jo vanvittig god ud også burgerbollerne. Dem kan jeg til gengæld ikke finde dit omtalte link til (måske fordi jeg læser din side via iPad)
-
Hej Jane – jamen tak for rosen da, det var virkelig også godt – det skyldes simpelthen, at jeg havde glemt at sætte den ind :-) Den er her og også længere oppe ved billedet af bollerne: http://gastromand.dk/hjemmelavet-burger-burgerboller-bof/
-
-
Hvor var den super god. Jeg blandede friske jalapeno i rødløgene:) og den sure sennep passer perfekt til… Ny yngligsburger:)
-
Præcis Thossen – det manglede jeg faktisk lidt på dagen, det havde lidt givet det sidste chili-kick og tak for rosen med sennepen, jeg kunne godt frygte nogle ville synes, at vi skulle lave skidtet selv, hvilket vi bl.a. også har gjort i vores kommende kogebog, men lige her, så var det altså denne american-style-mustard som fik lov at komme på banen!
-
-
Hvor ser den vild ud!! Den skal helt sikkert på madplanen i næste uge.. Mmm… Jeg er nemlig kun blevet mere glad for stærk mad efter jeg er blevet gravid og jeg er sikker på at de hjemmesyltede jalapeños er perfekte til denne her :)
-
Hej Elise – godt at se, at de gravide kvinder også har tid til at være på Gastromand.dk :-) God fornøjelse!
-
Comments