Gastromand.dk | 24. April 2018

Scroll to top

Top

21 kommentarer

Somebody call the doctor: The Double Bypass Burger

Somebody call the doctor: The Double Bypass Burger
Familiefaren

Gennem de sidste mange uger har jeg pløjet samtlige afsnit af “Man Vs. Food” igennem hvor Adam Richman frådende spiser sig igennem det bedste staterne har at byde på. Det har inspireret mig til at lave et forsøg med The Double Bypass Burger… Normalt ville der være en disclaimer om Don’t try this a home! Men den vender vi altså lige om: Do try this at home!

Klar til at lave Grilled Cheese...

Klar til at lave Grilled Cheese…

Det er nemlig sådan, at du bør besøge din læge inden, for lige at høre om dit kolsterol, hjerte og helbred kan klare denne burger. Burgeren stammer fra den legendariske The Vortex Grill i Atlanta naturligvis i USA, som har eksisteret siden 1992. Selv opfindelse er i sig selv en gåde eller i hvert for mig ukendt, så hvis du kender til den egentlige historie, så byder du bare ind. Jeg må advare dig – medmindre du altså er rigtig Gastromand – det er fucking hardcore det her, og en tur på sofaen med en god film bagefter er nødvendigt. Så hvis du og gutterne kaster dig ud i denne challenge – for det er det faktisk – så synes jeg, at du efter at have konsulteret læge skal bede chefen om en fridag dagen efter! Brace Yourself!

4.5 from 2 reviews
The Double Bypass Burger
Forfatter: 
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 1
 
Ingredienser
  • 4 store stykker hvid toast brød
  • 300 gram hakket oksekød af bedste kvalitet med 10 % fedt
  • Salt/Peber
  • 6 stykker bacon
  • 10 stykker ost - gerne noget fed gouda i skiver/cheddar
  • 3 store æg
  • SMØR! Noget der ligner 100 gram
Tilberedning
  1. Start med at varme ca. 1 spsk smør op på en pande og læg dit toastbrød på.
  2. Læg så 2 skiver ost på hvert stykke og læg det andet stykke toastbrød på.
  3. Steg det langsomt til det er sprødt på begge sider.
  4. Imens sætter du dit bacon til at stege og former bøffen.
  5. Mas det godt enten med hånden eller en stor ske undervejs for at få det så fladt som muligt.
  6. Giv dit kød noget salt og peber og form det til en god stor bøf, den må godt trække lidt.
  7. Læg dit bacon til side og steg bøffen i det overskydende fedt.
  8. Når bøffen er halvvejs vender du den og smider 3 stykker ost på.
  9. Nu skulle dine toast gerne være færdige - altså sprød udenpå og smeltet ost indeni.
  10. Find en tallerken og læg toasten ud på.
  11. Slå et æg ud i baconfedtet og steg det. Vend det og smid det første stykke ost på. Når det er smeltet og ægget er næsten færdig - det tager ca. 45 sekunder på hver side - det skal smile, så sætter du det til side.
  12. Fortsæt så med næste æg og ost og læg dem ovenpå det færdige.
  13. Nu burde bøffen være klar.
  14. Læg den på toasten og læg æg/ost ovenpå og slut af med den sidste toast!
  15. YES!

 

Hvis du tilfældigvis har en ægte "Grill-bars-ejer" rist så brug den!

Hvis du tilfældigvis har en ægte “Grill-bars-ejer” rist så brug den!

Nå ja, den gang jeg købte hvidevarer forelskede jeg mig en denne her støbejerns-rist. Egentlig ville jeg have haft en ekstra kogeplade, som Die Dietrich faktisk laver, hvor det er samme princip, altså en 15×30 cm. kogeplade med grill-rist i toppen, desværre var der ikke plads. Men i stedet fik jeg muligheden for denne “grill-bars-ejer-rist”, som Witt var så flinke at sende i mine retning. Du lægger ovenpå induktionen som er testet første gang til denne burger. Det virker virkelig godt og varmefordelingen er helt ensartet – men det er også støbejern. Men nok om det, en burger som denne må man bestemt gerne lave på sådan en rist!

Lidt kvalitets Limousine hakket kvæg...

Lidt kvalitets Limousine hakket kvæg…

250 gram bøffer... De svinder jo lidt...

250 gram bøffer… De svinder jo lidt…

Så kommer vi til The Grilled Cheese, som jo faktisk er et måltid i sig selv. Jeg vil meget gerne indrømme, at selv om, at jeg faktisk forsøger at spise fornuftigt, så er hvid brød stegt i smør med ost sgu da livet gave! Hold nu kæft det smager godt. Jeg elsker simpelthen toast eller “grilled cheese” som amerikanerne kalder det her. Faktisk bliver vi sgu nødt til at lave en eller anden opskrift med “Den Ultimative Toast” senere, men den tid den glæde.

Almost done...

Almost done…

Vores Grilled Cheese er klar...

Vores Grilled Cheese er klar…

 

 

Så skal laves stegte æg med ost i baconfedt! Ja, nemlig – i baconfedt – hvis du ikke kan mærke mit iver og begejstring for dette indlæg, så bliver du altså nødt til at lave burgeren selv! Jeg lover dig, det er verdensklasse. Nå, men æggene skal jo steges i fedt og herefter ost ovenpå, for mig var det faktisk lidt af en overvindelse, at blive ved, for det er sgu næsten for meget – men hey, man må altså godt en gang imellem!

Det er fandme som at være på grill-bar eller amerikansk dinner!

Det er fandme som at være på grill-bar eller amerikansk dinner!

Ost/spejlæg/ost/spejlæg/ost/spejlæg...

Ost/spejlæg/ost/spejlæg/ost/spejlæg…

Og så er vores Double Bypass Burger klar!

Og så er vores Double Bypass Burger klar!

Det bedste ved den her burger er faktisk, at den er lidt morgenmads-agtigt, men så alligevel en hamburger? Så lidt af det hele, faktisk kunne det måske være noget brunch-agtigt eller evt. noget du får meget sent om natten efter en god og solid bytur!

 

Kommentarer

  1. Jens

    Nu kan vi kende “Gastromand” igen :-)

    • Tak Jens – står den på menuen i weekenden? :-)

  2. Fynboen

    mmmmmmhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh……

    • Fik du den lavet? Det er LIGE dig! :-)

      • Fynboen

        Not yet, men den ligger da lige til højrebenet.

        • Nemlig – navnlig hvis der er tømmermænd :-)

  3. Rasmus

    Nu kender vi jer igen – forbandet lækkert ! Har nu set alle man vs food afsnittene – og er startet på ny igen. Start en ny “pulled pork” revolution og få indført nogle af retterne på jeres side – specielt brisket/pastrami burgeren . Når det så er sagt – lad os høre mere om pladen du brugt til bøffen og har du overvejet sådan et fint låg, som kan bruges hen over bøffen, når osten skal dampes blød (sammen med lidt vand) (også et trick de bruger i man vs food )

    • Hey Rasmus – ja, det er sgu fedt – jeg mangler dog et godt sted at gense sæson 2 online – men det finder jeg nok – Travelchannels hjemmeside har dem vist. Men jo det skal vi bestemt! Jamen pladen er i støbejern og induktion, den vejer intet mindre end 11 kg – så den er helt fast og “skrider” ikke rundt på kogepladen. Den fungerer glimrende! Jeg skal se om jeg kan finde et link til den og ja helt sikkert! Det er fandme lækkert, nå de lige damper osten af på burgeren! Hvad er din favorit Burger fra Man Vs Food?

      • Rasmus

        Tak for svar ! Har fundet stegepanden på witt’s hjemmeside . Viaplay har de fleste afsnit og kan se, at nye afsnit er blevet lavet “man finds food” , som havde premiere i april i år. Værten i ny og forbedret udgave(læs slank og ikke døden nær). Pastrami er helt klart en af de burgere , som har fundet min opmærksomhed. Tyndskåret kød, dejlig rød farve efter nitrit salt og i en enkelt burger med surt .. Ellers bliver der lavet meget godt fast food , men også slow food – diverse kødudskæringer som er stegt over træ i både 12 og 24 timer … Som giver et fantastisk resultat .

        • Hej Rasmus – fedt du fandt den – vil du smide et link? Jeg kan sgu ikke helt finde den :-) Fedt Viaplay har dem – jeg elsker og se det! Og ja, var der ikke noget med, at hans ca. 2 års filmning af Man Vs. Food gav ham nogle helbredsmæssige og vist ret alvorlige udfordringer? Fedt med sidste Burger! Så også en med nogle slowroastet pork i fond med ost og bløde løg som sliders! Adam skulle så spise 11 af dem på 30 min – han var fandme tæt på!

    • Hej

      Blot en lille indskudt bemærkning, så kan støbejernsgrillfadet købes hos bla. Skousen og Elgiganten.

      Mvh. Mikkel, Witt A/S

  4. Jens

    “man vs food” er nok liige lidt “over the top”

    Men ellers find afsnittene på YouTube.

    • Hehe – det lader til han blev veganer i 3 måneder efter en af sæsonerne, så lidt skade tog han da :-)

  5. Jacob Handberg

    Fantastisk! Når man læser kan man nærmest mærke hvordan ens kranspulsåre indsnævres og de stikkende smerter langs den ene arm spreder sig.

    • Ja Jacob, det er hardcore shit – jeg var faktisk lettere mærket dagen efter :-)

  6. Martin

    Har aldrig hørt om ‘The Vortex Grill’.

    Men i burde kigge lidt nærmere på Heart Attack Grill – http://www.heartattackgrill.com

    Skriv ‘Heart Attack Grill’ i Google (billeder) eller på Youtube – og lad jer inspirere. Velbekomme

    • Jeps – den er også ret syg – Vortex mener de fandt på Double Bypass – hvorefter Heartattack-Grill så har lavet “Quadruple Bypass” osv. Hvis du kender Furious Pete, så er det faktisk meget sjovt at se ham æde den på få minutter :-)

  7. Mads

    Hej ! Ser lækkert ud !! :)

    Er der nogen der mangler sådan en grill plade så har jeg fået sådan en men har desværre ikke kogeplade der passer til. Jeg slipper den for 1400kr. Så der andre der kan få glæde af den. Håber det ok jeg lige smider dette opslag.

    Smid evt lige en sms 60226288.

    • Mja…. jeg magter i hvert fald ikke begynde at skælde ud over det Mads :-) – men jo hvorfor ikke? Reelt er det jo ikke en slags side, men hvis nogen kan få glæde af den, så fyr den af – den koster 2300 fra ny så prisen er sådan set rimelig nok – er det en Witt?

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: