Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 14. juni 2024

Scroll to top

Top

3 kommentarer

Weekendtest: Bosch Maxomixx – Stor blender til små penge

Weekendtest: Bosch Maxomixx – Stor blender til små penge

Den gadget jeg bruger mest i køkkenet er uden tvivl min stavblender og så min Thermomix og min Quooker, Qooler og insinkerator men naturligvis også min nye trykkoger, bordgrill, vaffeljern og toaster – you get the picture right?

Vi elsker gadgets på Gastromand og navnlig nye gadgets. Stavblendere er nok det vi har testet mest af, da det er det redskab, som finde i de fleste køkkener – dermed nemt at forholde sig til. For mig var det den første maskine jeg fik. Det var en Bosch som denne, dog i en lidt anden kvalitet og slet ikke så god. Siden da har vi testet en del af dem hvor Bamix og Turmix absolut er det bedste vi har haft igennem møllen, men bestemt også de dyreste. Denne ligger i en anden prisklasse så hvis du mangler ny stavblender, så slå lyttelapperne ud!

Bosch Maxomixx…

Udseende og førstehåndsindtryk

Min første tanke er, at den ligger godt i hånden. Nem at håndtere og betjene. Det er muligt, at fjerne hovedet som så kan monteres direkte på “hurtighakkeren” hvilket gør, at den er ret stabil og velegnet til brug også selv om den er fyldt. Udseende er som altid subjektiv – jeg synes den er meget fed, jeg godt lide det børste stål og det sorte look. Hastighed kan varieres i toppen hvilket er helt fint, men reelt behøver man slet ikke alle de muligheder – hurtig og langsom er rigeligt i et amatørkøkken.

Klar til at rulle…

Kvalitet og design

Børstet stål og hærdet plastik – whats not to like? Virker robust og knapper er dækket godt, så vand og mad kan næppe trænge ind i motoren. Umiddelbart virker det til at være lige efter bogen.

Testen

Efter nogle måneder kører den fuldstændig upåklageligt. Den bliver brugt dagligt primært til smoothies til de kære små, men også til supper og grøntsager. Jeg har umiddelbart svært ved at se den kan slides op. Hvis noget skulle gå galt er det naturligvis hvis motoren bliver overbelastet, men igen – det har jeg svært ved at se. Ellers er der lavet godt med humus, som jo en glimrende spise her om sommeren.

Humus…

En lidt sjov ret hvor den også klarede skærene fint var da jeg skulle lave “malt jord” som blev en blanding af frisk rugbrød, bagte hasselnødder, salt, peber og whisky. Egentlig havde jeg regnet med, at det ville blive noget rod da blandingen var fugtig, men det var intet problem.

Klar til at blende…

Lidt whisky for at få lidt maltet smag med….

Maltjord…

Den tilhørende hurtighakker fungerer som sagt virkelig godt, faktisk bedre en kongen af stavblenderen Bamix hvor du skal have klingen af for at betjene den. Her fungerer Bosch vildt godt. Årsagen er, at det er hele motoren som man fjerner og vægten derfra giver en god stabilitet.

Der er også plads til at knuse is…

Rengøring

Det er sgu tæt på, at det foregår så let som en leg – alt kan nemlig gå i opvaskemaskinen pånær håndtaget med motoren, som naturligvis ville tage skade. Men resten smider du bare i – om du vælger at gøre det med klingerne er jo op til dig, men Bosch forsikrer den forbliver skarp. Jeg må tilstå, at jeg vælger at vaske det i hånden hver anden gang.

Dommen

Bosch leverer en ganske god standard stavblender. Dens 750 watt taler til dens fordel, den er stærk og knuser alt. Det bedste er hurtighakkeren som fungerer overraskende godt. Til sidst kommer prisen så – vejl. udsalgspris på 929 kr., men allerede nu fås den til 499 kr. og det er virkelig et godt køb. Du får ikke nødvendigvis en blender for livet, men du har en de næste mange år – thats for sure. Alt i alt er det fedt at se, at Bosch laver en blender en god kvalitet til gode penge, det giver muligheder for dem, som ikke vil ud i det helt dyre mærker.

Techical Specs

12 Hastighedsindstillinger
VarioChopper
Lydssvag og vibrationssvag motor
Hurtighakker
Hakker til isterninger

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Line

    Nu kan jeg se, at du refererer til din Thermomix – har I lavet en anmeldelse af den, for synes ikke jeg kan finde den på jeres side? Overvejer nemlig seriøst at investere i sådan et dyr, men da den jo er ret dyr i indkøb, så ville det være fedt at læse en grundig anmeldelse fra jer:-)
    Tak for fed hjemmeside med altid interessante opskrifter og anmeldelser!!!

Smid en kommentar