Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 31. marts 2023

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

#tuesdayGT IX: Vodka & Middelhavs Tonic – og Gin!

#tuesdayGT IX: Vodka & Middelhavs Tonic – og Gin!
Sjønne

I dag lægger jeg ud med en vodka & tonic. Det er noget jeg kun for nylig har fået øjnene op for, og er efter min mening den bedste måde at nyde premium vodka på. Og bare rolig – jeg har ikke glemt ginen!

Det er vigtigt at bruge en vodka i god kvalitet, men ligeså vigtigt er det at bruge en tonic der kan matche. Med vodka er aromaerne meget mildere, så det er lidt synd at bruge en meget kraftig tonic.

 

meditonic

 

Fever-tree laver en af mine yndlingstonic til G&T, nemlig deres Premium Indian Tonic Water. De laver også en mildere og knap så citrusagtig tonicvand, deres Mediterranean Tonic Water – netop til vodka. Tonic’en har et let floralt udtryk som er et super match til de få smagselementer man kan få fra de fleste vodkaer.

 

vodkatonic3

Forkæl din tonic med en god premium vodka. Her har jeg valgt en lækker sag fra Cognac producenten Ferrand. De laver vodka og gin under navnet Citadelle. Vodkaen hedder 6C og navnet dækker over 6 x destilation hvor den sidste omgang foregår på en Charentias pot still med nogle hemmelige ingredienser. Og de må være virkelig hemmelige, for de gør ikke det store indtryk i smagen. Tilgengæld er vodkaen blød, rund og olieret, med en diskret smag der giver indtryk af let malt og noget let krydret/varmt ala nelliker. Men det er meget delikate og milde smagsindtryk – og sådan skal vodka være.

vodkatonic2

Mixet med den lækre Mediterranean Tonic fra Fever-tree og garneret med en stilk timian, får man en let, velduftende og forfriskende sommerdrink. Man kan stadig fornemme vodkaens kvaliteter, med de let blomstrede og sødlige noter fra tonicen. Og nu til noget gin!

ginmare1

Gin Mare er der sikkert nogen af jer der har stødt på før. Det er en spansk gin med et smagsspektrum som man vil elske hvis man er til middelhavskøkkenets mangfoldigheder. Udover de traditionelle botanicals, benyttes der her rosmarin, basilikum, timian og oliven.

ginmare2

Normalt er den super lækker med den sødmefulde og aromatiske 1724 tonic, men også med Fever-tree tonic. Men når nu jeg havde fået fat i Fever-trees Mediterranean tonic, måtte jeg jo forsøge at kombinere med den.

ginmare4

Garnituren fik fuld spade; let grillet citronskal og strimler af bladselleri! Kraftige sager, til en kraftig gin, og med mediterranean tonic’en fik de lov til at udfolde sig.

ginmare3

Er det et perfekt G&T match? Nej, ikke helt. Men sjovt at prøve og stadig super velsmagende. Husk at dele din #tuesdayGT med os på de sociale medier – bare giv den gas!!! (vodka&tonics er også velkomne)

Hvis du har mod på flere lækre drinks, så tag et kig på min egen blog Sjønnes Barskab eller følg mig på Instagram: @sjoennemayn

 

Stik os en kommentar

Smid en kommentar

ANNONCE