Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 22. november 2019

Scroll to top

Top

8 kommentarer

Man vs. Food: The Machine Gun Sandwich

Man vs. Food: The Machine Gun Sandwich
Gastromand

Endnu et indlæg inspireret af Adam Richmans “hunger quest” rundt i USA. I dette afsnit besøger Adam Salt Lake City og får en fully loaded sandwich, som var så vanvittig, at jeg måtte give den et forsøg!

“Bruges Waffles & Frites” er en autentisk belgisk restaurant som ligger i Salt Lake City. The Machine Gun Sandwich er ren galskab!Hvorfor har vi aldrig tænkt på denne sammensætning? Den består faktisk kun af 4 ingredienser – krydrede pølser, pommes frites, andalouse sauce – som vi vender tilbage til og brød!

Man vs. Food: The Machine Gun Sandwich

0 fra 0 stemmer
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Køkken: Amerikansk
Antal: 2
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Sandwich

  • 1 fransk baguette
  • 4 krydrede pølser af bedste kvalitet
  • ca. 400 gram pommes
  • 2-3 dl andalouse sauce

Andalouse sauce

  • 2 dl. hjemmelavet mayonaise eller Hellmans!
  • 1 dl . creme fraiche 18 %
  • 1 bundt frisk basilikum
  • 1 rød peber
  • 3 fed hvidløg
  • ½ rødløg
  • 2 spsk sød paprika
  • Salt/peber

Brød

  • Baguette
  • Bagepapir

Sådan gør du

Sandwich

  • For mit vedkommende, så blev det hele smidt i ActivFry som faktisk har erstattet den gyldne brønd. Pølserne blev halvereret og kom i med pommes og gik præcis 35 min.
  • Tænd oven på 220 grader.
  • Når der er ca. 10 min igen af pølser og pommes, så gør du et stykke bagepapir vådt og ruller det om brøddet.
  • Læg det nu ind i 7-8 minutter.
  • Tag det ud og skær det op, så er du klar til at anrette.

Andalouse sauce

  • Rengør alle grøntsager og blend dem til en fin masse sammen med paprikaen.
  • Vend det så i din mayonaise, som du enten lige laver selv eller køber dig til - Hellmanns off course
  • Vær opmæksom på, at du ikke skal blende det efterfølgende, så bliver dem nemlig meget tyndt.
  • Tilføj creme fraiche og smag til med salt og peber

Brød

  • Tanken er, at det skal være så hvidt og blødt som overhovedet muligt.
  • Du tager to stykker bagepapir, gør dem våde, glemmer dem sammen og vikler omkring brøddet. Så smider du dem i ovnen på 200 grader i 7-8 minutter – så har du et lunt og blødt brød, som virker perfekt til denne sandwich
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

 

Andalouse er en belgiske mayonaise – det var i hvert fald hvad jeg kom frem til efter at have set afsnittet ca. 10 gange og endelig kunne tyde, hvad den gode kok på restauranten fortale Adam. Det smager fantastisk – faktisk lidt underligt man aldrig selv har fundet på det.

Jeps, den sparker røv - samme stil som Bamix...

Jeps, den sparker røv – samme stil som Bamix…

Så er der mayo...

Så er der mayo…

Og så til det nye legetøj Turmix, som faktisk er ret blæret. Nu ved jeg godt producenter hader når det sammenlignes med andre, da alle jo er unikke – sådan da, men for alles forståelses skyld, så minder den lidt om Bamix. Men kun i opbygningen og klinger, håndtag, længde og start/stop er anderledes. Den er temmelig lydløs men får sgu klaret opgaven som den skal for den har kræfterne til det. Den ligger pisse godt i hånden og så er den imodsætning til Bamix noget nemmere at rengøre i bunden. Jeg siger ikke jeg har fundet en erstatning, men Turmix står da fremme lige for tiden og mon ikke den fortsætter med det?

Andalouse!

Andalouse!

Tilbage til The Machine Gun Sandwich – det er den type mad du serverer en fredag eller lørdag aften til gutterne med en spand øl imens en actionfilm brager hen over skærmen! I promise – det bliver sgu ikke bedre!

"Den Gyldne Brønd" er ikke så gylden mere - ActivFry is the name of the game nu...

“Den Gyldne Brønd” er ikke så gylden mere – ActivFry is the name of the game nu…

Tjek lige svellerne!

Tjek lige svellerne!

Jordens tavligste stykke brød...

Jordens tavligste stykke brød…

The Machine Gun Sandwich (16)

Deluxe Hotdog?

Og det skal du sådan set ikke sparre på...

Og det skal du sådan set ikke sparre på…

The Machine Gun Show...

The Machine Gun Show…

Ja lidt show-off skal der være plads til – du skal altid huske at spise igennem, ellers får du sgu ikke store arme!

God Bededagsferie! 

 

 

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Jesper

    Det svarer jo til en klassisk belgisk servering “mitraillette”. Kan stærkt anbefales, at indtage et sådan hos Maison Antoine i Bruxelles. Maison Antoine ligger på Place Jourdan og er en simpel pommesfrites-bod, der er så populær, at de omkringliggende cafeer accepterer man spiser hans fritter, hos dem, hvis bare man køber deres (gode belgiske) øl.

    • Hej Jesper – det lyder sgu til du har styr på det da! Hvis jeg nogensinde rammer Bruxelles så skal jeg helt sikkert i den retning. Inspirationen er jo også hentet fra en burgerbar hvor ejeren har aner fra Belgien – så det passer vist meget godt!

    • Nikolaj

      Fedt.. Ved at være et par år siden jeg var i Bruxelles.. Men din beskrivelse gjorde at jeg tænkte: Det lyder sgu da som den plads med alle cafeerne og den runde udsalgsbod i enden af torvet/parkeringspladsen.
      En hurtig søgning på google earth, og mistanken var bekræftet..

  2. Jesper

    Hej Familiefaren

    Hvis det lykkes dig, så er det oplagt at slå mave ved at gå en tur til “Beer Mania” i nærheden. En af den mest imponerende ølbutikker (med udskænkning), der findes set i lyset af det store udvalg af kvalitetsøl

    • Hej Jesper,

      Tror lige du har motiveret mig til at tage en tur til Belgien… :-) Tak for det!

      • Jesper

        Selv tak og god ide. Når du alligevel er der så tag en dagtur til Gent og drik øl på Het Waterhuis aan de Bierkant…Ps. jeg er ikke ansat i Belgiens turistbureau, men er bare glad for belgisk øl :-)

      • Det har oser langt væk af “Beer-Tour vol. 2” på Gastromand!

Smid en kommentar