Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 14. juli 2024

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

VIN UDEN PIS: Blandede vinterbolsjer

VIN UDEN PIS: Blandede vinterbolsjer
Vinhjernen

Så er det tid til endnu en omgang blandede bolsjer, kategorien hvor vi ikke stiller andre krav til forhandlerne end at det er vin, de sender ind. Ellers har de helt frit slag. Skal det være vildt og vanvittigt eller trygt og godt?

Denne gang samler de indkomne vine sig i tre kategorier; Rhône, Veneto og Bordeaux. Desværre var der propfejl på en af de to bdx’er men hey…..det sker jo.

Alle vine er bestemt efterårsegnede og flere endog med julepotentiale, hohoho.

De tre veneto-vine er fra samme hus, men ret forskellige og så er der hele to tidligere prisvindere med i testen også.

Blandede vinterbolsjer

Villa Gres CdR 2020

Pris: 74,- v. 6 (normalpris 95,-)

Forhandler: Jysk Vin

Næse af charmerende tutti frutti frugt med duft af brombær og ribs. Saftig mund med god fylde, let sødme og blidt tanninbid i gummeværket. Villa de Gres er efterhånden en gammel kending her på kanalen og der er stadig masser af vin for pengene.


Michel Achkarren Spätburgunder 2018

Pris: 119,- v. 6 (normalpris 139,-)

Forhandler: Jysk Vin

Let reduktiv næse eller også er det vulkanjorden fra Kaiserstuhl i Baden, man kan fornemme.  Til gengæld har vinen en supersaftig og læskende mund med fin frugt og harmonisk syre. Ganske let i udtrykket, men det har også sin charme. Drik til mormorkylling.


Pegrandi Amarone della Valpolicella 2015

Pris: 369,-

Forhandler: Sprit&Co

Fuldmoden, lidt uren næse med sort frugt. Tæt mund med lidt voldsom sødme og bløde, fine tanniner. Ok amarone i den ret søde stil, men lige lidt for dyr.


Paverno Amarone della Valpolicella 2015

Pris: 299,-

Forhandler: Sprit&Co

Knibsk og lidt reduktiv næse med lidt sveske. Harmonisk mund med charmerende ru tanniner og forfriskende letbittert bid til sidst. Ret drikkevenlig og fint moden nu.


Pegrandi Valpolicella Ripasso 2017

Pris: 179,-

Forhandler: Sprit&Co

Fadkrydret næse med blommeduft og lidt volatil kant. Saftig og let mund i rustik stil. Det hele er charmerende og godt. Oplagt julevin, til dig, der synes amarone bliver for voldsom, men kan godt kan lide vintypen.


Domaine La Boussïere Vacqueyras 2018 [BEDST I TEST]

Pris: 179,-

Forhandler: Jysk Vin

Herlig Rhône-næse med Kongen af Danmark, garrique og røde bær. Mundvandfremkaldende og læskende vin med tæt frugt og afrundede tanniner. Og punch! Virkeligt god vin til al den tætte efterårsmad. Og til jul. Og påskelam. Helårscharmør!


Castello di Farnetella Chianti Colli Senesi Riserva 2018 [BEDST TIL PRISEN]

Pris: 119,- (normalpris 199,-)

Forhandler: Kjær&Sommerfeldt

Måske tror du, du kender chianti, men du kender nok mest chianti classico, som er et andet og bedre distrikt. Men her er det altså ”kun” chianti. Der er næse af blommer, surkirsebær og rustent jern.  Dejlig og tæt mund med fin harmoni mellem frugt, tanniner og syre. Saftig og god vin til en nydelig tilbudspris.


Chateau Les Moutins Bordeaux 2019

Pris: 69,- (normalpris 99,-)

Forhandler: Kjær&Sommerfeldt

Solbærnæse med lidt stilkede noter og et pift af grøn peber. Rank, stram mund med umodne tanniner men med et loyalt bordeaux ’sk udtryk. Lille, men ganske acceptabel vin til prisen.


Stik os en kommentar

Smid en kommentar